Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Pentelei gondolatok

2017. július 3. (hétfő) 7:51 - Vass Ádám

A DUE-ART Műhely 35. kiállításának ünnepi megnyitójára került sor vasárnap az Evangélikus templomban, ahol huszonkét fiatal művész alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

A DUE-ART képzőművészeti műhely hét éve működik Móder Rezső, Munkácsy díjas mobilszobrász, festő és tanár vezetésével, ami alatt rengeteg fiatalnak adott útmutatást és nyújtott segítséget művészi kiteljesedésükben. A műhely 35. ünnepi kiállítása vasárnap délben nyílt az Evangélikus templom gyülekezési termében és július 20-ig minden nap látogatható.

A tárlatot Fekete Györgyi média szakember nyitotta meg, mint mondta, a kiállításon huszonkét különböző látásmódú, korú és egyéniségű fiatal művész képeit láthatjuk, akik úgy fejezik ki magukat, ahogy nekik fontos. A Pentelei gondolatok című tárlat alkotásai különleges szemszögből örökítik meg Pentelét, úgy, ahogy a fiatal művészek látják, ahogy őket megérinti a város. A kiállítás megnyitóján köszöntött mondott még Móder Rezső és Stermeczki András evangélikus lelkész is, valamint közreműködött Bányász András zeneművész is.

A rovat további hírei: Kultúra

Újrahasznosítás kreatívan

Újrahasznosítás kreatívan

2017. november 20. (hétfő)

A Gárdonyi iskolában nyílt kiállításon rendkívül egyedi, de az iskolához nagyon közel álló technikával készült alkotásokat tekinthetnek meg a látogatók a következő egy hétben.

Márton napi mulatság

Márton napi mulatság

2017. november 19. (vasárnap)

A Munkásművelődési Központban harmadszor rendezték meg a Márton napi kavalkádot, ezúttal az első alkalmaknál is több látogatóval.

Kurucz Zsófia harmadik kiállítása

Kurucz Zsófia harmadik kiállítása

2017. november 17. (péntek)

A Bartók színház aulájában ezúttal Kurucz Zsófia tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők, akinek tavaly augusztusi bemutatkozása óta ez már a harmadik kiállítása városunkban.

A költő üzenete a legfontosabb

A költő üzenete a legfontosabb

2017. november 16. (csütörtök)

Tizenkilencedik alkalommal tartott városi szavalóversenyt a Dunaferr iskola, melyre a korábbiakhoz hasonlóan ismét rengetegen jelentkeztek, hogy elszavalhassák kedvenc versüket.

Asszonymese egy részben

Asszonymese egy részben

2017. november 15. (szerda)

Márai Sándor 1980-ban megjelent története elevenedik meg a Bartók színházban, méghozzá nem más, mint a Jászai Mari-díjas Vándor Éva tolmácsolásában. A rendező, Szemán Béla a darabbal kapcsolatban elmondta, színházi értelemben véve a nők nincsenek elkényeztetve, ritka, hogy ennyire mély, ennyire nagy szerep jut valakinek, az előadás tehát ebben is kicsit más lesz, mint amit megszokhattunk.

Múzeumi Őszbúcsúztató

Múzeumi Őszbúcsúztató

2017. november 12. (vasárnap)

Ismeretterjesztő előadásokkal, őszies hangulatú kézműves programokkal és Márton napi hagyományokra épülő foglalkozásokkal várta az érdeklődőket az Intercisa Múzeum szombaton a családi napon.

Jazzy Stripe a Művészben

Jazzy Stripe a Művészben

2017. november 10. (péntek)

Folytatódik a Művész Presszó péntek esti jazz-sorozata, ma a könnyedebb, populárisabb műfajokat is előszeretettel megszólaltató Jazzy Stripe lép a közönség elé.