Dunaújváros Hetilap

Kinyitott a szabadstrand!

2017. június 15. (csütörtök) 14:05 - Molnár Emese

Kezdődik a fürdési szezon, a DVG Zrt. által üzemeltetett Szalki-szigeti szabadstrandon csütörtöktől várják a látogatókat.

Balatoni Éva, a cég munkatársa elmondta, tavasszal rendbe tették a környezetet, a mosdókat, felfrissítették a homokos pályákat, rovar- és rágcsálóirtást végeztettek, kitáblázták a területet, hogy június 15-én, a szezonkezdésre kinyithasson a szabadstrand. A felügyelő szervek a strandból vett vízmintát is rendben találták, így most már csak a folyamatos jóidő kell ahhoz, hogy ismét birtokba vehessék a városlakók ezt a közkedvelt fürdőhelyet.

Ahogy azt a látogatók már megszokhatták, mindennap 9 és 19 óra között lehet majd fürdeni a strandon, a fürdőzők biztonságára pedig vízimentő figyel. Lehetőség van vízibicikli, napozóágy, napernyő, és más sporteszközök bérlésére. A szabadstrandot üzemeltető DVG Zrt. egy ingyenes Wifivel ellátott és televízióval felszerelt büfével is várja vendégeket, amelynek nyitvatartását a strand rendjéhez igazították.

A fürdőzés mellett többféle szabadidős programot választhatnak még a látogatók, hiszen a parton tűzrakóhelyeket alakítottak ki, ahol süthetnek-főzhetnek a baráti társaságok, vagy akár kisebb sporteseményeket is szervezhetnek a homokos röplabda-, illetve foci pályákon. Ezek mellett természetesen igénybe lehet venni a strand melletti kemping, szaunapark szolgáltatásait is.

A strandszezon szeptember 30-ig tart.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.