Dunaújváros Hetilap

Útlezárások és forgalomkorlátozás hétvégén

2017. június 30. (péntek) 14:52 - Molnár Emese

A Barátság és a Római városrész teljes egészét, valamint a belváros egy részét elzárják az autós forgalom elől július 2-án, vasárnap 9-15 óra között a nagyszabású triatlonverseny biztonságos lebonyolítása érdekében.

Mint arról már beszámoltunk, negyedik alkalommal rendezik meg az Aquarius Triatlonversenyt július 2-án városunkban. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy egyre többen jelentkeznek rá, és egyénileg vagy csapatban indulnak az 1,9 kilométer úszásból, 21 kilométer futásból és 90 kilométer kerékpározásból álló erőpróbán.

A verseny központi helyszíne az alsó Duna-part lesz. Az öbölben az úszással kezdenek a sportbarátok 9 órakor, majd következik a kerékpározás. Ezen versenyszám miatt egy rendkívüli útlezárásra számíthatunk a Barátság városrészben, a belvárosban és a Római városrészben 9 és 15 óra között. A mellékelt térképen látható a kerékpárosok útvonala. A pirossal jelölt részeken teljes útlezárás lesz érvényben 9-15 óra között, vagyis ezen időben nem lehet majd közlekedni az autósoknak, illetve, az útvonal által körbehatárolt területekről nem lehet ki-behajtani. Csak a buszokat, a biciklivel vagy gyalogosan közlekedőket, és természetesen a mentőket, tűzoltókat, rendőröket engedik közlekedni a verseny vonalán - ezt hagyta jóvá a rendőrség, így tudják biztosítani a versenyzők biztonságát.

 

 

Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője azt tanácsolta a lezárással érintett területen lakó autósoknak, hogy a nagyobb fennakadás elkerülése érdekében még a lezárás előtt parkoljanak autójukkal az Aranyvölgyi út- Vasmű út tengelyén kívül. A Vasmű és az Aranyvölgyi úton egy sávot fognak kibójázni a kerékpárosoknak. Így például a Dózsa György útról a Városháza téri kereszteződéshez érő autósok a Vasmű úton át a Kossuth Lajos utca irányába tudnak kerülni- a rendőrség is erre fordítja vissza őket. Az Aranyvölgyi útra nem lehet kanyarodni, hiszen a Városháza téri körforgó egysávos, amelyet a versenyzők használnak majd. A Magyar út teljesen le lesz zárva az autósok előtt, itt is csak a buszokat fogják engedni.

14 órára minden kerékpáros versenyzőnek el kell hagynia a belvárosi szakaszt, ezután ismét zavartalanul mehet a közlekedés az autósok számára. A triatlon a kerékpározás után a futással zárul, a versenyzők az alsó Duna-parti úton teljesíthetik a távot, így azon a területen továbbra is érvényben lesz az útlezárás. Még előző nap, július 1-jén 14-16 óra között egy kisebb útlezárásra lehet számítani az alsó Duna-parton, ugyanis ekkor egy nemzetközi szintű futóversenyt rendeznek ott.

 

A rovat további hírei: Közélet

Idén se hagyja elveszni juttatását!

Idén se hagyja elveszni juttatását!

2018. február 21. (szerda)

Az MKB Széchenyi Pihenőkártya, közismertebb nevén az MKB SZÉP Kártya, az egyik leggyakrabban használt béren felüli juttatás Magyarországon. Az MKB SZÉP Kártya hatékonyan támogatja a munkavállalók és családjaik egészséges életmódját, hiszen több, az életminőség javításához kapcsolódó szolgáltatás is elérhető használatával.

D+ Híradó - Ajánlóívek, jótékonyság

D+ Híradó - Ajánlóívek, jótékonyság

2018. február 20. (kedd)

Választási ajánlóívek leadása, Nyulász Péter író a gyermekkönyvtárban, jótékonyság - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A kormány, a város és a Dunaferr együttműködése kiváló

A kormány, a város és a Dunaferr együttműködése kiváló

2018. február 20. (kedd)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Dunaferrel kapcsolatos sajtótájékoztatója után dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője arról nyilatkozott lapunknak, hogy a bérmegállapodás a Dunaferrnél közvetlenül mintegy 6 ezer munkavállalót érint, és 12 ezer ember sorsát határozza meg.

Szijjártó Péter: a Dunaferr fejlődési pályára állt

Szijjártó Péter: a Dunaferr fejlődési pályára állt

2018. február 20. (kedd)

A Dunaferr átvészelte a rendkívül nehéz acélipari piaci korszakot, a hosszú távú stratégia helyes kijelölésével a vállalat megerősödött és fejlődési pályára állt - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A minimumnál ötször több

A minimumnál ötször több

2018. február 20. (kedd)

Ma kora reggel adta le a jelöltállításhoz szükséges támogatói aláírásokat dr. Galambos Dénes, a térség fideszes országgyűlési képviselője ma reggel a Helyi Választási Irodán.

Vonattal közlekedők figyelem!

Vonattal közlekedők figyelem!

2018. február 20. (kedd)

Február végétől újabb ütemmel folytatódik a Budapest-Érd-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal felújítása, melynek keretében várhatóan 13 hónapon át nem fognak vonatok közlekedni Kelenföld és Érd felső között.

D+ Híradó - Olvasópróba, oltás

D+ Híradó - Olvasópróba, oltás

2018. február 19. (hétfő)

Új darabra készülnek a Bartókban, oltások a ROTA-vírus ellen, győzelem a hazai rangadón - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.