Dunaújváros Hetilap

Játékfesztivál idén is

Vass Ádám - 2017. augusztus 2. 18:29

Nyárzáró-tanévnyitó Játékfesztivállal készül a gyermekeknek idén is az Útkeresés Segítő Szolgálat.

A program augusztus 22-én lesz az Útkeresés Bartók Béla úti székhelyén. Kissné Fekete Éva, az intézmény vezetője elmondta, a programon azoknak szülőknek is igyekeznek segíteni, akiknek gondot okoz az iskolakezdés.

- Most elsősorban augusztus 22-re készülünk, az egész délelőttöt betöltő nyárbúcsúztató fesztiválra, melyre sok szeretettel várunk minden gyereket. Nagyon sok játékos versenyprogrammal készülünk, valamint különböző kézműves foglalkozásokkal, táncbemutatókkal. A program során a gyerekek aranytallérokat gyűjthetnek, amikért játékokat is kaphatnak. Ezt minden évben meg szoktuk rendezni, hogy a gyerekek elbúcsúzzanak a nyártól és felkészüljenek az iskolára. Ehhez kapcsolódva igyekszünk segíteni azoknak is, akiknek az iskolakezdés gondot okoz, ezért egész nyáron gyűjtjük a tanadományokat, amiket augusztus 22-én is lesz lehetőség átvenni. Az év minden időszakában várjuk a felajánlásokat, ami az iskolához kapcsolódik, például iskolatáskákat, íróeszközöket, tolltartókat, valamint ünneplő ruhákat, tornafelszereléseket. Ezeket aztán rendszerezünk és kiosztjuk a családoknak.

Az intézmény ebben az évben ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját is. Kezdetben családsegítő központként indult, azóta a város, és mára már a járás első számú segítségnyújtó helyszíne is lett családok ezrei számára.

- Azt gondoltuk, hogy azzal lehetne szebbé tenni az évfordulót, ha kapnánk visszajelzéseket arról, mit jelent a gyerekeknek a család, hogy látják ők a saját családjukat. Ezért egy pályázati programot hirdettünk "Az összetartozás ereje" címmel, amire bármilyen szöveges írást fogadunk szeptember végéig a gyerek életkorának megfelelően, legyen az vers, novella vagy mese. Az eredményhirdetés az intézmény fennállását ünneplő szakmai napon lesz majd.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.