Már munkában a labdarúgók

spigott - 2017. július 6. 16:00

Hathetes felkészülési időszak vár a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatára, melynek tagjai szombaton már a Budaörs elleni hazai edzőmeccsen bizonyíthatnak Dobos Barna vezetőedzőnek.

A hét elején megkezdte felkészülését a 2017/2018-as NB III-as bajnokság küzdelmeire a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Az előző szezonban negyedik helyezett dunaújvárosi együttesre hathetes edzőtábor, valamint a tervek szerint négy edzőmérkőzés is vár, az előző szezon gyors értékelése mellett erről is nyilatkozott honlapunknak Dobos Barna, az együttes vezetőedzője.

- Az elmúlt évben sikerült a negyedik helyet megszereznünk a bajnokságban, ami nagyon jó eredménynek tekinthető, főleg úgy, ha megnézzük a klub gazdasági helyzetét, s azt, hogy egy új csapatot kellett építenünk. Ráadásul ezzel az új csapattal az ősz végén még reális esélyünk volt akár a feljutásra is, de idővel azért kiderült, hogy vannak nálunk erősebb csapatok a mezőnyben. Télen igyekeztünk erősíteni a csapatot, Farkas Viktor és Szepessy Róbert beépítése is időigényes folyamat volt, de hazai pályán nagyon jól szerepeltünk, s bár idegenben hullámzó volt a játékunk, a bajnokság végére már Dunaújvárostól távol is szép eredményeket értünk el, nyugodtan mondhatjuk, hogy előrébb tudtunk lépni játékban, megbízhatóságban is. Mindezt úgy, hogy a költségvetésünk a harmadosztályban is a legalacsonyabb volt, jó lenne ezen a jövőben változtatni, mert egy Dunaújvárosnak a neve, a múltja alapján is első, vagy másodosztályban kellene szerelnie, de ehhez támogatás, plusz támogatók kellenek. Éppen ezért csak gratulálni lehet a csapat tagjainak, illetve a szakmai stábnak is, sikerült bebizonyítani, hogy ez a csapat nagyon jó munkát végez, s ezt bizonyítja az is, hogy akár az utánpótlásból, akár a felnőttektől többen is magasabb szinten folytathatják a játékot a jövőben. Sajnáljuk, hogy őket nem tudjuk megtartani, de ehhez a már említett gazdasági helyzet javulása kellene.

A felnőtt gárda tagjai azonban már hétfőtől keményen dolgoznak, sok munka vár a játékosokra a közeljövőben, ám a napi tréningek mellett több edzőmeccset is játszik majd együttesünk.
- Hathetes felkészülés áll előttünk, melynek végén, augusztus 12-én már bajnoki találkozót játszunk. A következő hetekben megtudjuk, hogy melyik csoportba sorolnak be minket, s bár ez nyilván még módosíthat dolgokon, a célunk egyértelműen az lesz, hogy tovább erősítsük ezt a csapatot, még úgy is, hogy gazdasági helyzetünk nem igazán enged számunkra túl nagy mozgásteret. Fontos, hogy a fiatalokat igyekszünk minél hamarabb felhozni a felnőtt keretbe, s bár nyilván nekik még nagyon sokat kell erősödniük, de sokat jelent, hogy már most megkapják a lehetőséget arra, hogy fejlődjenek, s kiderüljön az is, hogy ki az, akiből legalább másodosztályú szintű játékos lesz. A keretet is szeretnénk azért megerősíteni még pár játékossal, ami nem egyszerű a gazdasági helyzetünk miatt, de a következő hetekben szeretnénk végleg kialakítani azt a csapatot, mely nekivág a 2017/2018-as bajnokság küzdelmeinek.

Dobos Barna szerint elsősorban középpályán és a védelemben lesz szükség a változásokra, míg az egyébként kreatív és eredményes támadó szekciónak Dobos Áron pótlását kell valahogy megoldania.
- Úgy érzem, hogy a szezon végére jól összeállt a támadójátékunk, Csehi Tamás feljebb tolása után már négy olyan játékosunk is volt elől, akikre számíthattunk, ha a gólszerzésről volt szó. A már említett Csehi Tamás mellett Tóth Tibor, Szepessy Róbert és Dobos Áron is eredményes szezont tudott maga mögött, az is igaz azonban, hogy az utolsó bajnokin súlyosan megsérült, s azóta már meg is műtött Dobos Áronra hosszú ideig nem számíthatunk, így az ő pótlását meg kell oldanunk valahogy. A támadósor tehát gólképes volt, aminek örültünk, annak viszont kevésbé, hogy emellett sajnos sok gólt is kaptunk, vagyis a középpályán és védelemben mindenképpen javulnunk kell. Igyekszünk ezt a problémát házon belül, vagy a hiányposztokra hozott erősítésekkel megoldani, lesz dolgunk az biztos. A bajnoki nyitányig minimum négy edzőmeccset tervezünk, hiszen pontos képet kell kapnunk arról, hogy miben kell javulnunk, s fel tudjuk mérni a játékosokat is, az elsőre nem is kell már sokat várni, hiszen szombaton délelőtt tíz órától a Budaörs gárdáját látjuk vendégül az Agrospeciál Sporttelepen, ahová természetesen sok szeretettel várjuk szurkolóinkat is.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.