Dunaújváros Hetilap

Ablakriasztók hárommillió forintból

2017. szeptember 3. (vasárnap) 16:38 - Molnár Emese

Megkezdték az ablakra szerelhető riasztók kiosztását a Római városrészben. Ezt az akciót még a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kezdeményezte annak érdekében, hogy a belvárosban, a földszinti lakásokban élő idős polgárok biztonságát növeljék.

A kezdeményezést az önkormányzat teljes mértékben támogatta, és tavaly félmillió forint értékben 600 darab készüléket vásároltak. Ezeket a riasztókat az ablakokra kell szerelni, és betörés esetén hangosan szirénáznak, jelezve a lakás tulajdonosának és a szomszédoknak is, hogy illetéktelenek próbálnak bejutni.

A riasztókat a rendőrség koordinálásával a négy polgárőrség osztotta ki. Lassingleitner Fruzsina, a 4-es számú választókörzet képviselője elmondta, hogy két képviselőtársával, Hingyi Lászlóval és Sztankovics Lászlóval közösen egy indítványt nyújtottak be még év elején annak érdekében, hogy folytatódhasson ez a kezdeményezés, és az általuk képviselt körzetekben lakók is kaphassanak ilyen riasztókat. Három millió forintból további 6 ezer darab készüléket vásároltak, amelyek kiosztását ezen a héten kezdték meg a Római városrészben. A Pannon Polgárőrség tagjai a Római városrészben járják körben a földszinti lakásokat. A polgárőrök igazolvánnyal rendelkeznek, és leellenőrizhető a személyük. A 6 ezer riasztót többek között a Római városrészben, a Kertvárosban, a Béke városrészben és Óvárosban osztják ki.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

2019. július 19. (péntek)

Megújul a hetes körzet, a kánikula a kisállatokat sem kíméli, elkezdődött a strandröplabda bajnokság dunaújvárosi fordulója - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

Újtelepi városvédők

Újtelepi városvédők

2019. július 19. (péntek)

A Városvédők Újtelepért Egyesületet négy évvel ezelőtt hozták létre olyan városrészi lakók, akik fontosnak érzik, hogy ők is tegyenek valamit lakókörnyezetükért. A Szomszédünnep, az Öko-nap, a Mikulás buli szinte már elmaradhatatlan rendezvényük, amely egyre népszerűbb, egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre

Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre

2019. július 19. (péntek)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felügyelete alá tartozó területek mindegyikére több forrás jut jövőre - mondta Kásler Miklós miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. (csütörtök)

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet július 31-én zárulhat, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését.

Népszerű a babaváró támogatás

Népszerű a babaváró támogatás

2019. július 18. (csütörtök)

Hatalmas és egyre növekvő az érdeklődés a kormány által bevezetett családvédelmi akcióterv kedvezményeire. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a babaváró támogatás, a dunaújvárosi kormányablakban eddig százhuszonöt kérelmet nyújtottak be ezzel kapcsolatban.

D+ Híradó: családvédelem, tűzoltók

D+ Híradó: családvédelem, tűzoltók

2019. július 17. (szerda)

Népszerű a családvédelmi akcióterv, új tűzoltók Dunaújvárosban, Fehérvári Józsefé a DLSZ Tisztelet díja - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Egyre több az elektromos töltőállomás

Egyre több az elektromos töltőállomás

2019. július 17. (szerda)

Folyamatosan bővül az elektromos töltőállomások száma Magyarországon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. január 1-je óta 844 darab állomás létesítésére adott ki engedélyt, ezek közül az idén áprilisig 470-et helyeztek üzembe - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.