Dunaújváros Hetilap

Önkormányzati gyorssegély a lakástűz károsultjainak

Molnár Emese - 2017. július 13. 10:45

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester csütörtökre, amelyen hét napirendi pontban kellett döntést hozniuk a képviselőknek.

Támogatták azt az előterjesztést, amellyel 350 ezer forint támogatást nyújtanak a Római körúti lakástűz károsultjainak. Mint azt a DO-n is olvashatták, múlt szombaton délután a Római körút 37-es számú lépcsőházának kilencedik emeleti lakásában csaptak fel a lángok, és a tűz következtében lakhatatlanná vált a lakás. A családnak gyorssegélyt és a felújítási idejére önkormányzati bérlakást biztosított a közgyűlés.

A képviselők arról is határoztak, hogy 32 millió forintot nyújtanak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nkft-nek a sportfejlesztési programjára. Az akadémia ezt a programot (amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség is támogatott) TAO-támogatásból kívánja megvalósítani, de szükség volt önrészre is, amely forrást most biztosít számára az önkormányzat.

A júniusi kormánydöntés értelmében a röplabda sportág is bekerült a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe. A támogatási igazolások kiállítása, felhasználása, elszámolása miatt szükség van arra, hogy elválasszák a hivatásos sportszervezetet az utánpótlás sporttól. Ezt megtették Dunaújvárosban is, így létrehozták a DSE Röplabda Akadémia Nkft-t. Ezzel kapcsolatban került a képviselők elé egy napirend. A közgyűlés mintegy 28,5 millió forint létesítményhasználati támogatást nyújtott a Dunaferr SE-nek az év második felére. A röplabda szakosztályra jutó teremhasználati támogatást, mintegy 11 millió forintot a sportegyesület átengedné az új gazdasági társaság részére, ezt pedig a képviselők határozatba is foglalták.

A közgyűlés mintegy 25 millió forintot biztosít a DVG Zrt-nek arra, hogy a Magyar úton lévő Pentelei Waldorf Iskolában és a Pentelei Molnár János Szakképző Iskolában kicseréljék a kazánt. A két intézmény fűtését jelenleg három kazán biztosítja, amelyen már elavultak. Az önkormányzati támogatásból korszerű, kondenzációs kazánokat építenek be.

További három millió forintot biztosítanak a DVG Zrt-nek a gyepmesteri telep kenneljeinek felújítására. A telep korszerűsítését idén kezdték meg, akkor az épület tetőszerkezetét újították fel. A telepen elhelyezett kóbor kutyák tartási körülményeinek javítása érdekében most a 13 kutyakennelt korszerűsítik.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.