Tovább nőtt a LEGO-készlet

2017. június 20. (kedd) 7:42 - Vass Ádám

A Pandúrkortól napjainkig című időszaki tárlat Lego készletét a Móra iskola diákjai kapták meg, amivel tovább bővíthetik LEGO szakkörük készletét.

Nyolc darab hatalmas Lego dobozzal érkezett Orosz Csaba tűzoltóparancsnok hétfő délelőtt a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe. Mint mondta, ahogy a tavalyi tűzoltós kiállításon, úgy most, a Pandúrkortól napjainkig című rendőrségi tárlaton is helyet kapott néhány Lego figura és építmény. Ezeket április végén a Móra iskola tanulói állították össze azzal az ígérettel, hogy a kiállítás végén megkaphatják ajándékba a nyíregyházi gyárnak köszönhetően.

Így is lett, és ezzel már közel háromszázezer forint értéknek megfelelő LEGO elemmel fejleszthetik készségeiket a szakkör tagjai. Alpekné Major Valéria igazgatónő elsőként megköszönte az ajándékot. Arról szólt, hogy ehhez hasonló nem mindennapi játékhoz ritkán jutnak hozzá. A tavaly kapott Legokkal a gyerekek rengeteget játszottak, főleg ebéd után, a tanulás előtt, szeretik és már nagyon gyakorlottnak az építkezésben. Az új elemeket még kreatívabban tudják összeállítani, sőt, a játék helikopterekkel, rendőrállomásokkal és rendőrautókkal megtöltött dobozok segítségével komplett történeteket is el tudnak játszani. Jövőre is folytatnák az akciót, és akkor már mentőállomásuk is lehetne Legoból a gyerekeknek.

A rovat további hírei: Oktatás

Országos konferencia a vízgazdálkodásról

Országos konferencia a vízgazdálkodásról

2017. szeptember 21. (csütörtök)

A Magyar Hidrológiai Társaság idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját, egyik legfontosabb rendezvényüket pedig városunkban, a Dunaújvárosi Egyetemen tartják csütörtökön és pénteken.

Az E-Mobilitás napja az egyetemen

Az E-Mobilitás napja az egyetemen

2017. szeptember 20. (szerda)

Szerdán reggeltől tudományos előadások, az e-mobilitáshoz kapcsolódó eszközök és sportnap várta a hallgatókat és az érdeklődőket.

Kamatmentes lesz a Diákhitel2

Kamatmentes lesz a Diákhitel2

2017. szeptember 19. (kedd)

A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig havi 70 ezer forintra emelik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Nagy lehetőség a diákoknak

Nagy lehetőség a diákoknak

2017. szeptember 14. (csütörtök)

Új együttműködési megállapodás jött létre a Dunaferr iskola és a Ford között, ami lehetőséget ad a diákoknak megismerni az autógyár által használt innovatív technikákat, elősegítve ezzel gyakorlati képzésüket.

Újra használhatják a gyerekek a trambulint

Újra használhatják a gyerekek a trambulint

2017. szeptember 14. (csütörtök)

A Római városrészi tagóvoda május végén a második alkalommal megrendezett Ovi Foci Kupa alkalmából értékes trambulinnal gazdagodott, mindössze két hét múlva azonban pár kamasz cigaretta csikkekkel kiégette és használhatatlanná tette.

"A felújítás nyertesei mi, dunaújvárosiak vagyunk"

"A felújítás nyertesei mi, dunaújvárosiak vagyunk"

2017. szeptember 11. (hétfő)

Több mint ötszáz millió forint értékű fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt egy esztendőben a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mind a hét tagintézményében. A beruházások ünnepélyes lezárása a Dunaferr iskola villamos tagintézményében volt, ahol egy régóta várt felújítás valósulhatott meg, itt mintegy száz millió forint értékben elkészült a tető teljes szigetelése, a tornaterem korszerűsítése.

Az egyetem a térség legerősebb tudásközpontja

Az egyetem a térség legerősebb tudásközpontja

2017. szeptember 08. (péntek)

Mintegy kétezer hallgatóval kezdte meg az ide tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Az intézményben több mint ötven éve képzik a szakembereket, az alkalmazott tudományok egyetemeként pedig ez a második tanévük.