Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ütős lesz az idei Petőfi Művészeti Liget programja

2017. június 6. (kedd) 18:08 - Vass Ádám

Teljes az idei Petőfi Művészeti Liget fellépőinek listája, de a koncertek mellett rengeteg más program is várja a látogatókat több, mint egy hónapon keresztül, heti három alkalommal.

Összesen tizenhat estén várja ebben az évben is a kikapcsolódni, szórakozni vágyó közönséget a Petőfi Művészeti Liget. Dunaújváros Önkormányzatának támogatásával a Bartók Kamaraszínház által szervezett fesztiválon június 25-től egészen július 30-ig minden szerdán, pénteken és vasárnap változatos zenékkel, színházi estekkel és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők. A részletes programról kedden délután számolt be a Bartók képviseletében Őze Áron igazgató, Wachterné Orosz Adrienne, a fesztivál szervezője és lebonyolítója, Sipos Imre művészeti vezető, Csadi Zoltán igazgatóhelyettes és Nemes Orsolya PR Menedzser.

Őze Áron elmondta, az önkormányzatnak hála idén is van mód megrendezni a programot, ami évről évre egyre népszerűbb, nem csak a nézők, de a fellépők körében is, hiszen több művész is jelentkezett, hogy szívesen részt venne rajta, ez pedig jól jelzi a program sikerét és magas nívót biztosít az érdeklődők számára is.

Wachterné Orosz Adrienne külön kiemelte, ezúttal is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a dunaújvárosi, vagy a városból elszármazott fellépők hangsúlyosan jelen legyenek, így fellép Varga Livius, a helyenként kifejezetten szatirikus formációjával, A kutya vacsorájával, de érkezik többek közt a Quintia zenekar is. Mellettük találkozhatunk még a Bohemian Betyars-szal, szóló koncertet ad Szirtes Edina Mókus, a gyerekeket pedig a nyitónapon az Alma zenekar várja. Természetesen továbbra is a műfaji sokszínűséget tartották szem előtt, így a szokásos pénteki jazz mellett bőven jut hely a népzenének, a világzenének és a komolyzenének is.

Utóbbiról Őze Áron elmondta, a komolyzene műfaja a Ligetzáró - Évadnyitó napján, augusztus 27-én is helyet kap majd az Óbudai Danubia zenekarnak köszönhetően, ami az ő külön kérése volt, mivel nagy híve a szabad ég alatti komolyzenei koncerteknek, amik egészen különleges élményt tudnak adni a közönségnek.

A zene mellett a korábban kezdődő gyerekprogramok is hangsúlyosak lesznek, de nem feledkeznek el a szabadtéri színházi élményről sem, melynek majd a zenepavilon ad helyet. Mindezek mellett idén először a Művész Presszó teraszán akár grillezni is lehetőség lesz majd, így a könnyed jazz muzsika mellé finom vacsorát is készíthetnek maguknak a vállalkozó kedvűek.

A rovat további hírei: Kultúra

Múzeumok éjszakája a kőtárban

Múzeumok éjszakája a kőtárban

2019. június 24. (hétfő)

Az előző évekhez hasonlóan idén is a Római Kőtár és Romkert adott otthont a Múzeumok Éjszakájának dunaújvárosi rendezvényének.

Változatos programok a Múzeumok Éjszakáján

Változatos programok a Múzeumok Éjszakáján

2019. június 21. (péntek)

Növény- és talajvédelmi kiállítás, étel- és borkóstolók, hadtörténelmi időutazás, tárlatvezetések és koncertek várják a látogatókat Fejér megyében a Múzeumok éjszakájához kapcsolódóan.

Acélművészeti misszió

Acélművészeti misszió

2019. június 18. (kedd)

Két kiállítás nyílt meg múlt pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben. Bár különböző vonalon indult el a tárlat művészeinek munkája, mégis összeértek, a kapcsot az acélipari alapanyag jelentette.

A fű zöldje és a víz kék színe

A fű zöldje és a víz kék színe

2019. június 18. (kedd)

A nyári szezon első kiállításai is megnyílt a Munkásművelődési Központban, méghozzá Nemesnyik Éva tájképeinek köszönhetően.

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.