Tovább nőtt a LEGO-készlet

2017. június 20. (kedd) 7:42 - Vass Ádám

A Pandúrkortól napjainkig című időszaki tárlat Lego készletét a Móra iskola diákjai kapták meg, amivel tovább bővíthetik LEGO szakkörük készletét.

Nyolc darab hatalmas Lego dobozzal érkezett Orosz Csaba tűzoltóparancsnok hétfő délelőtt a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe. Mint mondta, ahogy a tavalyi tűzoltós kiállításon, úgy most, a Pandúrkortól napjainkig című rendőrségi tárlaton is helyet kapott néhány Lego figura és építmény. Ezeket április végén a Móra iskola tanulói állították össze azzal az ígérettel, hogy a kiállítás végén megkaphatják ajándékba a nyíregyházi gyárnak köszönhetően.

Így is lett, és ezzel már közel háromszázezer forint értéknek megfelelő LEGO elemmel fejleszthetik készségeiket a szakkör tagjai. Alpekné Major Valéria igazgatónő elsőként megköszönte az ajándékot. Arról szólt, hogy ehhez hasonló nem mindennapi játékhoz ritkán jutnak hozzá. A tavaly kapott Legokkal a gyerekek rengeteget játszottak, főleg ebéd után, a tanulás előtt, szeretik és már nagyon gyakorlottnak az építkezésben. Az új elemeket még kreatívabban tudják összeállítani, sőt, a játék helikopterekkel, rendőrállomásokkal és rendőrautókkal megtöltött dobozok segítségével komplett történeteket is el tudnak játszani. Jövőre is folytatnák az akciót, és akkor már mentőállomásuk is lehetne Legoból a gyerekeknek.

A rovat további hírei: Oktatás

Lámpás séta Szent Márton napon

Lámpás séta Szent Márton napon

2017. november 18. (szombat)

A Pentelei Waldorf Általános Iskola Szent Márton-napi ünnepségre invitálta a diákokat és szüleiket pénteken délután, ahol forró tea és finom kalács is várta a résztvevőket.

Szoros verseny, színvonalas előadások

Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Állj pályára!

Állj pályára!

2017. november 14. (kedd)

Pályaválasztási kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Egyetemen a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében kedden, a Tudomány Hetének részeként.

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

2017. november 14. (kedd)

Az őszi szünet után nagy meglepés várta a Dózsa György Általános Iskola tanulóit, akik nagy örömmel vették birtokukba a megújult tornatermet.

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

2017. november 13. (hétfő)

A Hallgatói Sikerességet Támogató projekt 2012-ben indult az akkor még Dunaújvárosi Főiskolán, azóta rengeteg fejlesztésen és újításon is átesett, mára pedig egy olyan programmá nőtte ki magát, ami országszerte felkeltette a felsőoktatási intézmények figyelmét.

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

2017. november 11. (szombat)

Először került megrendezésre a Szakképzés Napja, ahol a Centrum mind a hét tagintézménye egy helyen engedett bepillantást a náluk folyó munkába, amire iskolások százai voltak kíváncsiak pénteken.

Nagyköveti látogatás az egyetemen

Nagyköveti látogatás az egyetemen

2017. november 10. (péntek)

Együttműködési lehetőségekről tárgyalt a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Chile nagykövete.