Látványosság földön és levegőben

2017. július 7. (péntek) 18:06 - doszerk

Már ötödik alkalommal kínál remek programokat a repülés szerelmeseinek szombaton a Baracs-Kisapostag Repülőnap.

Idén immáron ötödik alkalommal rendezik meg szombaton délelőtt tíz órától a Baracs-Kisapostag Repülőnapot, melyen számtalan látványos programmal kedveskednek a szervezők a repülés szerelmeseinek, akik többek közt Veres Zoltán, Európa-bajnok műrepülő, Szakács Gábor sugárhajtású repülőgép és Imreh "Lujó" Lajos helikopter bemutatóját is megcsodálhatják a rendezvényen. Idén is lehetőségünk lesz sétarepülésre különböző típusú gépekkel, illetve drón-bemutatónak is szemtanúi lehetünk.

A rendezvény nem csak a repülés, hanem a gépjárművek szerelmeseinek is kitűnő választás, hiszen helyet kapnak a Veterán és Rallye autók is, melyekkel élményautózásra is elvisznek minket a profi sofőrök (a részvételi jegy árányak nagy része jótékony célt szolgál), s ha mindez nem lenne elég, Streetfighter Show-t, harci bemutatót és egy fegyverkiállítást is megtekinthetnek a kedves látogatók.

Családi programokkal és habpartyval is készülnek a rendezők, ahol távol a csatazajtól egy kis megnyugvást találhatunk, a korgó gyomrokról pedig egy Lacikonyha gondoskodik. A belépés díjtalan, parkolás azonban fizetnie kell majd a kisapostagi repülőtérre kilátogatóknak.

-Katona Bence-

A rovat további hírei: Mozaik

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

2020. július 03. (péntek)

A nagy sikert aratott live show után visszatérünk (egyik) kedvenc műveletsorunkhoz: a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekeiből válogatott tematikus összeállítással jelentkezünk heti rendes nyálcsordító rovatunkban. A fókuszban: rántott mindenféle, vigyázat, kegyetlenül finomak!

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

2020. június 30. (kedd)

Június elejétől ismét igénybe vehetik a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói az intézmény bölcsődéjét. A DUFiókák névre keresztelt kisgyermek- gondozó egység egész nyáron nyitva tart, így segítve azokat a szülőket, akik a kijárási korlátozás során elhasználták egész éves szabadságukat, szeptembertől pedig már nem csak a DUE alkalmazottai, hanem minden környékbeli kisgyermekes család igénybe veheti szolgáltatásukat.

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

2020. június 30. (kedd)

Elsősorban  a fiatal felnőttek útkeresését segítő posztokkal, a "Hello Me" projekt darabjaival színesedik mostantól a DO palettája; a tartalmat két fiatal, de nagyon eltökélt pszichológus, Harsányi Kata és Menyhárt Emese jegyzi – az alábbi összeállításban Kata mesél hivatásáról.

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

2020. június 28. (vasárnap)

Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

2020. június 28. (vasárnap)

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét - jelentette be a Barcelonai Egyetem.

Újabb, várhatóan szabad szemmel is megfigyelhető üstökös közeledik a Nap felé

Újabb, várhatóan szabad szemmel is megfigyelhető üstökös közeledik a Nap felé

2020. június 27. (szombat)

Majdnem 5 ezer év után ismét a Nap felé közeledik a NEOWISE-üstökös, amely a vártnál fényesebb lesz, így ha nem esik szét, akkor július közepétől a nyár végéig kis távcsővel vagy esetleg szabad szemmel is megfigyelhető majd.

Szőlőszem: egészségbomba uzsi gyerekeknek ⁣

Szőlőszem: egészségbomba uzsi gyerekeknek ⁣

2020. június 25. (csütörtök)

Mit tehet a szülő, akinek a gyermeke nem szereti a gyümölcsöket?  Például fagyit csinál belőle! Bartus-Preizler Gabriella dietetikus felülete, a Szőlőszem remek tippje eperszezon idejére – vigyázat, veszélyesen finom!