Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Részekből egész

2017. augusztus 8. (kedd) 8:15 - Vass Ádám

Ebben a hónapban is új kiállítással várja a látogatókat az MMK Galéria, ahol ezúttal Mády Gabriella harminc festménye díszíti a színházterembe vezető földszinti folyosó falait.

Évekkel ezelőtt nyílt a Munkásművelődési Központ galériája azzal a szándékkal, hogy mindenki számára nyitott legyen és a városi, vagy környékbeli művészek bemutatkozhassanak, vagy elhozhassák legújabb munkáikat. Ez alkalommal már a 21. kiállításra került sor és ahogy azt Suplicz Mihály, az MMK közművelődési munkatársa is hangsúlyozta, mindenkit várnak vissza szeretettel, amennyiben összegyűlik egy tárlatra való anyaguk. Augusztusban Mády Gabriellán a sor, hogy megismerje a közönség a kiállított harminc képén keresztül. Már négy éves kora óta szenvedélye a festés, autodidakta módon tanulta a művészetet és elsősorban a tiszta, szép színeket kedveli. Leginkább ponttechnikával dolgozik, amiket gyakran díszít mozaikokkal, igazgyöngyökkel, esetleg drágakő-berakással. Olajfestményeit vászonra és farostra viszi föl, de az igazán érdekesnek a tűzzománc technikát tartja. Mint mondta, ezek a darabok nem egyszer három-négy évig is készülnek, mire az égetéstől a festésig elnyerik végső formájukat.

A rovat további hírei: Kultúra

Letisztult formavilág

Letisztult formavilág

2017. október 24. (kedd)

Gombos István ötvös- és iparművész életművét bemutató kiállításra kerül sor november 3-án 17 órakor az Intercisa Múzeumban.

A poraiból feltámadt település

A poraiból feltámadt település

2017. október 23. (hétfő)

Az elmúlt hétvégén az Intercisa Múzeum dolgozói Dunaújváros egyik testvérvárosába, Vukovárra utaztak. Az utazásról jó élményekkel tért vissza a csapat, amelyről Farkas Lajos számolt be.

Tapsvihar fogadta a Terminált a Bartókban

Tapsvihar fogadta a Terminált a Bartókban

2017. október 20. (péntek)

Ma este mutatták be a Bartók Kamaraszínházban a Terminál című táncjátékot. A közönség kitörő lelkesedéssel fogadta a darabot, a végén álló tapssal jutalmazták a kitűnő előadást. Galéria!

'Duplázzon, mi felezünk!" - Példátlan kulturális megállapodás

'Duplázzon, mi felezünk!" - Példátlan kulturális megállapodás

2017. október 20. (péntek)

A Bartók színház és igazgatója, Őze Áron ötlete nyomán a színház az MMK-val, a mozival, a könyvtárral, a múzeummal, valamint a szakképzési centrummal olyan példa nélküli megállapodást kötött, ami még inkább megkönnyíti az város lakóinak számára a kulturális szórakozást.

Pazar szereposztással jön az új darab

Pazar szereposztással jön az új darab

2017. október 20. (péntek)

A Bartók Színház Szolgálat Évada eddig elsősorban a gyerekeknek és a táncjátékok szerelmeseinek kedvezett, december 8-án azonban egy színmű is bekerül a repertoárba, elkezdődtek ugyanis A mi kis városunk próbái.

Egy földig rombolt és kifosztott múzeum reneszánsza

Egy földig rombolt és kifosztott múzeum reneszánsza

2017. október 17. (kedd)

Az Intercisa Múzeum munkatársai az elmúlt hétvégén Dunaújváros  testvérvárosába, Vukovárra utaztak. Az ottani tapasztalatokról, a látogatásról Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója számolt be honlapunknak.

Utószó Németh Gáborral

Utószó Németh Gáborral

2017. október 13. (péntek)

Folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet irodalmi programsorozata, ahol elismert költők, írók mesélnek munkáikról, eddigi életükről, sok érdekességet feltárva a hallgatók előtt.