Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szakrális Szabadegyetem

2017. augusztus 24. (csütörtök) 11:08 - Vass Ádám

Továbbra is várják a Pentele Szakrális Szabadegyetem óráira azokat, akik kiszélesítenék tudásukat.

A szeptember 14-én, immár harmadik éve kezdődő sorozat keretében olyan dolgokról hallhatnak előadásokat, amik nem tartoznak a népszerű kutatási témákhoz, mégis, életünk részei a mindennapokban. Molnár József "Dodi", a Szellemi Ember Baráti Kör elnöke elmondta, több, mint húsz előadással várják majd az érdeklődőket, elsőként szeptember 14-én 18 órakor az evangélikus templomban. Az előadásokra csütörtökönként kerül majd sor, témái pedig nagyon különbözőek lesznek. Szántai Lajos például a mitikus történelemmel és a magyar néphagyományokkal foglalkozik, Molnár V. József az asztrálmítoszba enged betekintést, amikor a magyar történelmi eseményeket elemzi az asztrológiához hasonló módszerekkel, Világi Gergely pedig a belső erő áramoltatását segíti majd gyakorlati óráin. Ebben a tanévben külön hangsúlyt fektetnek az interaktivitásra, így több kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, ahol szabadabban beszélgethetnek a hallgatók az oktatókkal a nem szokványos témákról is, mint a csakrafeltöltés, a meditáció, az ezoterikus ismeretek vagy a reinkarnáció.

A rovat további hírei: Kultúra

Keserédes búcsú a színpadtól

Keserédes búcsú a színpadtól

2018. február 18. (vasárnap)

Lapis Erika öt hónapos kismamaként lépett utoljára a Bartók színpadára, most minden erejével az anyaságra koncentrál fog. 

Dunaújváros is szóba került

Dunaújváros is szóba került

2018. február 13. (kedd)

Két monostort építene Magyarországon a bécsi ortodox egyházközség. Ennek érdekében egyházi delegáció tett látogatást városunkban is.

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

2018. február 11. (vasárnap)

A keddi jazz koncert után szombaton ismét programot tervezhettek a műfaj szerelmesei az egyre ismertebb és látogatottabb Művész Presszóba. 

Terminálon a hokisok

Terminálon a hokisok

2018. február 09. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának tagjai szerdán este ellátogattak a Bartók Kamaraszínházba.

Nem hétköznapi muzsika

Nem hétköznapi muzsika

2018. február 07. (szerda)

Rendhagyó módon kedden este is felcsendült a jazz a Művész Presszóban. A Havasi Lajos énekessel kibővült Finucci Bros Quartet lemezbemutató turnéja első állomásának a dunaújvárosi Művész Presszót választotta. DO-videó!

Lélekharangra hangolva

Lélekharangra hangolva

2018. február 06. (kedd)

Hétfőn tartották Páskándi Géza, Lélekharang című drámájának olvasópróbáját a Bartók Kamaraszínházban. A premier március 16-án, pénteken lesz.

Mátyás király-emlékév

Mátyás király-emlékév

2018. február 04. (vasárnap)

2018-ban Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójára emlékezünk. Emlékév keretében a legendás uralkodó életéről szóló vándorkiállításokkal, előadásokkal, hagyományőrző programokkal készülnek a szervezők.