Negyedszer az Aquarius Triatlonon

2017. június 22. (csütörtök) 8:03 - spigott

A triatlon szerelmesei veszik birtokba július 2-án az Alsó Duna-partot és a belváros egy részét, ahol körülbelül négyszáz versenyző vág neki a 4. Aquarius Triatlon elnevezésű versenynek.

Az elmúlt évek nagy sikere után idén immáron negyedik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Triatlon SE az Aquarius Triatlon elnevezésű viadalt. Az évről évre egyre népesebb mezőnnyel elrajtoló versenyen július 2-án mérethetik meg magukat a profi és amatőr sportolók, s az előzetes rajtlista alapján már most garantálni lehet, hogy teljesen megtelik a nevezési lap, így a sportág négyszáz szerelmese vághat neki az 1.9 km úszásból, 90 km kerékpározásból, valamint 21 km futásból álló megterhelő viadalnak. Ahogy a versenyzők, úgy természetesen a szervezők is nagyon készülnek a versenyre, s mint azt Makai Gábor, a Dunaújvárosi Triatlon SE elnöke érdeklődésünkre elárulta, lassan minden a helyére kerül, s újra egy remek hangulatú színvonalas viadalon bizonyíthatják felkészültségüket a résztvevők.

- Célegyenesben vagyunk, a sarkalatos kérdéseket már megoldottuk, gondolok itt a rendőrséggel, a várossal való kommunikációra, a pályaútvonal megtervezésére. Utóbbit a város vezetése és a rendőrség is jóváhagyta, a megbeszélésekbe bevontuk a helyi busztársaság képviselőit is, hogy azon a napon miként lesz lezárva a verseny útvonala. A polgárőrökön kívül több mint harminc rendőr biztosítja majd a rendezvényt, s azt, hogy a versenyzők is a legnagyobb biztonságban kerékpározhassanak a városban. A verseny ideje alatt az Alsó Duna-parti út - Siklói út - Eszperantó út - Vasmű út - Aranyvölgyi út - Magyar út - Tisza utca útvonalon teljes útlezárás lesz érvényben, csak a helyi járatos buszok közlekedhetnek majd ezeken a szakaszokon. Az ajándéktárgyakat, a befutó érmeket és a rajtcsomagba kerülő apróságokat már beszereztük, szintén megrendeltük az úszósapkákat, valamint az úszóstéget is, s utóbbiról érdemes tudni azt is, hogy a verseny után két nappal már Balatonfüredre szállítják, ahol a vizes világbajnokság nyíltvízi úszó számainál használják majd. Úgy gondolom, hogy az idén is tudunk valamit javítani a verseny minőségén, köszönhetően többek között annak is, hogy egyik támogatónk jóvoltából a víz és a depó közti részt, valamint az egész depó területét le tudjuk szőnyegpadlózni, s ha jut, akkor még a célegyenes is pirosban fog pompázni, tényleg úgy, mint egy világversenyen. Mindehhez nagy segítséget kaptunk Dunaújváros Önkormányzatától, valamint a DVG Zrt-től is, valamint Kovács Judittól, aki fővédnökként szívügyének tekinti a rendezvényt, amiért természetesen nagyon hálásak vagyunk, s azon leszünk, hogy újra egy emlékezetes, magas színvonalú versennyel örvendeztessük meg a sportág kedvelőit.

