Dunaújváros Hetilap

Egyből a mélyvízbe

2017. augusztus 10. (csütörtök) 8:04 - Molnár Emese

Új ügyvezetője van júniustól a helyi Tourinform irodának Kiss András személyében. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le.

A rácalmási születésű fiatalember egyetemi tanulmányai mellett két évig az Innopark Nonprofit Kft-nél dolgozott, ahol műszaki menedzser munkakörben végezte a napi operatív munkát. Feladatai közé tartozott a különféle pályázatok kezelése és az irodaház bérlőinek ügyintézése. A közgazdasági diploma megszerzése után felkérését kapott a Tourinform iroda vezetésére.

Mint mondta, ez egy új kihívást jelent számára, de egyben izgalmas is, a szakmájához köthető, hiszen itt is egyfajta projektként kell kezelni a rendezvényeket: az előkészület, a szervezés, a lebonyolítás, majd a végén a pénzügyi elszámolás teszi teljessé a munkát. Először az idei bringatúrán, majd a Nagy Családi Hétvégén kóstolt bele a rendezvényszervezésbe, és a júliusi BL-döntő Városháza téri közvetítését már ő bonyolította le. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelentett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is, és ez a hathatós együttműködés jellemző a helyi szervezetekkel, közösségekkel, intézményekkel, amelyet a jövőben is fent szeretne tartani.

Jól sikerült az immár második alkalommal megrendezett Horgász-, halászlé- és halfőző verseny. Mint mondta, minden egyes rendezvény után le kell vonni a tapasztalatokat, fel kell mérni, hogy mire van igény. Például idén a főzőcsapatok száma kevesebb volt, ám annál több érdeklődő látogatott el a kempingbe, és az előre tervezett kóstolói halászlé elfogyott, így újabb adagot kellett készíteni, hogy mindenkinek jusson.

Már teljesen összeállt a következő nagyrendezvény, az Augusztális programja. Kiss András elmondta, egy év eleji jogszabályi változás miatt külön engedélyt kellett kérni ahhoz, hogy a Szalki-sziget területén lőhessék fel a tűzijátékot. Jelenleg szeptember 2-ára készülnek, amikor is egy ünnepség keretében adják át a Béke városrészben teljesen felújított óvodát és bölcsődét, amikor is minden érdeklődő megtekintheti, hogyan szépült meg a két épület, és különféle gyermekprogramokat is szerveznek hozzá. Az ügyvezető beszélt arról is, hogy szeptember végén lesz az Itthon vagy, Magyarország szeretlek! elnevezésű kétnapos program, és már dolgoznak az Adventi Forgatag előkészületein is.

Mint mondta, szeretné megtartani azt a színvonalat, amely eddig is jellemezte a városi nagyrendezvényeket, és olykor kísérleti jelleggel egy-egy új, különlegesebb zenei műfajban játszó zenekart is a fellépők közé becsempészni.

A Tourinform iroda égisze alatt működik az Ifjúsági Információs és Tanácsadói Iroda (IITI) a Dózsa Mozicentrum galériájában. Kiss András elmondta, általában délutánonként 20-30 fiatal látogatja az irodát, ahol számítógépek, csocsó és egyéb kikapcsolódási lehetőség várja őket. Ezt is szeretné a jövőben erősíteni akár különféle előadásokkal (a diákokat érintő témákban), akár koncertekkel, és más kisebb programokkal.

A rovat további hírei: Közélet

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

2017. október 21. (szombat)

Futás a Dunáért, kulturális együttműködés, ismét kikaptak az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

2017. október 20. (péntek)

Robotbemutató, keresztféléves képzés csak a mesterszakokon, vereség a Siófoktól  - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

2017. október 19. (csütörtök)

Közgyűlés, a város támogatja Székesfehérvár pályázatát, elsősavató az Aranyban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Új emlékhely?

Új emlékhely?

2017. október 19. (csütörtök)

Sajtótájékoztatót tartott Barta Endre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője.

Európa Kulturális Fővárosa - Óriási lehetőség előtt Dunaújváros is

Európa Kulturális Fővárosa - Óriási lehetőség előtt Dunaújváros is

2017. október 19. (csütörtök)

Intézmények felújításáról, internetes térkép létrehozásáról, és több nagyberuházás előkészítéséről is határoztak a képviselők az októberi közgyűlésen.

"A Jobbik egy platformra került Gyurcsánnyal"

"A Jobbik egy platformra került Gyurcsánnyal"

2017. október 19. (csütörtök)

Megtámadta a Jobbik a nemzeti konzultációt, szerintük Soros-terv nem létezik.

Új a régi helyett - Ismét segítettek a diákok

Új a régi helyett - Ismét segítettek a diákok

2017. október 18. (szerda)

A Dunaferr iskola diákjai nem először, és nem is utoljára készítettek hasznos dolgokat gyakorlati munkájuk során, ami később egy dunaújvárosi intézmény környezetét díszíti. Ezúttal a Jószolgálati Otthon Bercsényi úti házának udvarára készítettek egy tárolót.