Tovább nőtt a LEGO-készlet

2017. június 20. (kedd) 7:42 - Vass Ádám

A Pandúrkortól napjainkig című időszaki tárlat Lego készletét a Móra iskola diákjai kapták meg, amivel tovább bővíthetik LEGO szakkörük készletét.

Nyolc darab hatalmas Lego dobozzal érkezett Orosz Csaba tűzoltóparancsnok hétfő délelőtt a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe. Mint mondta, ahogy a tavalyi tűzoltós kiállításon, úgy most, a Pandúrkortól napjainkig című rendőrségi tárlaton is helyet kapott néhány Lego figura és építmény. Ezeket április végén a Móra iskola tanulói állították össze azzal az ígérettel, hogy a kiállítás végén megkaphatják ajándékba a nyíregyházi gyárnak köszönhetően.

Így is lett, és ezzel már közel háromszázezer forint értéknek megfelelő LEGO elemmel fejleszthetik készségeiket a szakkör tagjai. Alpekné Major Valéria igazgatónő elsőként megköszönte az ajándékot. Arról szólt, hogy ehhez hasonló nem mindennapi játékhoz ritkán jutnak hozzá. A tavaly kapott Legokkal a gyerekek rengeteget játszottak, főleg ebéd után, a tanulás előtt, szeretik és már nagyon gyakorlottnak az építkezésben. Az új elemeket még kreatívabban tudják összeállítani, sőt, a játék helikopterekkel, rendőrállomásokkal és rendőrautókkal megtöltött dobozok segítségével komplett történeteket is el tudnak játszani. Jövőre is folytatnák az akciót, és akkor már mentőállomásuk is lehetne Legoból a gyerekeknek.

A rovat további hírei: Oktatás

A tehetségek érdekében

A tehetségek érdekében

2018. április 26. (csütörtök)

Második alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciát, hogy továbbképzési lehetőséget nyújtsanak a pedagógusoknak abban, miként segíthetik a tehetséges gyerekek fejlődését.

Változatlan a DUE népszerűsége

Változatlan a DUE népszerűsége

2018. április 24. (kedd)

Továbbra is változatlan a Dunaújvárosi Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében. Idén is több mint kétezren (2016 fő) döntöttek úgy, hogy a DUE valamelyik képzésére jelentkeznek.

Fenntarthatósági Témahét a Dózsában

Fenntarthatósági Témahét a Dózsában

2018. április 23. (hétfő)

A szombati tehetségnappal kezdődött meg a Dózsa iskola Fenntarthatósági Témahete, melyen a környezettudatos életmód fontosságára igyekeznek felhívni a gyermekek figyelmét.

Tudják, mennyi az X

Tudják, mennyi az X

2018. április 20. (péntek)

A Bánki iskolában gyűltek össze csütörtök délután a matematika szerelmesei az Egyenletmegoldó párbaj idei fordulóján.

Kezdődik a felsőoktatási felvételivel kapcsolatos ügyintézés

Kezdődik a felsőoktatási felvételivel kapcsolatos ügyintézés

2018. április 19. (csütörtök)

A felsőoktatásba jelentkezők csütörtöktől érhetik el az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében. Minden felvételiző ellenőrizheti és módosíthatja adatait, pótolhatja az esetleg még hiányzó dokumentumokat, és egy alkalommal az eredeti jelentkezési sorrendjét is megváltoztathatja a felületen - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Mindent a problémás gyermekekért

Mindent a problémás gyermekekért

2018. április 17. (kedd)

Gyógypedagógiai szakmai napot tartotta a Dunaújvárosi Óvoda az Aranyalma Tagóvodában, ahol a bemutatkozott a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség és érdekes előadásokat is tartottak.

Mindenki informatikája

Mindenki informatikája

2018. április 16. (hétfő)

Már várják a jelentkezőket a Mindenki Egyeteme hatodik félévére, mely ezúttal az informatika világába kalauzolja el az érdeklődő, tanulni vágyó hallgatóságot, összesen öt előadáson keresztül.