Dunaújváros Hetilap

Virágba borítjuk a várost idén is?

Molnár Emese - 2017. július 20. 8:00

Már tizennyolcadik alkalommal hirdetik meg városunkban a virágosítási versenyt, amelyre még várják a lakók jelentkezését.

Tavaly a minden eddiginél sikeresebb Virágos Dunaújvárosért elnevezésű versenyre rengetegen jelentkeztek, így nem volt kérdés, hogy ezúttal is meghirdetik a programot városunkban. Nevezni hét kategóriában lehet: a legszebb közterületi lakossági előkert, a legszebb lakosság által virágosított ablak és/vagy franciaerkély, a legszebb lakosság által virágosított erkély, a legszebb lakosság által virágosított közterületi virágláda, a legszebb virágosított intézményudvar és/vagy homlokzat, a legszebb családi házas előkert, és a legszebb virágosított üzlet/vállalkozás előkert és/vagy homlokzat. Minden kategóriában az első három helyezettet díjazzák, de több színvonalas virágosított helyszín esetén különdíjakat is adnak.

A pályázatokat, amelynek tartalmazniuk kell legalább egy fotót a virágosított részről, a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztályára kell eljuttatni személyesen, postai úton, vagy a viragositas@pmh.dunanet.hu e-mail címre. A nevezéseket augusztus 2-ig fogadják, eredményhirdetés várhatóan október végén lesz.

A rovat további hírei: Közélet

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

2021. jún. 11.

A Kertváros, a Bagolyvár és a Barsi Dénes utca kerül sorra – ráadásul az utóbbi két gyűjtőponton elektromos hulladék konténere is várja a használaton kívüli holmikat!

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

2021. jún. 10.

Az alaphírt már megírtuk, ezúttal a város hivatalos oldalán megjelent összegzés ajánlásait vesszük sorra  a ma este kezdődő szúnyoggyérítés  kapcsán. Vízgyülem a hajtás után.

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

2021. jún. 09.

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

DSTV: jeles napi visszanéző

DSTV: jeles napi visszanéző

2021. jún. 09.

Pedagógus életpályákat mutat be a DSTV ünnepnapi összeállítása. Tanári pályafutás, pedagógusi szerepvállalás, hivatástudat és jó értelemben vett megszállottság – a jelen különleges kihívásainak tükrében. Hangkép.
 

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

2021. jún. 08.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke 70 évesen távozott az élők sorából – pótolhatatlan űrt hagyva maga után a fogyatékkal élők helyi ellátása terén. Nekrológ. 

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

2021. jún. 08.

Az országos merítésből kimaradt, az önkormányzat saját forrásból végezteti a vegyi irtást. Sötétedés után, mert minden rovarra veszélyes – a méhészeket külön is értesítik, árulta el kérdésemre Mezei Zsolt alpolgármester.

DSTV: újra látogathatók a betegek

DSTV: újra látogathatók a betegek

2021. jún. 08.

A korlátozások enyhítésével komoly korlátozásokhoz kötve, de újra látogathatóak a kórházi betegek, derül ki a DSTV összegzéséből. Az aktuális szabályokról dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon kórház intézményvezetője számolt be. Hangkép.