Dunaújváros Hetilap

Útlezárások és forgalomkorlátozás hétvégén

2017. június 30. (péntek) 14:52 - Molnár Emese

A Barátság és a Római városrész teljes egészét, valamint a belváros egy részét elzárják az autós forgalom elől július 2-án, vasárnap 9-15 óra között a nagyszabású triatlonverseny biztonságos lebonyolítása érdekében.

Mint arról már beszámoltunk, negyedik alkalommal rendezik meg az Aquarius Triatlonversenyt július 2-án városunkban. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy egyre többen jelentkeznek rá, és egyénileg vagy csapatban indulnak az 1,9 kilométer úszásból, 21 kilométer futásból és 90 kilométer kerékpározásból álló erőpróbán.

A verseny központi helyszíne az alsó Duna-part lesz. Az öbölben az úszással kezdenek a sportbarátok 9 órakor, majd következik a kerékpározás. Ezen versenyszám miatt egy rendkívüli útlezárásra számíthatunk a Barátság városrészben, a belvárosban és a Római városrészben 9 és 15 óra között. A mellékelt térképen látható a kerékpárosok útvonala. A pirossal jelölt részeken teljes útlezárás lesz érvényben 9-15 óra között, vagyis ezen időben nem lehet majd közlekedni az autósoknak, illetve, az útvonal által körbehatárolt területekről nem lehet ki-behajtani. Csak a buszokat, a biciklivel vagy gyalogosan közlekedőket, és természetesen a mentőket, tűzoltókat, rendőröket engedik közlekedni a verseny vonalán - ezt hagyta jóvá a rendőrség, így tudják biztosítani a versenyzők biztonságát.

 

 

Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője azt tanácsolta a lezárással érintett területen lakó autósoknak, hogy a nagyobb fennakadás elkerülése érdekében még a lezárás előtt parkoljanak autójukkal az Aranyvölgyi út- Vasmű út tengelyén kívül. A Vasmű és az Aranyvölgyi úton egy sávot fognak kibójázni a kerékpárosoknak. Így például a Dózsa György útról a Városháza téri kereszteződéshez érő autósok a Vasmű úton át a Kossuth Lajos utca irányába tudnak kerülni- a rendőrség is erre fordítja vissza őket. Az Aranyvölgyi útra nem lehet kanyarodni, hiszen a Városháza téri körforgó egysávos, amelyet a versenyzők használnak majd. A Magyar út teljesen le lesz zárva az autósok előtt, itt is csak a buszokat fogják engedni.

14 órára minden kerékpáros versenyzőnek el kell hagynia a belvárosi szakaszt, ezután ismét zavartalanul mehet a közlekedés az autósok számára. A triatlon a kerékpározás után a futással zárul, a versenyzők az alsó Duna-parti úton teljesíthetik a távot, így azon a területen továbbra is érvényben lesz az útlezárás. Még előző nap, július 1-jén 14-16 óra között egy kisebb útlezárásra lehet számítani az alsó Duna-parton, ugyanis ekkor egy nemzetközi szintű futóversenyt rendeznek ott.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

2017. november 20. (hétfő)

Kiállítás a Bartókban, színházi előadás az MMK-ban, Kolbászfesztivál idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

2017. november 19. (vasárnap)

Márton nap az MMK-ban, búcsú az EHF-Kupától, kollégium felújítás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ TV Híradó - Díjátadó, felújítás

D+ TV Híradó - Díjátadó, felújítás

2017. november 18. (szombat)

Gála a Bartókban, nyugdíjas szövetkezet, folytatódik a járdafelújítási program - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A szociális szféra hétköznapi hősei

A szociális szféra hétköznapi hősei

2017. november 18. (szombat)

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bartók színházban a Szociális Munka Napját, melyen részt vettek a szociális szférában dolgozók és az ellátottak is, illetve átadták a kitüntetéseket az idei év azon dolgozóinak, akik példamutató munkát végeznek területükön.

D+ TV Híradó - Lengyel vendégek, felkészülés

D+ TV Híradó - Lengyel vendégek, felkészülés

2017. november 17. (péntek)

Lengyel delegáció érkezett a városba, EHF Kupa visszavágóra készül a Kohász, pályaválasztás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Új barátok Lengyelországból

Új barátok Lengyelországból

2017. november 17. (péntek)

A Dunaújvárosi Egyetem meghívására látogatott el hozzánk a lengyelországi Leszno város küldöttsége, akik a felsőoktatsi intézmény Tudományos Hetén zajló East-West Cohesion konferencia mellett találkoztak Cserna Gábor polgármesterrel és megtekintették a színházat, a múzeumot, valamint a futsal csapatot is az együttműködés jegyében.

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

2017. november 16. (csütörtök)

Közgyűlés, TDK az egyetemen, magabiztos győzelem - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.