Dunaújváros Hetilap

Egyből a mélyvízbe

2017. augusztus 10. (csütörtök) 8:04 - Molnár Emese

Új ügyvezetője van júniustól a helyi Tourinform irodának Kiss András személyében. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le.

A rácalmási születésű fiatalember egyetemi tanulmányai mellett két évig az Innopark Nonprofit Kft-nél dolgozott, ahol műszaki menedzser munkakörben végezte a napi operatív munkát. Feladatai közé tartozott a különféle pályázatok kezelése és az irodaház bérlőinek ügyintézése. A közgazdasági diploma megszerzése után felkérését kapott a Tourinform iroda vezetésére.

Mint mondta, ez egy új kihívást jelent számára, de egyben izgalmas is, a szakmájához köthető, hiszen itt is egyfajta projektként kell kezelni a rendezvényeket: az előkészület, a szervezés, a lebonyolítás, majd a végén a pénzügyi elszámolás teszi teljessé a munkát. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelentett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is, és ez a hathatós együttműködés jellemző a helyi szervezetekkel, közösségekkel, intézményekkel, amelyet a jövőben is fent szeretne tartani.

Jól sikerült az immár második alkalommal megrendezett Horgász-, halászlé- és halfőző verseny. Mint mondta, minden egyes rendezvény után le kell vonni a tapasztalatokat, fel kell mérni, hogy mire van igény. Például idén a főzőcsapatok száma kevesebb volt, ám annál több érdeklődő látogatott el a kempingbe, és az előre tervezett kóstolói halászlé elfogyott, így újabb adagot kellett készíteni, hogy mindenkinek jusson.

Már teljesen összeállt a következő nagyrendezvény, az Augusztális programja. Kiss András elmondta, egy év eleji jogszabályi változás miatt külön engedélyt kellett kérni ahhoz, hogy a Szalki-sziget területén lőhessék fel a tűzijátékot. Jelenleg szeptember 2-ára készülnek, amikor is egy ünnepség keretében adják át a Béke városrészben teljesen felújított óvodát és bölcsődét, amikor is minden érdeklődő megtekintheti, hogyan szépült meg a két épület, és különféle gyermekprogramokat is szerveznek hozzá. Az ügyvezető beszélt arról is, hogy szeptember végén lesz az Itthon vagy, Magyarország szeretlek! elnevezésű kétnapos program, és már dolgoznak az Adventi Forgatag előkészületein is.

Mint mondta, szeretné megtartani azt a színvonalat, amely eddig is jellemezte a városi nagyrendezvényeket, és olykor kísérleti jelleggel egy-egy új, különlegesebb zenei műfajban játszó zenekart is a fellépők közé becsempészni.

A Tourinform iroda égisze alatt működik az Ifjúsági Információs és Tanácsadói Iroda (IITI) a Dózsa Mozicentrum galériájában. Kiss András elmondta, általában délutánonként 20-30 fiatal látogatja az irodát, ahol számítógépek, csocsó és egyéb kikapcsolódási lehetőség várja őket. Ezt is szeretné a jövőben erősíteni akár különféle előadásokkal (a diákokat érintő témákban), akár koncertekkel, és más kisebb programokkal.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Kilátó, adományozás

D+ Híradó - Kilátó, adományozás

2017. december 12. (kedd)

 Tavasszal megépül a kilátó, bűnmegelőzési nap, ismét bemutatóra készülnek a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A város működéséhez jövőre sem lesz szükség hitelekre

A város működéséhez jövőre sem lesz szükség hitelekre

2017. december 12. (kedd)

Közmeghallgatást tartott városunk közgyűlése az önkormányzat 2018-as városfejlesztési és működési tervéről. Az eseményen Cserna Gábor polgármester számolt be a jelenlévőknek az idei fejlesztésekről, eredményekről, a költségvetés főbb sarokszámairól.

Hasznos ajándék a mentőállomásnak

Hasznos ajándék a mentőállomásnak

2017. december 12. (kedd)

Égési kötszereket tartalmazó csomagot ajándékozott a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. a Dunaújvárosi Mentőállomás számára.

Jövő tavaszra elkészülhet a kilátó

Jövő tavaszra elkészülhet a kilátó

2017. december 12. (kedd)

Egy nagyon látványos kilátót építenek a főtérről a Duna-partra vezető sétány végére, a mintegy 86 millió forintos beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg.

Karácsonyi ajándékok a kis betegeknek

Karácsonyi ajándékok a kis betegeknek

2017. december 12. (kedd)

A karácsonyi készülődés jegyében a Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium diákjai a tavalyi évhez hasonlóan idén is ünnepváró díszekkel és ajándékokkal kedveskedtek a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának és a fül-orr-gégészeti osztály kis betegeinek.

D+ Híradó - Bűnmegelőzés, karácsony

D+ Híradó - Bűnmegelőzés, karácsony

2017. december 11. (hétfő)

Bűnmegelőzési tájékoztató, közös fenyőfadíszítés, nyílt nap az egyetemen - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A remény gyertyája

A remény gyertyája

2017. december 10. (vasárnap)

Meggyújtották a második gyertyát is a város adventi koszorúján a Városháza téren, majd a közönség elé léptek a Violin Művészeti Iskola diákjai és az első X-Faktor szezon második helyezettje, Takács Nikolas is.