Dunaújváros Hetilap

Útlezárások és forgalomkorlátozás hétvégén

2017. június 30. (péntek) 14:52 - Molnár Emese

A Barátság és a Római városrész teljes egészét, valamint a belváros egy részét elzárják az autós forgalom elől július 2-án, vasárnap 9-15 óra között a nagyszabású triatlonverseny biztonságos lebonyolítása érdekében.

Mint arról már beszámoltunk, negyedik alkalommal rendezik meg az Aquarius Triatlonversenyt július 2-án városunkban. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy egyre többen jelentkeznek rá, és egyénileg vagy csapatban indulnak az 1,9 kilométer úszásból, 21 kilométer futásból és 90 kilométer kerékpározásból álló erőpróbán.

A verseny központi helyszíne az alsó Duna-part lesz. Az öbölben az úszással kezdenek a sportbarátok 9 órakor, majd következik a kerékpározás. Ezen versenyszám miatt egy rendkívüli útlezárásra számíthatunk a Barátság városrészben, a belvárosban és a Római városrészben 9 és 15 óra között. A mellékelt térképen látható a kerékpárosok útvonala. A pirossal jelölt részeken teljes útlezárás lesz érvényben 9-15 óra között, vagyis ezen időben nem lehet majd közlekedni az autósoknak, illetve, az útvonal által körbehatárolt területekről nem lehet ki-behajtani. Csak a buszokat, a biciklivel vagy gyalogosan közlekedőket, és természetesen a mentőket, tűzoltókat, rendőröket engedik közlekedni a verseny vonalán - ezt hagyta jóvá a rendőrség, így tudják biztosítani a versenyzők biztonságát.

 

 

Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője azt tanácsolta a lezárással érintett területen lakó autósoknak, hogy a nagyobb fennakadás elkerülése érdekében még a lezárás előtt parkoljanak autójukkal az Aranyvölgyi út- Vasmű út tengelyén kívül. A Vasmű és az Aranyvölgyi úton egy sávot fognak kibójázni a kerékpárosoknak. Így például a Dózsa György útról a Városháza téri kereszteződéshez érő autósok a Vasmű úton át a Kossuth Lajos utca irányába tudnak kerülni- a rendőrség is erre fordítja vissza őket. Az Aranyvölgyi útra nem lehet kanyarodni, hiszen a Városháza téri körforgó egysávos, amelyet a versenyzők használnak majd. A Magyar út teljesen le lesz zárva az autósok előtt, itt is csak a buszokat fogják engedni.

14 órára minden kerékpáros versenyzőnek el kell hagynia a belvárosi szakaszt, ezután ismét zavartalanul mehet a közlekedés az autósok számára. A triatlon a kerékpározás után a futással zárul, a versenyzők az alsó Duna-parti úton teljesíthetik a távot, így azon a területen továbbra is érvényben lesz az útlezárás. Még előző nap, július 1-jén 14-16 óra között egy kisebb útlezárásra lehet számítani az alsó Duna-parton, ugyanis ekkor egy nemzetközi szintű futóversenyt rendeznek ott.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Díszpolgár, edzőpálya

D+ Híradó - Díszpolgár, edzőpálya

2018. április 26. (csütörtök)

Jakabné Józsa Klára lett a város új díszpolgára, edzőpályát avattak, a Kohász nem tudta megállítani a Fradit - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Egyéni képviselői indítvány

Egyéni képviselői indítvány

2018. április 26. (csütörtök)

Egyéni képviselői indítványt nyújt be Barta Endre, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Pedagógusok a gyerekekért

Pedagógusok a gyerekekért

2018. április 26. (csütörtök)

Idén már 23. alkalommal rendezték meg múlt hét pénteken a Pedagógus koncertet a dunaújvárosi Evangélikus templomban. A koncert bevételét ezúttal is a kórház gyermekosztályának ajánlották fel.

Jakabné Józsa Klára lett a város új díszpolgára

Jakabné Józsa Klára lett a város új díszpolgára

2018. április 26. (csütörtök)

Jakabné Józsa Klára nyugalmazott pedagógus, a Móricz iskola korábbi igazgatója kapta idén a Dunaújváros Díszpolgára címet. Az elismerést Dunaújváros várossá nyilvánításának 67. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen adta át Cserna Gábor polgármester.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2018. április 26. (csütörtök)

Térköves borítást kap a Tavasz utca páros oldalán lévő járdasor. folyamatosan végzik a szakemberek a favágásokat, a bokrok metszését, valamint kihelyeznek majd új padokat is.

Új elektromos töltőállomások

Új elektromos töltőállomások

2018. április 26. (csütörtök)

Egy pályázatnak köszönhetően támogatást nyert a város elektromos töltőállomás építésére. Az önrésszel együtt mintegy 9 millió forintból valósult meg a három oszlop kivitelezése.

D+ Híradó - Új rendőrautók, felújítás

D+ Híradó - Új rendőrautók, felújítás

2018. április 25. (szerda)

Három új rendőrautót kapott a kapitányság, folytatódik a járdák felújítása, kikapott a futsal csapat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.