Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Pentelei gondolatok

2017. július 3. (hétfő) 7:51 - Vass Ádám

A DUE-ART Műhely 35. kiállításának ünnepi megnyitójára került sor vasárnap az Evangélikus templomban, ahol huszonkét fiatal művész alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

A DUE-ART képzőművészeti műhely hét éve működik Móder Rezső, Munkácsy díjas mobilszobrász, festő és tanár vezetésével, ami alatt rengeteg fiatalnak adott útmutatást és nyújtott segítséget művészi kiteljesedésükben. A műhely 35. ünnepi kiállítása vasárnap délben nyílt az Evangélikus templom gyülekezési termében és július 20-ig minden nap látogatható.

A tárlatot Fekete Györgyi média szakember nyitotta meg, mint mondta, a kiállításon huszonkét különböző látásmódú, korú és egyéniségű fiatal művész képeit láthatjuk, akik úgy fejezik ki magukat, ahogy nekik fontos. A Pentelei gondolatok című tárlat alkotásai különleges szemszögből örökítik meg Pentelét, úgy, ahogy a fiatal művészek látják, ahogy őket megérinti a város. A kiállítás megnyitóján köszöntött mondott még Móder Rezső és Stermeczki András evangélikus lelkész is, valamint közreműködött Bányász András zeneművész is.

A rovat további hírei: Kultúra

A város hírnevéért

A város hírnevéért

2017. július 26. (szerda)

Múlt héten, az idén 65 éves Vasas Táncegyüttes is részt vett a Prágában megrendezett nemzetközi összművészeti fesztiválon, ahol szokás szerint hatalmas sikert arattak.

Nézőcsúcs a Művész teraszán

Nézőcsúcs a Művész teraszán

2017. július 22. (szombat)

Ritkán látott tömeg gyűlt össze a Művész presszó teraszán és annak környékén pénteken este. Szulák Andrea országos népszerűsége nemhogy behozta az elvárt nézőszámot, hanem sokszorosan túl is lépte azt.DO-videó!

Pótolják az elmaradt előadást!

Pótolják az elmaradt előadást!

2017. július 20. (csütörtök)

A rossz hír, hogy tegnap este áramszünet miatt elmaradt Polgár Lilla, Családi kör című előadása a Ligetben, a jó hír, hogy ma bepótolják és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ady-napok a könyvtárban

Ady-napok a könyvtárban

2017. július 19. (szerda)

Ady Endre születésének 140. évfordulójára kétnapos rendezvénysorozattal készül három dunaújvárosi intézmény is az ősz végén.

Tengerentúli Útirajzok

Tengerentúli Útirajzok

2017. július 19. (szerda)

Csadi Zoltán, a Bartók színház színésze és igazgatóhelyettese augusztusban Torontóba, Bostonba és New Yorkba is elviszi az ott élő magyaroknak a Petőfi Sándor utazásainak fiktív történetét bemutató Útirajzok című előadását.

Indigo Project a Művész teraszán

Indigo Project a Művész teraszán

2017. július 15. (szombat)

Szép számú érdeklődő előtt lépett színpadra tegnap este a Barabás Lőrinccel kiegészült Indigo Project a Művész Presszó teraszán.

Vidor Fesztivál - Nagyszínpados lesz a Rák Jóska

Vidor Fesztivál - Nagyszínpados lesz a Rák Jóska

2017. július 14. (péntek)

Kilenc nagyszínpadi és kilenc kamaraszínpadi előadást láthat a közönség az augusztus 25. és szeptember 2. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjában Nyíregyházán.