A 4. Aquarius Triatlon verseny mellett egy félmaratoni futóverseny is színesíti a programot sőt, egy nappal a vasárnapi viadal előtt rendezik meg Dunaújvárosban azt a szupersprint viadalt, melyre a sportág szűk hazai elitjét is várják a szervezők.
 - Idén már második alkalommal rendezzük meg a félmaratoni futóversenyünket, mely párhuzamosan zajlik majd az Aquarius Triatlonnal, s bár egyfajta betétfutamnak terveztük ezt az úgymond lelkes amatőrök számára, mégis óriási az érdeklődés, s már közel száz nevezőnk van erre a versenyre is, aminek azért örülünk, mert ez a létszám valamilyen szinten a visszaigazolása is annak, hogy valamit jól csinálunk. Sok még természetesen a tennivaló, napi szinten rohangálunk, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a versenyzőknek, de jövő hét kedd, szerdától már megkezdődik az építkezés a Duna-parton, a finisébe fordul a felkészülés. Népes mezőnyre számítunk, s olyan profik is jelentkeztek a viadalra, akik nevezése nagy elismerés nekünk, itt lesz például Flander Márton is, aki az ironman versenyek legjobb magyar versenyzője már évek óta. Nem beszélve arról, hogy egy nappal a mi kis versenyünk előtt kerül sor szintén Dunaújvárosban arra a szupersprint versenyre, melynek megrendezésére a Magyar Triatlon Szövetség kért fel minket, s melyen a magyar és a környező országok körülbelül 40-60 elit versenyzője vesz majd részt. Ez nagy kihívás lesz számunkra, ugyanakkor komoly elismerés is, mert a szövetségnek ezek szerint szimpatikus az a lelkes csapat, mely most már évről évre szervezi a mi kis versenyünket. Ez már egy pénzdíjas, háromkörös verseny lesz, tényleg a sportág legjobbjai érkeznek Dunaújvárosba, szóval érdemes lesz kilátogatni szombaton is a Duna-partra az érdeklődőknek.

A rendezvény fővédnöke Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja elmondta, örömmel segíti a szervezőket a sportprogram megvalósításában.

- Két évvel ezelőtt keresett meg a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület azzal, hogy kinőtte már magát ez a rendezvény, és a szervezésben a város segítségére lenne szüksége, akár a szponzorok, támogatók, akár a létesítmények, területek biztosítása kapcsán. Azóta is segítek nekik, amiben csak tudok, hiszen ez a verseny egy újabb színfolt a város sportrendezvényeinek palettáján. Azt tapasztaltam, hogy nagyon jó a hangulat ezen az erőpróbán, szép környezetben van itt a Duna parton, és örömmel jönnek ide a vállalkozó szellemű sportolók, fiatalok és idősebbek, családi-baráti társaságok egyaránt. A sportág neves képviselői is részt vesznek rajta, és több visszajáró versenyzői is van.

A 4. Aquarius Triatlon verseny legfontosabb információi

Versenytávok

1,9 km úszás, 90km kerékpározás, 21 km futás (egyénileg és csapatként is teljesíthető)
0,95 km úszás, 45 km kerékpározás, 10,5 km futás (csak egyénileg teljesíthető)

A kerékpáros pálya útvonala (7.3 km): Alsó Duna-parti út - Siklói út - Eszperantó út - Vasmű út - Aranyvölgyi út - Magyar út - Tisza utca – Alsó Duna-parti út.

Frissítés: A frissítő zóna a kerékpárosok és futók számára a depótól 200 méterre lesz kijelölve, ahol hűtött víz, izotóniás ital, szokásos hűtött dinnye, banán, szőlőcukor, nápolyi, sós süti és sózott paradicsom áll rendelkezésre. Ezen kívül a futó pályán plusz itató pont lesz felállítva.

Nevezés: A 4. Aquarius Triatlon versenyen csak azok vehetnek részt, akik előzetesen, június 25-e éjfélig neveznek a viadalra, s befizetik az ezzel járó nevezési díjat is. Csapatban háromfős váltók jelentkezését várják a szervezők, a csapatversenyben egy fő úszik, egy kerékpározik, s egy fut, itt női és férfi kategóriában lehet nevezni, s vegyes csapatok férfi csapatként indulhatnak el a versenyen.

A 4. Aquarius Triatlon hivatalos programja

2017. 07. 02. vasárnap

7:00 - Rajtcsomagok felvétele
7:00 - A kerékpáros DEPO nyit
8:30 - Technikai értekezlet
8:45 – A kerékpáros DEPO zár
8:45 - Úszás: Check in
9:00 – Rajt (Ironman féltáv és negyedtáv)
13:15 – Az első féltávosok várható érkezése
14:00 - Biciklis pálya útzárának feloldása (innentől már senkit nem engednek tovább újabb kör megkezdésére)
14:00 -  Félmaraton rajt
14:00-17:00 - Ebéd
15:30 Eredményhirdetés
17:00 Tombola

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.