Látványosság földön és levegőben

2017. július 7. (péntek) 18:06 - doszerk

Már ötödik alkalommal kínál remek programokat a repülés szerelmeseinek szombaton a Baracs-Kisapostag Repülőnap.

Idén immáron ötödik alkalommal rendezik meg szombaton délelőtt tíz órától a Baracs-Kisapostag Repülőnapot, melyen számtalan látványos programmal kedveskednek a szervezők a repülés szerelmeseinek, akik többek közt Veres Zoltán, Európa-bajnok műrepülő, Szakács Gábor sugárhajtású repülőgép és Imreh "Lujó" Lajos helikopter bemutatóját is megcsodálhatják a rendezvényen. Idén is lehetőségünk lesz sétarepülésre különböző típusú gépekkel, illetve drón-bemutatónak is szemtanúi lehetünk.

A rendezvény nem csak a repülés, hanem a gépjárművek szerelmeseinek is kitűnő választás, hiszen helyet kapnak a Veterán és Rallye autók is, melyekkel élményautózásra is elvisznek minket a profi sofőrök (a részvételi jegy árányak nagy része jótékony célt szolgál), s ha mindez nem lenne elég, Streetfighter Show-t, harci bemutatót és egy fegyverkiállítást is megtekinthetnek a kedves látogatók.

Családi programokkal és habpartyval is készülnek a rendezők, ahol távol a csatazajtól egy kis megnyugvást találhatunk, a korgó gyomrokról pedig egy Lacikonyha gondoskodik. A belépés díjtalan, parkolás azonban fizetnie kell majd a kisapostagi repülőtérre kilátogatóknak.

-Katona Bence-

A rovat további hírei: Mozaik

Péntek is, 13 is, Luca napja is – mi jöhet még?

Péntek is, 13 is, Luca napja is – mi jöhet még?

2019. december 13. (péntek)

Bár egy keresztény szent, fényhozó Szent Lúcia ünnepnapjáról beszélünk , ha péntekre esik, akkor nem kérdés, ritka veszélyes a Luca nap. Idén ez a ritka együttállás következik! A legjobb, ha nem csinálunk semmit – a néphagyományban a búzahajtatás meg a szék mellett dologtiltás is szerepel a varázslatos nap előírásai között!

Könyvbemutató: a meggypiros mez súlya a Campusban

Könyvbemutató: a meggypiros mez súlya a Campusban

2019. december 10. (kedd)

1001 játékos, az összes válogatott meccs és közel 70 miniesszé – a megújult Puskás Stadion avatására időzítve páratlanul nagyszabású és ennek megfelelő méretű futball-lexikon jelent meg a közelmúltban: a Meggypiros mezben című összegzés szerzőivel találkozhatnak a sportbarátok a kötet dunaújvárosi bemutatóján a Campus Étteremben szerdán.

Közlekedés: csőtörés miatt útlezárás a Bocskain

Közlekedés: csőtörés miatt útlezárás a Bocskain

2019. december 09. (hétfő)

Menetrend-változással járó útlezárás kezdődik a Bocskai úton kedden: egy csőtörés miatt két ütemben szünetel a közlekedési lehetőség a Bercsényi Miklós út és a Rákóczi Ferenc tér között – a munkálatok várhatóan jövő csütörtökig tartanak!

Időjárás: esős hétfő után változékony, de enyhe idő

Időjárás: esős hétfő után változékony, de enyhe idő

2019. december 09. (hétfő)

A tél első támadása után enyhébbre fordul térségünk időjárása a következő napokban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint; ma még esőre, majd változékony, de az évszakhoz mérten enyhe periódusra készülhetünk.

A Mikulás nyomában – legenda és/vagy valóság!?

A Mikulás nyomában – legenda és/vagy valóság!?

2019. december 05. (csütörtök)

December 6. – Miklós, és persze a Mikulás napja. A gyerekek számára az év egyik leginkább várt eseménye, hiszen ilyenkor édességgel, játékokkal, gyümölccsel "gazdagodnak" kicsik és nagyok. Szent Miklós történetét a legtöbben ismerik – de miért van botja a Mikulásnak, és tényleg a kólát gyártó cég miatt piros a ruhája? Utánanéztünk!

Dunaújváros Kedvence 2019 – javaslatokat várnak!

Dunaújváros Kedvence 2019 – javaslatokat várnak!

2019. december 04. (szerda)

Folytatódik a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró kezdeményezése – idén is várják a javaslatokat a Dunaújváros Kedvence "helykereső" akcióban. Az első felvonás máris itt; minden javaslat számít!

Véradás: ments meg három életet!

Véradás: ments meg három életet!

2019. december 02. (hétfő)

Megérkezett műhelyünkbe a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének decemberi tervezete a véradások helyszínéről: mivel az év utolsó hónapja kritikusnak számít a donortoborzás terén, így mindenkit arra biztatunk, használja ki a kínálkozó véradási lehetőségek valamelyikét!