Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ütős lesz az idei Petőfi Művészeti Liget programja

2017. június 6. (kedd) 18:08 - Vass Ádám

Teljes az idei Petőfi Művészeti Liget fellépőinek listája, de a koncertek mellett rengeteg más program is várja a látogatókat több, mint egy hónapon keresztül, heti három alkalommal.

Összesen tizenhat estén várja ebben az évben is a kikapcsolódni, szórakozni vágyó közönséget a Petőfi Művészeti Liget. Dunaújváros Önkormányzatának támogatásával a Bartók Kamaraszínház által szervezett fesztiválon június 25-től egészen július 30-ig minden szerdán, pénteken és vasárnap változatos zenékkel, színházi estekkel és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők. A részletes programról kedden délután számolt be a Bartók képviseletében Őze Áron igazgató, Wachterné Orosz Adrienne, a fesztivál szervezője és lebonyolítója, Sipos Imre művészeti vezető, Csadi Zoltán igazgatóhelyettes és Nemes Orsolya PR Menedzser.

Őze Áron elmondta, az önkormányzatnak hála idén is van mód megrendezni a programot, ami évről évre egyre népszerűbb, nem csak a nézők, de a fellépők körében is, hiszen több művész is jelentkezett, hogy szívesen részt venne rajta, ez pedig jól jelzi a program sikerét és magas nívót biztosít az érdeklődők számára is.

Wachterné Orosz Adrienne külön kiemelte, ezúttal is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a dunaújvárosi, vagy a városból elszármazott fellépők hangsúlyosan jelen legyenek, így fellép Varga Livius, a helyenként kifejezetten szatirikus formációjával, A kutya vacsorájával, de érkezik többek közt a Quintia zenekar is. Mellettük találkozhatunk még a Bohemian Betyars-szal, szóló koncertet ad Szirtes Edina Mókus, a gyerekeket pedig a nyitónapon az Alma zenekar várja. Természetesen továbbra is a műfaji sokszínűséget tartották szem előtt, így a szokásos pénteki jazz mellett bőven jut hely a népzenének, a világzenének és a komolyzenének is.

Utóbbiról Őze Áron elmondta, a komolyzene műfaja a Ligetzáró - Évadnyitó napján, augusztus 27-én is helyet kap majd az Óbudai Danubia zenekarnak köszönhetően, ami az ő külön kérése volt, mivel nagy híve a szabad ég alatti komolyzenei koncerteknek, amik egészen különleges élményt tudnak adni a közönségnek.

A zene mellett a korábban kezdődő gyerekprogramok is hangsúlyosak lesznek, de nem feledkeznek el a szabadtéri színházi élményről sem, melynek majd a zenepavilon ad helyet. Mindezek mellett idén először a Művész Presszó teraszán akár grillezni is lehetőség lesz majd, így a könnyed jazz muzsika mellé finom vacsorát is készíthetnek maguknak a vállalkozó kedvűek.

A rovat további hírei: Kultúra

Portugál a Bartókban: sírva kacaghatunk – magunkon

Portugál a Bartókban: sírva kacaghatunk – magunkon

2019. december 13. (péntek)

Keserédes darab a Bartók Kamaraszínház új előadása: a Portugál című produkció más teátrumokban nagy sikerrel volt műsoron, és nagy valószínűséggel a dunaújvárosi közönséget is "beszippantja" majd. A társulat új előadásának premierje ma lesz az intézményben, januárban további három alkalommal láthatja a közönség!

Könyvtár: Karácsonyi Kavalkád (nem) csak gyerekeknek

Könyvtár: Karácsonyi Kavalkád (nem) csak gyerekeknek

2019. december 12. (csütörtök)

Gazdag kínálattal készül a közelgő ünnepekre a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára: a Karácsonyi Kavalkád programsorozatára pénteken kora délutántól estig várják a résztvevőket – kicsiket, nagyokat, családokat. Részletes kínálat a hajtás után!

ICA-D: "Helyi érték" – szombaton Alföldi Róberttel!

ICA-D: "Helyi érték" – szombaton Alföldi Róberttel!

2019. december 11. (szerda)

Már most garantált az izgalmas program és a teltház: Alföldi Róbert rendező, színházcsináló várja rendhagyó tárlatvezetésre az érdeklődőket a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) szombaton délután. A fókuszban továbbra is Nemes Csaba Helyi érték című tárlata!

Mesemondók a könyvtárban: nemes csata, jeles eredmények

Mesemondók a könyvtárban: nemes csata, jeles eredmények

2019. december 10. (kedd)

Nagyszerű élményt ígért kicsiknek és nagyoknak, és az ígéretet maximálisan be is váltotta a József Attila Könyvtárban rendezett Mikulás napi mesemondó verseny. A szó elszállt, viszont az összes fontos eredmény itt!

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

2019. december 09. (hétfő)

Megindító sorsokat mutat be a KineDok Filmlub következő darabja a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) szerdán délután: az érdeklődők a Történetek zongorára című bolgár dokumentumfilmet láthatják. A múló idő képei a katt után!

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 06. (péntek)

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

2019. december 04. (szerda)

Izgalmas kísérlettel folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) eseményeinek sorozata: Nemes Csaba Helyi érték című kiállításának kísérőprogramjaként maga a művész kíséri tárlatvezetésre az érdeklődőket szombaton délután. Mindenkit szeretettel várnak!