Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szakrális Szabadegyetem

2017. augusztus 24. (csütörtök) 11:08 - Vass Ádám

Továbbra is várják a Pentele Szakrális Szabadegyetem óráira azokat, akik kiszélesítenék tudásukat.

A szeptember 14-én, immár harmadik éve kezdődő sorozat keretében olyan dolgokról hallhatnak előadásokat, amik nem tartoznak a népszerű kutatási témákhoz, mégis, életünk részei a mindennapokban. Molnár József "Dodi", a Szellemi Ember Baráti Kör elnöke elmondta, több, mint húsz előadással várják majd az érdeklődőket, elsőként szeptember 14-én 18 órakor az evangélikus templomban. Az előadásokra csütörtökönként kerül majd sor, témái pedig nagyon különbözőek lesznek. Szántai Lajos például a mitikus történelemmel és a magyar néphagyományokkal foglalkozik, Molnár V. József az asztrálmítoszba enged betekintést, amikor a magyar történelmi eseményeket elemzi az asztrológiához hasonló módszerekkel, Világi Gergely pedig a belső erő áramoltatását segíti majd gyakorlati óráin. Ebben a tanévben külön hangsúlyt fektetnek az interaktivitásra, így több kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, ahol szabadabban beszélgethetnek a hallgatók az oktatókkal a nem szokványos témákról is, mint a csakrafeltöltés, a meditáció, az ezoterikus ismeretek vagy a reinkarnáció.

A rovat további hírei: Kultúra

Újrahasznosítás kreatívan

Újrahasznosítás kreatívan

2017. november 20. (hétfő)

A Gárdonyi iskolában nyílt kiállításon rendkívül egyedi, de az iskolához nagyon közel álló technikával készült alkotásokat tekinthetnek meg a látogatók a következő egy hétben.

Márton napi mulatság

Márton napi mulatság

2017. november 19. (vasárnap)

A Munkásművelődési Központban harmadszor rendezték meg a Márton napi kavalkádot, ezúttal az első alkalmaknál is több látogatóval.

Kurucz Zsófia harmadik kiállítása

Kurucz Zsófia harmadik kiállítása

2017. november 17. (péntek)

A Bartók színház aulájában ezúttal Kurucz Zsófia tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők, akinek tavaly augusztusi bemutatkozása óta ez már a harmadik kiállítása városunkban.

A költő üzenete a legfontosabb

A költő üzenete a legfontosabb

2017. november 16. (csütörtök)

Tizenkilencedik alkalommal tartott városi szavalóversenyt a Dunaferr iskola, melyre a korábbiakhoz hasonlóan ismét rengetegen jelentkeztek, hogy elszavalhassák kedvenc versüket.

Asszonymese egy részben

Asszonymese egy részben

2017. november 15. (szerda)

Márai Sándor 1980-ban megjelent története elevenedik meg a Bartók színházban, méghozzá nem más, mint a Jászai Mari-díjas Vándor Éva tolmácsolásában. A rendező, Szemán Béla a darabbal kapcsolatban elmondta, színházi értelemben véve a nők nincsenek elkényeztetve, ritka, hogy ennyire mély, ennyire nagy szerep jut valakinek, az előadás tehát ebben is kicsit más lesz, mint amit megszokhattunk.

Múzeumi Őszbúcsúztató

Múzeumi Őszbúcsúztató

2017. november 12. (vasárnap)

Ismeretterjesztő előadásokkal, őszies hangulatú kézműves programokkal és Márton napi hagyományokra épülő foglalkozásokkal várta az érdeklődőket az Intercisa Múzeum szombaton a családi napon.

Jazzy Stripe a Művészben

Jazzy Stripe a Művészben

2017. november 10. (péntek)

Folytatódik a Művész Presszó péntek esti jazz-sorozata, ma a könnyedebb, populárisabb műfajokat is előszeretettel megszólaltató Jazzy Stripe lép a közönség elé.