Tovább nőtt a LEGO-készlet

2017. június 20. (kedd) 7:42 - Vass Ádám

A Pandúrkortól napjainkig című időszaki tárlat Lego készletét a Móra iskola diákjai kapták meg, amivel tovább bővíthetik LEGO szakkörük készletét.

Nyolc darab hatalmas Lego dobozzal érkezett Orosz Csaba tűzoltóparancsnok hétfő délelőtt a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe. Mint mondta, ahogy a tavalyi tűzoltós kiállításon, úgy most, a Pandúrkortól napjainkig című rendőrségi tárlaton is helyet kapott néhány Lego figura és építmény. Ezeket április végén a Móra iskola tanulói állították össze azzal az ígérettel, hogy a kiállítás végén megkaphatják ajándékba a nyíregyházi gyárnak köszönhetően.

Így is lett, és ezzel már közel háromszázezer forint értéknek megfelelő LEGO elemmel fejleszthetik készségeiket a szakkör tagjai. Alpekné Major Valéria igazgatónő elsőként megköszönte az ajándékot. Arról szólt, hogy ehhez hasonló nem mindennapi játékhoz ritkán jutnak hozzá. A tavaly kapott Legokkal a gyerekek rengeteget játszottak, főleg ebéd után, a tanulás előtt, szeretik és már nagyon gyakorlottnak az építkezésben. Az új elemeket még kreatívabban tudják összeállítani, sőt, a játék helikopterekkel, rendőrállomásokkal és rendőrautókkal megtöltött dobozok segítségével komplett történeteket is el tudnak játszani. Jövőre is folytatnák az akciót, és akkor már mentőállomásuk is lehetne Legoból a gyerekeknek.

A rovat további hírei: Oktatás

Itt vannak a felvételi ponthatárok!

Itt vannak a felvételi ponthatárok!

2017. július 26. (szerda)

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pontszámokat szerda este a fővárosban, ezzel eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára.

Nem találtak fogást az egyetemen

Nem találtak fogást az egyetemen

2017. július 26. (szerda)

Befejezte három egyetem utóellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ), eszerint a Dunaújvárosi Egyetemen jelentősen javult a működés és a közpénzfelhasználás szabályozottsága, a Széchenyi István Egyetemen is végrehajtották az intézkedési tervben meghatározott feladatok jelentős részét, a Nyíregyházi Egyetemen ugyanakkor több korábban azonosított hiányosság továbbra is fennáll -  tudatta az ÁSZ.

Zöld út az új buszpályaudvarnak?

Zöld út az új buszpályaudvarnak?

2017. július 25. (kedd)

A Modern Városok Program fejlesztései lehetőségeiről, az elektomobilitással kapcsolatos fő feladatokról tanácskoztak a Dunaújvárosi Egyetemen.

Nagyobb sávszélesség, korszerű laborok

Nagyobb sávszélesség, korszerű laborok

2017. július 24. (hétfő)

Az egyetem gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztését célozza a dunaújvárosi felsőfokú oktatási intézmény most induló projektje.

Kitüntették az egyetem rektorát

Kitüntették az egyetem rektorát

2017. július 19. (szerda)

A MÁV Csoport vezetése elnök-vezérigazgatói kitüntetésben részesítette dr. András Istvánt.

A kormány nem zár be egyetemet

A kormány nem zár be egyetemet

2017. július 14. (péntek)

A kormány nem zár be egyetemet, hanem képzőhelyek létesítését támogatja – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) székesfehérvári kampuszának fejlesztéséről szóló projekt nyitó rendezvényén.

A vendéglátás és a gépipar volt a favorit

A vendéglátás és a gépipar volt a favorit

2017. július 06. (csütörtök)

A 2016/2017-es tanévben 53 ezer tanuló vett részt a duális képzésben, a legtöbben a vendéglátóiparban, a gépiparban és a kereskedelemben dolgoztak tanulószerződéssel - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.