Dunaújváros Hetilap

Egyből a mélyvízbe

2017. augusztus 10. (csütörtök) 8:04 - Molnár Emese

Új ügyvezetője van júniustól a helyi Tourinform irodának Kiss András személyében. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le.

A rácalmási születésű fiatalember egyetemi tanulmányai mellett két évig az Innopark Nonprofit Kft-nél dolgozott, ahol műszaki menedzser munkakörben végezte a napi operatív munkát. Feladatai közé tartozott a különféle pályázatok kezelése és az irodaház bérlőinek ügyintézése. A közgazdasági diploma megszerzése után felkérését kapott a Tourinform iroda vezetésére.

Mint mondta, ez egy új kihívást jelent számára, de egyben izgalmas is, a szakmájához köthető, hiszen itt is egyfajta projektként kell kezelni a rendezvényeket: az előkészület, a szervezés, a lebonyolítás, majd a végén a pénzügyi elszámolás teszi teljessé a munkát. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelentett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is, és ez a hathatós együttműködés jellemző a helyi szervezetekkel, közösségekkel, intézményekkel, amelyet a jövőben is fent szeretne tartani.

Jól sikerült az immár második alkalommal megrendezett Horgász-, halászlé- és halfőző verseny. Mint mondta, minden egyes rendezvény után le kell vonni a tapasztalatokat, fel kell mérni, hogy mire van igény. Például idén a főzőcsapatok száma kevesebb volt, ám annál több érdeklődő látogatott el a kempingbe, és az előre tervezett kóstolói halászlé elfogyott, így újabb adagot kellett készíteni, hogy mindenkinek jusson.

Már teljesen összeállt a következő nagyrendezvény, az Augusztális programja. Kiss András elmondta, egy év eleji jogszabályi változás miatt külön engedélyt kellett kérni ahhoz, hogy a Szalki-sziget területén lőhessék fel a tűzijátékot. Jelenleg szeptember 2-ára készülnek, amikor is egy ünnepség keretében adják át a Béke városrészben teljesen felújított óvodát és bölcsődét, amikor is minden érdeklődő megtekintheti, hogyan szépült meg a két épület, és különféle gyermekprogramokat is szerveznek hozzá. Az ügyvezető beszélt arról is, hogy szeptember végén lesz az Itthon vagy, Magyarország szeretlek! elnevezésű kétnapos program, és már dolgoznak az Adventi Forgatag előkészületein is.

Mint mondta, szeretné megtartani azt a színvonalat, amely eddig is jellemezte a városi nagyrendezvényeket, és olykor kísérleti jelleggel egy-egy új, különlegesebb zenei műfajban játszó zenekart is a fellépők közé becsempészni.

A Tourinform iroda égisze alatt működik az Ifjúsági Információs és Tanácsadói Iroda (IITI) a Dózsa Mozicentrum galériájában. Kiss András elmondta, általában délutánonként 20-30 fiatal látogatja az irodát, ahol számítógépek, csocsó és egyéb kikapcsolódási lehetőség várja őket. Ezt is szeretné a jövőben erősíteni akár különféle előadásokkal (a diákokat érintő témákban), akár koncertekkel, és más kisebb programokkal.

A rovat további hírei: Közélet

Már lehet regisztrálni

Már lehet regisztrálni

2018. június 18. (hétfő)

A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületén a mostantól elvégezhető regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférésre van szükség.

Boór Jani bácsi embersége

Boór Jani bácsi embersége

2018. június 18. (hétfő)

Ott ül a kerekes székben, mindenféle gyógyászati eszközökkel felszerelve, szinte nem is álcázva, hogy milyen kegyetlen és igazságtalan a múló idő. Mégis, ahogy Boór Jani bácsira nézek, szánalmas a múló idő erőfeszítése. Mert csak a testet tudja leigázni, az ember vágyait, reményeit, megélt élményeit nem, ezeket egyáltalán nem tudja elvenni tőlünk amíg élünk.

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

2018. június 17. (vasárnap)

Jótékonysági focigála, örömtánc, átadták a felújított Vasvári iskolát - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

2018. június 16. (szombat)

Diplomamentő program az egyetemen, évadzáró a Bartókban, diákmunka nyárra - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

2018. június 15. (péntek)

Folytatódott a tizedik DUDIK, konferencia a magyar vidékről, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. június 15. (péntek)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért június 21-én aMunkácsy Mihály utca 1-5 és a Balogh Ádám utca 16 szám alatt reggel 8 és 16 óra között áramszünet lesz.

D+ Híradó - DUDIK, gálameccs

D+ Híradó - DUDIK, gálameccs

2018. június 14. (csütörtök)

Kezdetét vette a tizedik DUDIK fesztivál, könyvbemutató a könyvtárban, gálamérkőzés Dárdai Pállal - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.