Dunaújváros Hetilap

Útlezárások és forgalomkorlátozás hétvégén

Molnár Emese - 2017. június 30. 14:52

A Barátság és a Római városrész teljes egészét, valamint a belváros egy részét elzárják az autós forgalom elől július 2-án, vasárnap 9-15 óra között a nagyszabású triatlonverseny biztonságos lebonyolítása érdekében.

Mint arról már beszámoltunk, negyedik alkalommal rendezik meg az Aquarius Triatlonversenyt július 2-án városunkban. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy egyre többen jelentkeznek rá, és egyénileg vagy csapatban indulnak az 1,9 kilométer úszásból, 21 kilométer futásból és 90 kilométer kerékpározásból álló erőpróbán.

A verseny központi helyszíne az alsó Duna-part lesz. Az öbölben az úszással kezdenek a sportbarátok 9 órakor, majd következik a kerékpározás. Ezen versenyszám miatt egy rendkívüli útlezárásra számíthatunk a Barátság városrészben, a belvárosban és a Római városrészben 9 és 15 óra között. A mellékelt térképen látható a kerékpárosok útvonala. A pirossal jelölt részeken teljes útlezárás lesz érvényben 9-15 óra között, vagyis ezen időben nem lehet majd közlekedni az autósoknak, illetve, az útvonal által körbehatárolt területekről nem lehet ki-behajtani. Csak a buszokat, a biciklivel vagy gyalogosan közlekedőket, és természetesen a mentőket, tűzoltókat, rendőröket engedik közlekedni a verseny vonalán - ezt hagyta jóvá a rendőrség, így tudják biztosítani a versenyzők biztonságát.

 

 

Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője azt tanácsolta a lezárással érintett területen lakó autósoknak, hogy a nagyobb fennakadás elkerülése érdekében még a lezárás előtt parkoljanak autójukkal az Aranyvölgyi út- Vasmű út tengelyén kívül. A Vasmű és az Aranyvölgyi úton egy sávot fognak kibójázni a kerékpárosoknak. Így például a Dózsa György útról a Városháza téri kereszteződéshez érő autósok a Vasmű úton át a Kossuth Lajos utca irányába tudnak kerülni- a rendőrség is erre fordítja vissza őket. Az Aranyvölgyi útra nem lehet kanyarodni, hiszen a Városháza téri körforgó egysávos, amelyet a versenyzők használnak majd. A Magyar út teljesen le lesz zárva az autósok előtt, itt is csak a buszokat fogják engedni.

14 órára minden kerékpáros versenyzőnek el kell hagynia a belvárosi szakaszt, ezután ismét zavartalanul mehet a közlekedés az autósok számára. A triatlon a kerékpározás után a futással zárul, a versenyzők az alsó Duna-parti úton teljesíthetik a távot, így azon a területen továbbra is érvényben lesz az útlezárás. Még előző nap, július 1-jén 14-16 óra között egy kisebb útlezárásra lehet számítani az alsó Duna-parton, ugyanis ekkor egy nemzetközi szintű futóversenyt rendeznek ott.

 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.