Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szakrális Szabadegyetem

2017. augusztus 24. (csütörtök) 11:08 - Vass Ádám

Továbbra is várják a Pentele Szakrális Szabadegyetem óráira azokat, akik kiszélesítenék tudásukat.

A szeptember 14-én, immár harmadik éve kezdődő sorozat keretében olyan dolgokról hallhatnak előadásokat, amik nem tartoznak a népszerű kutatási témákhoz, mégis, életünk részei a mindennapokban. Molnár József "Dodi", a Szellemi Ember Baráti Kör elnöke elmondta, több, mint húsz előadással várják majd az érdeklődőket, elsőként szeptember 14-én 18 órakor az evangélikus templomban. Az előadásokra csütörtökönként kerül majd sor, témái pedig nagyon különbözőek lesznek. Szántai Lajos például a mitikus történelemmel és a magyar néphagyományokkal foglalkozik, Molnár V. József az asztrálmítoszba enged betekintést, amikor a magyar történelmi eseményeket elemzi az asztrológiához hasonló módszerekkel, Világi Gergely pedig a belső erő áramoltatását segíti majd gyakorlati óráin. Ebben a tanévben külön hangsúlyt fektetnek az interaktivitásra, így több kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, ahol szabadabban beszélgethetnek a hallgatók az oktatókkal a nem szokványos témákról is, mint a csakrafeltöltés, a meditáció, az ezoterikus ismeretek vagy a reinkarnáció.

A rovat további hírei: Kultúra

Pénteken elszabadul a Falka

Pénteken elszabadul a Falka

2017. szeptember 25. (hétfő)

Dupla táncjátékkal indul a Szolgálat Évada a Bartók színházban, pénteken ugyanis jön az első premier, ami rögtön két előadást is jelent egyben, hiszen a Négy évszak, A falka két különböző történetet mesél el, ami mégis együtt ad ki egy látványos előadást.

Kiállítás a múlt századból

Kiállítás a múlt századból

2017. szeptember 22. (péntek)

Pentelei Molnár János mellett városunk egy másik kiemelkedően nagy színvonalú festőt is adott az országnak, mégpedig a méltatlanul elfeledett Galla Endrét, aki éppen 120 éve született. Most az ő festményeiből látható kiállítás a Bartók színházban.

Újra nagy ünneppé tenni a Zene Világnapját

Újra nagy ünneppé tenni a Zene Világnapját

2017. szeptember 22. (péntek)

Az előző években a Zene Világnapja kevésbé került középpontba városunkban, holott korábban nagy hagyományai voltak minden év október elsején. Idén a Sándor Frigyes Zeneiskola szervezésének hála méltó módon ünnepelhetünk egy egész napos programsorozatnak köszönhetően.

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

2017. szeptember 20. (szerda)

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület idén már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg országos kiállítását Ez Vagyok Én címmel, melyre október 6-ig várják az alkotásokat.

Históriás mesék az MMK-ban

Históriás mesék az MMK-ban

2017. szeptember 18. (hétfő)

Ma este hat órától az MMK-ban folytatódik Horváth Béla történelem tanár históriás meséinek őszi idénye. Az első előadáson a 10. századi magyar katonai nagyhatalom hadjáratait mutatja be az érdeklődőknek.

Negyven éve a közösségért

Negyven éve a közösségért

2017. szeptember 17. (vasárnap)

Négy évtizeddel ezelőtt, 1977. szeptember 12-én alakult meg a Dunaújvárosi Délszláv Klub. Ez alkalomból látványos gálával kedveskedtek a ma már Dunaújvárosi Horvátok és Szerbek Egyesülete nevet viselő csapat tagjai az érdeklődőknek szombaton délután a Bartók színházban, ami egy jókedvű vacsorával és Táncházzal folytatódott a Béke étteremben.

A térség legnagyobb őszi fesztiválja

A térség legnagyobb őszi fesztiválja

2017. szeptember 16. (szombat)

A város határában integető Frédi, a kertkapuk előtt felállított kedves figurák, a piramis is mind-mind jelzi a nagy ünnepet Rácalmáson, amely az egész várost megmozgatja: ezen a hétvégén immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Tökfesztivált.