Tovább nőtt a LEGO-készlet

2017. június 20. (kedd) 7:42 - Vass Ádám

A Pandúrkortól napjainkig című időszaki tárlat Lego készletét a Móra iskola diákjai kapták meg, amivel tovább bővíthetik LEGO szakkörük készletét.

Nyolc darab hatalmas Lego dobozzal érkezett Orosz Csaba tűzoltóparancsnok hétfő délelőtt a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe. Mint mondta, ahogy a tavalyi tűzoltós kiállításon, úgy most, a Pandúrkortól napjainkig című rendőrségi tárlaton is helyet kapott néhány Lego figura és építmény. Ezeket április végén a Móra iskola tanulói állították össze azzal az ígérettel, hogy a kiállítás végén megkaphatják ajándékba a nyíregyházi gyárnak köszönhetően.

Így is lett, és ezzel már közel háromszázezer forint értéknek megfelelő LEGO elemmel fejleszthetik készségeiket a szakkör tagjai. Alpekné Major Valéria igazgatónő elsőként megköszönte az ajándékot. Arról szólt, hogy ehhez hasonló nem mindennapi játékhoz ritkán jutnak hozzá. A tavaly kapott Legokkal a gyerekek rengeteget játszottak, főleg ebéd után, a tanulás előtt, szeretik és már nagyon gyakorlottnak az építkezésben. Az új elemeket még kreatívabban tudják összeállítani, sőt, a játék helikopterekkel, rendőrállomásokkal és rendőrautókkal megtöltött dobozok segítségével komplett történeteket is el tudnak játszani. Jövőre is folytatnák az akciót, és akkor már mentőállomásuk is lehetne Legoból a gyerekeknek.

A rovat további hírei: Oktatás

Református iskola lehet a Szilágyiból

Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek)

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felvételizők figyelmébe!

Felvételizők figyelmébe!

2018. február 14. (szerda)

Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.

Másfél milliárd iskolafelújításra

Másfél milliárd iskolafelújításra

2018. február 12. (hétfő)

Sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Tankerületi Központ a több intézményét érintő nyertes iskola-felújítási pályázatokról Pusztaszabolcson.

Csütörtökig lehet jelentkezni!

Csütörtökig lehet jelentkezni!

2018. február 12. (hétfő)

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Ismerkedés a Waldorffal

Ismerkedés a Waldorffal

2018. február 12. (hétfő)

A negyedik tanévre készül a Pentelei Waldorf Iskola. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, melyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert.

Akár az érettségin

Akár az érettségin

2018. február 11. (vasárnap)

Régiós természettudományi verseny házigazdája volt a Móricz iskola, összesen huszonhét csapat nevezett az elsősorban biológiai tananyagra épülő megmérettetésre.

A tánc nyelvén

A tánc nyelvén

2018. február 10. (szombat)

Tizenhat ifjú táncos vendégeskedett városunkban ezen a héten. A francia testvérvárosból, Villejuifból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.