Dunaújváros Hetilap

Egyből a mélyvízbe

2017. augusztus 10. (csütörtök) 8:04 - Molnár Emese

Új ügyvezetője van júniustól a helyi Tourinform irodának Kiss András személyében. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le.

A rácalmási születésű fiatalember egyetemi tanulmányai mellett két évig az Innopark Nonprofit Kft-nél dolgozott, ahol műszaki menedzser munkakörben végezte a napi operatív munkát. Feladatai közé tartozott a különféle pályázatok kezelése és az irodaház bérlőinek ügyintézése. A közgazdasági diploma megszerzése után felkérését kapott a Tourinform iroda vezetésére.

Mint mondta, ez egy új kihívást jelent számára, de egyben izgalmas is, a szakmájához köthető, hiszen itt is egyfajta projektként kell kezelni a rendezvényeket: az előkészület, a szervezés, a lebonyolítás, majd a végén a pénzügyi elszámolás teszi teljessé a munkát. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelentett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is, és ez a hathatós együttműködés jellemző a helyi szervezetekkel, közösségekkel, intézményekkel, amelyet a jövőben is fent szeretne tartani.

Jól sikerült az immár második alkalommal megrendezett Horgász-, halászlé- és halfőző verseny. Mint mondta, minden egyes rendezvény után le kell vonni a tapasztalatokat, fel kell mérni, hogy mire van igény. Például idén a főzőcsapatok száma kevesebb volt, ám annál több érdeklődő látogatott el a kempingbe, és az előre tervezett kóstolói halászlé elfogyott, így újabb adagot kellett készíteni, hogy mindenkinek jusson.

Már teljesen összeállt a következő nagyrendezvény, az Augusztális programja. Kiss András elmondta, egy év eleji jogszabályi változás miatt külön engedélyt kellett kérni ahhoz, hogy a Szalki-sziget területén lőhessék fel a tűzijátékot. Jelenleg szeptember 2-ára készülnek, amikor is egy ünnepség keretében adják át a Béke városrészben teljesen felújított óvodát és bölcsődét, amikor is minden érdeklődő megtekintheti, hogyan szépült meg a két épület, és különféle gyermekprogramokat is szerveznek hozzá. Az ügyvezető beszélt arról is, hogy szeptember végén lesz az Itthon vagy, Magyarország szeretlek! elnevezésű kétnapos program, és már dolgoznak az Adventi Forgatag előkészületein is.

Mint mondta, szeretné megtartani azt a színvonalat, amely eddig is jellemezte a városi nagyrendezvényeket, és olykor kísérleti jelleggel egy-egy új, különlegesebb zenei műfajban játszó zenekart is a fellépők közé becsempészni.

A Tourinform iroda égisze alatt működik az Ifjúsági Információs és Tanácsadói Iroda (IITI) a Dózsa Mozicentrum galériájában. Kiss András elmondta, általában délutánonként 20-30 fiatal látogatja az irodát, ahol számítógépek, csocsó és egyéb kikapcsolódási lehetőség várja őket. Ezt is szeretné a jövőben erősíteni akár különféle előadásokkal (a diákokat érintő témákban), akár koncertekkel, és más kisebb programokkal.

A rovat további hírei: Közélet

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

2017. augusztus 23. (szerda)

Iskolakezdési segítség az Adománykuckótól, színművészeti oktatás, közeleg a szüret - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Holnap kezdődik az Aranyvölgyi út felújítása

Holnap kezdődik az Aranyvölgyi út felújítása

2017. augusztus 23. (szerda)

A város önkormányzatának tulajdonában és kezelésében lévő Aranyvölgyi út egy szakaszát - a Baracsi út és Venyimi út között - felújítják. A fejlesztés összege közel 150 millió forint, a kivitelezést a DVG Zrt. végzi, a munkálatok holnap kezdődnek.

Nagy segítség az iskolakezdéshez

Nagy segítség az iskolakezdéshez

2017. augusztus 23. (szerda)

A Váci utcai Adománykuckóban szerdán délelőtt és délután is várták a rászorulókat, ezúttal azonban főleg tanszerekkel, táskákkal, ruhákkal és tornacipőkkel, ezzel is segítve az iskolára való felkészülést.

Hatszázhúsz millió a foglalkoztatás növelésére

Hatszázhúsz millió a foglalkoztatás növelésére

2017. augusztus 23. (szerda)

A dunaújvárosi foglalkoztatási paktum új szakaszhoz érkezett: már várják a cégek, a foglalkoztatók és a munkavállalók jelentkezését, hogy a projekt támogatásával 2020-ig legalább 655 álláskereső foglalkoztatását támogassák.

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

2017. augusztus 22. (kedd)

Duna Munka Top, Retro véradás, családi nap az Útkeresés Segítő Szolgálatnál - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Játékfesztivál és adományozás

Játékfesztivál és adományozás

2017. augusztus 22. (kedd)

Az iskolakezdés előtt játszóházzal, sportversenyekkel és játékos vetélkedőkkel várták a gyerekeket az Útkeresés Segítő Szolgálatnál, de nem feledkeztek meg a segítségről sem, hiszen adományokat, tanszereket, táskákat és különböző felszereléseket is osztottak a szülőknek.

Iskolakezdés - Rászorulóknak segít az Adománykuckó

Iskolakezdés - Rászorulóknak segít az Adománykuckó

2017. augusztus 22. (kedd)

Tanszerekkel, táskákkal, ruhákkal, tornacipőkkel várják a rászorulókat a Váci utcai Adománykuckóban augusztus 23-án, szerdán 9 és 11, valamint 14 és 16 óra között.