Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Részekből egész

2017. augusztus 8. (kedd) 8:15 - Vass Ádám

Ebben a hónapban is új kiállítással várja a látogatókat az MMK Galéria, ahol ezúttal Mády Gabriella harminc festménye díszíti a színházterembe vezető földszinti folyosó falait.

Évekkel ezelőtt nyílt a Munkásművelődési Központ galériája azzal a szándékkal, hogy mindenki számára nyitott legyen és a városi, vagy környékbeli művészek bemutatkozhassanak, vagy elhozhassák legújabb munkáikat. Ez alkalommal már a 21. kiállításra került sor és ahogy azt Suplicz Mihály, az MMK közművelődési munkatársa is hangsúlyozta, mindenkit várnak vissza szeretettel, amennyiben összegyűlik egy tárlatra való anyaguk. Augusztusban Mády Gabriellán a sor, hogy megismerje a közönség a kiállított harminc képén keresztül. Már négy éves kora óta szenvedélye a festés, autodidakta módon tanulta a művészetet és elsősorban a tiszta, szép színeket kedveli. Leginkább ponttechnikával dolgozik, amiket gyakran díszít mozaikokkal, igazgyöngyökkel, esetleg drágakő-berakással. Olajfestményeit vászonra és farostra viszi föl, de az igazán érdekesnek a tűzzománc technikát tartja. Mint mondta, ezek a darabok nem egyszer három-négy évig is készülnek, mire az égetéstől a festésig elnyerik végső formájukat.

A rovat további hírei: Kultúra

Félárnyékban is jól látszik

Félárnyékban is jól látszik

2018. január 20. (szombat)

Az ősszel huszadik születésnapját ünneplő intézmény évfordulós rendezvényeinek utolsó megállójához érkezett a Kortárs Művészeti Intézet. A pénteken este nyílt kiállítás a KMI gyűjteményének legújabb darabjaiból áll, melyek közül többet is először láthat a közönség.

Megyei programok a Magyar Kultúra Napján

Megyei programok a Magyar Kultúra Napján

2018. január 17. (szerda)

Fotó- és képzőművészeti kiállításokkal, zenés irodalmi estekkel ünneplik a Magyar Kultúra Napját Fejér megyében.

2018 Dunaújváros szempontjából a léptékváltás éve lesz

2018 Dunaújváros szempontjából a léptékváltás éve lesz

2018. január 13. (szombat)

A Sándor Frigyes Zeneiskola égisze alatt működő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg Újévi Gálakoncertjét, amin a sztárvendégek mellett felléptek az iskola növendékei és tanárai is.

Alternatív hangszersimogató

Alternatív hangszersimogató

2018. január 13. (szombat)

A Kortárs Művészeti Intézetben december közepe óta látható Ötvözet című kiállítás kísérőprogramján egy igazán különleges zenei élményben lehetett részük a látogatóknak.

Könyv őrzi az alkotói munkásságot

Könyv őrzi az alkotói munkásságot

2018. január 12. (péntek)

Gombos István ötvös- és iparművészeti munkásságának negyven esztendejét bemutató könyv jelent meg a közelmúltban, a retrospektív életmű kiállításához kapcsolódóan. Tavasszal pedig a Pannon Oktatási Központban rendeznek be egy hasonló jellegű kiállítást a rajz és vizuális kultúra tantárgyra építve.

Apa és fia természetfotói

Apa és fia természetfotói

2018. január 12. (péntek)

Új kiállítás nyílt a Bartók színház aulájában, ami több szempontból is különleges. A tárlaton egy apa és egy fiú képei láthatóak, akik mindketten az orvosi szakma mellett választották hobbijuknak a fotózást.

John Newman is fellép az idei EFOTT-on

John Newman is fellép az idei EFOTT-on

2018. január 10. (szerda)

John Newman brit énekes sztár is fellép az idei EFOTT-on. Az egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját idén július 10-től 16-ig Velence-Sukoró térségében rendezik meg - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.