Dunaújváros Hetilap

Egyből a mélyvízbe

2017. augusztus 10. (csütörtök) 8:04 - Molnár Emese

Új ügyvezetője van júniustól a helyi Tourinform irodának Kiss András személyében. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le.

A rácalmási születésű fiatalember egyetemi tanulmányai mellett két évig az Innopark Nonprofit Kft-nél dolgozott, ahol műszaki menedzser munkakörben végezte a napi operatív munkát. Feladatai közé tartozott a különféle pályázatok kezelése és az irodaház bérlőinek ügyintézése. A közgazdasági diploma megszerzése után felkérését kapott a Tourinform iroda vezetésére.

Mint mondta, ez egy új kihívást jelent számára, de egyben izgalmas is, a szakmájához köthető, hiszen itt is egyfajta projektként kell kezelni a rendezvényeket: az előkészület, a szervezés, a lebonyolítás, majd a végén a pénzügyi elszámolás teszi teljessé a munkát. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelentett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is, és ez a hathatós együttműködés jellemző a helyi szervezetekkel, közösségekkel, intézményekkel, amelyet a jövőben is fent szeretne tartani.

Jól sikerült az immár második alkalommal megrendezett Horgász-, halászlé- és halfőző verseny. Mint mondta, minden egyes rendezvény után le kell vonni a tapasztalatokat, fel kell mérni, hogy mire van igény. Például idén a főzőcsapatok száma kevesebb volt, ám annál több érdeklődő látogatott el a kempingbe, és az előre tervezett kóstolói halászlé elfogyott, így újabb adagot kellett készíteni, hogy mindenkinek jusson.

Már teljesen összeállt a következő nagyrendezvény, az Augusztális programja. Kiss András elmondta, egy év eleji jogszabályi változás miatt külön engedélyt kellett kérni ahhoz, hogy a Szalki-sziget területén lőhessék fel a tűzijátékot. Jelenleg szeptember 2-ára készülnek, amikor is egy ünnepség keretében adják át a Béke városrészben teljesen felújított óvodát és bölcsődét, amikor is minden érdeklődő megtekintheti, hogyan szépült meg a két épület, és különféle gyermekprogramokat is szerveznek hozzá. Az ügyvezető beszélt arról is, hogy szeptember végén lesz az Itthon vagy, Magyarország szeretlek! elnevezésű kétnapos program, és már dolgoznak az Adventi Forgatag előkészületein is.

Mint mondta, szeretné megtartani azt a színvonalat, amely eddig is jellemezte a városi nagyrendezvényeket, és olykor kísérleti jelleggel egy-egy új, különlegesebb zenei műfajban játszó zenekart is a fellépők közé becsempészni.

A Tourinform iroda égisze alatt működik az Ifjúsági Információs és Tanácsadói Iroda (IITI) a Dózsa Mozicentrum galériájában. Kiss András elmondta, általában délutánonként 20-30 fiatal látogatja az irodát, ahol számítógépek, csocsó és egyéb kikapcsolódási lehetőség várja őket. Ezt is szeretné a jövőben erősíteni akár különféle előadásokkal (a diákokat érintő témákban), akár koncertekkel, és más kisebb programokkal.

A rovat további hírei: Közélet

Országos önkéntes program

Országos önkéntes program

2018. február 19. (hétfő)

A Magyar Vöröskereszt 2018 januárjában új országos programot indít, melynek célja a fiatal felnőttek megismertetése az önkéntességgel és olyan komplex képzések és szolgáltatások nyújtása melyek révén a célcsoport munkaerő-piaci és foglalkoztatási helyzete javítható.

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

2018. február 19. (hétfő)

Harminc évvel ezelőtt, 1984 februárjában nyitott ki városunk egyik ikonikus vendéglátóegysége, a Legvidámabb Barakk. Akkoriban még ritkaságszámba ment, így kuriózum volt, hogy hamburgert, hotdogot, waffelt falatozhattak itt a betérő vendégek a sült hurka és kolbász mellett.

D+ Híradó - Mini bajnokság, búcsú

D+ Híradó - Mini bajnokság, búcsú

2018. február 18. (vasárnap)

Kétnapos darts verseny kétszáz nevezővel, mini bajnokság, búcsú a színpadtól - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

2018. február 17. (szombat)

Alsós farsang a Gárdonyiban, darts verseny az egyetemen, időjárás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

2018. február 17. (szombat)

Első lépésben harmincezer, a másodikban további húszezer forinttal nő az ISD Dunaferr Zrt. fizikai munkavállalóinak alapbére a 2018-as esztendőben. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá vasmű és a szakszervezet vezetése.

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

2018. február 16. (péntek)

Hétfőn hivatalosan is elkezdődik a választási kampány, szépkorú köszöntés, irodalmi est a múzeumban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Isten éltesse!

Isten éltesse!

2018. február 16. (péntek)

A kilencvenedik születésnapját ünnepelhette Marosi Sándorné, akit ez alkalomból Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntött fel az önkormányzat nevében.