Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ütős lesz az idei Petőfi Művészeti Liget programja

2017. június 6. (kedd) 18:08 - Vass Ádám

Teljes az idei Petőfi Művészeti Liget fellépőinek listája, de a koncertek mellett rengeteg más program is várja a látogatókat több, mint egy hónapon keresztül, heti három alkalommal.

Összesen tizenhat estén várja ebben az évben is a kikapcsolódni, szórakozni vágyó közönséget a Petőfi Művészeti Liget. Dunaújváros Önkormányzatának támogatásával a Bartók Kamaraszínház által szervezett fesztiválon június 25-től egészen július 30-ig minden szerdán, pénteken és vasárnap változatos zenékkel, színházi estekkel és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők. A részletes programról kedden délután számolt be a Bartók képviseletében Őze Áron igazgató, Wachterné Orosz Adrienne, a fesztivál szervezője és lebonyolítója, Sipos Imre művészeti vezető, Csadi Zoltán igazgatóhelyettes és Nemes Orsolya PR Menedzser.

Őze Áron elmondta, az önkormányzatnak hála idén is van mód megrendezni a programot, ami évről évre egyre népszerűbb, nem csak a nézők, de a fellépők körében is, hiszen több művész is jelentkezett, hogy szívesen részt venne rajta, ez pedig jól jelzi a program sikerét és magas nívót biztosít az érdeklődők számára is.

Wachterné Orosz Adrienne külön kiemelte, ezúttal is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a dunaújvárosi, vagy a városból elszármazott fellépők hangsúlyosan jelen legyenek, így fellép Varga Livius, a helyenként kifejezetten szatirikus formációjával, A kutya vacsorájával, de érkezik többek közt a Quintia zenekar is. Mellettük találkozhatunk még a Bohemian Betyars-szal, szóló koncertet ad Szirtes Edina Mókus, a gyerekeket pedig a nyitónapon az Alma zenekar várja. Természetesen továbbra is a műfaji sokszínűséget tartották szem előtt, így a szokásos pénteki jazz mellett bőven jut hely a népzenének, a világzenének és a komolyzenének is.

Utóbbiról Őze Áron elmondta, a komolyzene műfaja a Ligetzáró - Évadnyitó napján, augusztus 27-én is helyet kap majd az Óbudai Danubia zenekarnak köszönhetően, ami az ő külön kérése volt, mivel nagy híve a szabad ég alatti komolyzenei koncerteknek, amik egészen különleges élményt tudnak adni a közönségnek.

A zene mellett a korábban kezdődő gyerekprogramok is hangsúlyosak lesznek, de nem feledkeznek el a szabadtéri színházi élményről sem, melynek majd a zenepavilon ad helyet. Mindezek mellett idén először a Művész Presszó teraszán akár grillezni is lehetőség lesz majd, így a könnyed jazz muzsika mellé finom vacsorát is készíthetnek maguknak a vállalkozó kedvűek.

A rovat további hírei: Kultúra

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

2019. július 27. (szombat)

Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta koncertje zárta a nagyobb nyári programokat az Munkásművelődési Központban.

Bill és Hobo újra együtt

Bill és Hobo újra együtt

2019. július 24. (szerda)

Négy napon át hat színpaddal és mintegy 120 fellépővel rendezik meg a huszonharmadik Fezen fesztivált szerdától Székesfehérváron - közölték a szervezők az MTI-vel.

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

2019. július 23. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. Nemzeti ünnepünk programsorozata már augusztus 17-én kezdetét veszi a pentelei ünnepséggel.