Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szakrális Szabadegyetem

2017. augusztus 24. (csütörtök) 11:08 - Vass Ádám

Továbbra is várják a Pentele Szakrális Szabadegyetem óráira azokat, akik kiszélesítenék tudásukat.

A szeptember 14-én, immár harmadik éve kezdődő sorozat keretében olyan dolgokról hallhatnak előadásokat, amik nem tartoznak a népszerű kutatási témákhoz, mégis, életünk részei a mindennapokban. Molnár József "Dodi", a Szellemi Ember Baráti Kör elnöke elmondta, több, mint húsz előadással várják majd az érdeklődőket, elsőként szeptember 14-én 18 órakor az evangélikus templomban. Az előadásokra csütörtökönként kerül majd sor, témái pedig nagyon különbözőek lesznek. Szántai Lajos például a mitikus történelemmel és a magyar néphagyományokkal foglalkozik, Molnár V. József az asztrálmítoszba enged betekintést, amikor a magyar történelmi eseményeket elemzi az asztrológiához hasonló módszerekkel, Világi Gergely pedig a belső erő áramoltatását segíti majd gyakorlati óráin. Ebben a tanévben külön hangsúlyt fektetnek az interaktivitásra, így több kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, ahol szabadabban beszélgethetnek a hallgatók az oktatókkal a nem szokványos témákról is, mint a csakrafeltöltés, a meditáció, az ezoterikus ismeretek vagy a reinkarnáció.

A rovat további hírei: Kultúra

Tízezren "dudikoztunk" a Zsiráf téren

Tízezren "dudikoztunk" a Zsiráf téren

2018. június 20. (szerda)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. A tapasztalatokról, a visszajelzésekről Arnold Miklós, a fesztivál főszervezője számolt be

Elhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor

2018. június 20. (szerda)

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Gyulára megy a Rák Jóska

Gyulára megy a Rák Jóska

2018. június 19. (kedd)

A Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, amelyet július 9-15. között rendeznek Gyulán, a várszínházi évad keretében.

Vége az utolsó dalnak is

Vége az utolsó dalnak is

2018. június 17. (vasárnap)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Addig viszont sok élmény vár még ránk, élen a Rockmaratonnal, amit most csak még jobban várunk.

Tetőpontján a hangulat

Tetőpontján a hangulat

2018. június 16. (szombat)

A harmadik nap a DUDIK-on egyben eddig a legjobb is volt, köszönhetően a zenekaroknak és a látogatóknak, akik szép számmal képviseltették magukat.

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

2018. június 15. (péntek)

Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók színházban, az elmúlt hónapot értékelése után pedig átadták a díjakat is azoknak, akik a legtöbbet tették idén a színházért.

Beindult a fesztivál

Beindult a fesztivál

2018. június 15. (péntek)

Túl vagyunk a DUDIK felénél és az biztos, hogy nem a csütörtöki számított a legerősebb napnak a négy közül, de a látogatók nem csalódtak, megkapták az igazi fesztiválérzést.