Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Pentelei gondolatok

2017. július 3. (hétfő) 7:51 - Vass Ádám

A DUE-ART Műhely 35. kiállításának ünnepi megnyitójára került sor vasárnap az Evangélikus templomban, ahol huszonkét fiatal művész alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

A DUE-ART képzőművészeti műhely hét éve működik Móder Rezső, Munkácsy díjas mobilszobrász, festő és tanár vezetésével, ami alatt rengeteg fiatalnak adott útmutatást és nyújtott segítséget művészi kiteljesedésükben. A műhely 35. ünnepi kiállítása vasárnap délben nyílt az Evangélikus templom gyülekezési termében és július 20-ig minden nap látogatható.

A tárlatot Fekete Györgyi média szakember nyitotta meg, mint mondta, a kiállításon huszonkét különböző látásmódú, korú és egyéniségű fiatal művész képeit láthatjuk, akik úgy fejezik ki magukat, ahogy nekik fontos. A Pentelei gondolatok című tárlat alkotásai különleges szemszögből örökítik meg Pentelét, úgy, ahogy a fiatal művészek látják, ahogy őket megérinti a város. A kiállítás megnyitóján köszöntött mondott még Móder Rezső és Stermeczki András evangélikus lelkész is, valamint közreműködött Bányász András zeneművész is.

A rovat további hírei: Kultúra

Keserédes búcsú a színpadtól

Keserédes búcsú a színpadtól

2018. február 18. (vasárnap)

Lapis Erika öt hónapos kismamaként lépett utoljára a Bartók színpadára, most minden erejével az anyaságra koncentrál fog. 

Dunaújváros is szóba került

Dunaújváros is szóba került

2018. február 13. (kedd)

Két monostort építene Magyarországon a bécsi ortodox egyházközség. Ennek érdekében egyházi delegáció tett látogatást városunkban is.

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

2018. február 11. (vasárnap)

A keddi jazz koncert után szombaton ismét programot tervezhettek a műfaj szerelmesei az egyre ismertebb és látogatottabb Művész Presszóba. 

Terminálon a hokisok

Terminálon a hokisok

2018. február 09. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának tagjai szerdán este ellátogattak a Bartók Kamaraszínházba.

Nem hétköznapi muzsika

Nem hétköznapi muzsika

2018. február 07. (szerda)

Rendhagyó módon kedden este is felcsendült a jazz a Művész Presszóban. A Havasi Lajos énekessel kibővült Finucci Bros Quartet lemezbemutató turnéja első állomásának a dunaújvárosi Művész Presszót választotta. DO-videó!

Lélekharangra hangolva

Lélekharangra hangolva

2018. február 06. (kedd)

Hétfőn tartották Páskándi Géza, Lélekharang című drámájának olvasópróbáját a Bartók Kamaraszínházban. A premier március 16-án, pénteken lesz.

Mátyás király-emlékév

Mátyás király-emlékév

2018. február 04. (vasárnap)

2018-ban Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójára emlékezünk. Emlékév keretében a legendás uralkodó életéről szóló vándorkiállításokkal, előadásokkal, hagyományőrző programokkal készülnek a szervezők.