Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Pentelei gondolatok

2017. július 3. (hétfő) 7:51 - Vass Ádám

A DUE-ART Műhely 35. kiállításának ünnepi megnyitójára került sor vasárnap az Evangélikus templomban, ahol huszonkét fiatal művész alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

A DUE-ART képzőművészeti műhely hét éve működik Móder Rezső, Munkácsy díjas mobilszobrász, festő és tanár vezetésével, ami alatt rengeteg fiatalnak adott útmutatást és nyújtott segítséget művészi kiteljesedésükben. A műhely 35. ünnepi kiállítása vasárnap délben nyílt az Evangélikus templom gyülekezési termében és július 20-ig minden nap látogatható.

A tárlatot Fekete Györgyi média szakember nyitotta meg, mint mondta, a kiállításon huszonkét különböző látásmódú, korú és egyéniségű fiatal művész képeit láthatjuk, akik úgy fejezik ki magukat, ahogy nekik fontos. A Pentelei gondolatok című tárlat alkotásai különleges szemszögből örökítik meg Pentelét, úgy, ahogy a fiatal művészek látják, ahogy őket megérinti a város. A kiállítás megnyitóján köszöntött mondott még Móder Rezső és Stermeczki András evangélikus lelkész is, valamint közreműködött Bányász András zeneművész is.

A rovat további hírei: Kultúra

Duna menti zarándoklat

Duna menti zarándoklat

2018. június 24. (vasárnap)

Szent Pantaleimon orvos vértanú halálának 1713. évfordulója alkalmából gyalogos zarándoklatot szerveznek Beloianniszból Dunaújvárosba.

Múzeumok Éjszakája a Kőtárban

Múzeumok Éjszakája a Kőtárban

2018. június 23. (szombat)

Idén is megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, melynek részeként az Intercisa Múzeum is várja a városlakókat a Római Kőtárba ma délután. 

A fiatalok legnagyobb bulija

A fiatalok legnagyobb bulija

2018. június 22. (péntek)

Húsz hektáros területen, száznál is több fellépőre, kétszáz programlehetőségre és 125 ezernél is több látogatóra számíthatunk az idei EFOTT-on.

Tízezren "dudikoztunk" a Zsiráf téren

Tízezren "dudikoztunk" a Zsiráf téren

2018. június 20. (szerda)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. A tapasztalatokról, a visszajelzésekről Arnold Miklós, a fesztivál főszervezője számolt be

Elhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor

2018. június 20. (szerda)

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Gyulára megy a Rák Jóska

Gyulára megy a Rák Jóska

2018. június 19. (kedd)

A Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, amelyet július 9-15. között rendeznek Gyulán, a várszínházi évad keretében.

Vége az utolsó dalnak is

Vége az utolsó dalnak is

2018. június 17. (vasárnap)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Addig viszont sok élmény vár még ránk, élen a Rockmaratonnal, amit most csak még jobban várunk.