Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Részekből egész

2017. augusztus 8. (kedd) 8:15 - Vass Ádám

Ebben a hónapban is új kiállítással várja a látogatókat az MMK Galéria, ahol ezúttal Mády Gabriella harminc festménye díszíti a színházterembe vezető földszinti folyosó falait.

Évekkel ezelőtt nyílt a Munkásművelődési Központ galériája azzal a szándékkal, hogy mindenki számára nyitott legyen és a városi, vagy környékbeli művészek bemutatkozhassanak, vagy elhozhassák legújabb munkáikat. Ez alkalommal már a 21. kiállításra került sor és ahogy azt Suplicz Mihály, az MMK közművelődési munkatársa is hangsúlyozta, mindenkit várnak vissza szeretettel, amennyiben összegyűlik egy tárlatra való anyaguk. Augusztusban Mády Gabriellán a sor, hogy megismerje a közönség a kiállított harminc képén keresztül. Már négy éves kora óta szenvedélye a festés, autodidakta módon tanulta a művészetet és elsősorban a tiszta, szép színeket kedveli. Leginkább ponttechnikával dolgozik, amiket gyakran díszít mozaikokkal, igazgyöngyökkel, esetleg drágakő-berakással. Olajfestményeit vászonra és farostra viszi föl, de az igazán érdekesnek a tűzzománc technikát tartja. Mint mondta, ezek a darabok nem egyszer három-négy évig is készülnek, mire az égetéstől a festésig elnyerik végső formájukat.

A rovat további hírei: Kultúra

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

2018. május 19. (szombat)

Kiváló lett a Valahol Európában, a fiatalok kedvence lehet a Lúzer Rádió, Budapest! és a Mikrokozmosz is nagyon aranyos, de ideje volt kicsit kisöpörni a cuki kellékeket és az elvarázsolt erdő díszletét, hogy valami igazi kerüljön a Bartók színpadára.

Újabb díjnyertes magyar film

Újabb díjnyertes magyar film

2018. május 19. (szombat)

Szilágyi Zsófia Egy nap címe filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.

Korhatáros darabbal zárul az évad

Korhatáros darabbal zárul az évad

2018. május 19. (szombat)

Legtöbbeknek nem kell bemutatni a mexikói festőnőt, Frida Kahlo-t, aki a huszadik század egyik legnagyobb hatású nőalakja volt. A róla készült legújabb színdarab ősbemutatójára a Bartók színház stúdiótermében kerül majd sor, ami egyben a Szolgálat Évadának utolsó bemutatója is lesz. 

A pudingportól a mirelit pizzáig

A pudingportól a mirelit pizzáig

2018. május 18. (péntek)

Újabb kiállítá nyílt az Intercisa Múzeumban. A második emeleti kiállítóteremben ezúttal a mindenki által jól ismert Dr. Oetker cég múltját és jelenét ismerhetik meg az érdeklődők.

Pünkösdi néptáncos királyság

Pünkösdi néptáncos királyság

2018. május 15. (kedd)

Az eddigi legjobb pünkösdi gyermek néptánctalálkozót szervezte meg a Munkásművelődési Központ, minden vendégfellépő és látogató egy rendkívül hangulatos fesztivál részese lehetett.

Barangolás a képek világában

Barangolás a képek világában

2018. május 15. (kedd)

A Munkásművelődési Központ folyosógalériája egyre nagyobb népszerűségnek örvend, már a huszonnyolcadik kiállításmegnyitóra is sor került. 

Ez feladta a leckét

Ez feladta a leckét

2018. május 12. (szombat)

Két nagyon erős performanszt mutattak be szombaton este a Kortárs Művészeti Intézetben. Míg az egyik a valóságról elmélkedett, a másik a női szerepeket semmisítette meg.