Bravúr a javából!

spigott - 2017. szeptember 15. 21:25

Önfeláldozó védekezéssel, jó helyzetkihasználással aratott 3-2-es siket a MAC otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga harmadik fordulójában.

Az Erste Liga harmadik fordulójában, a MAC vendégeként korcsolyázott jégre ma este hét órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A találkozónak inkább a nyáron alaposan megerősített hazaiak voltak az esélyesei, ám a dunaújvárosi szakvezetés abban bízott, hogy koncentrált, önfeláldozó játékkal egy szoros, jó meccset vívhatunk az idei szezonban még hibátlan fővárosiakkal.
Az első játékrész elején rögtön emberelőnybe is kerültek a mieink, ám nem sikerült élni a fórral, s miután kiegészültek a házigazdák, ki is küzdöttek maguknak némi mezőnyfölényt, ám igazán nagy helyzetük nem adódott ebből. A játékrész derekán jött az első emberhátrány, s ezt Duschek vezérletével sikerült is kivédekezni, ahogy megtették ezt a Bikák Azari büntetése alatt is, valamint a 16. és 18. perc között, amikor szabálytalan csere miatt kényszerültek védekezésre. A harmad hajrájában növelte a nyomást a MAC, mondjuk nem volt nehéz dolga, mert a hátrányok miatt egy kicsit felborult a Musial-csapat védekezése, de az eredmény a szünetig már nem változott.

A második etapot nagyobb lendülettel kezdték a vendéglátók, de Duschek továbbra is biztosan hárította próbálkozásaikat, s ugyan egy-egy megugrásra a DAB is képes volt, sajnos az utolsó passzokba, vagy a lövésekbe rendre hiba csúszott, így az igazán nagy lehetőségekre a harmad második feléig várni kellett. A 30. perctől ugyanis mindkét kapu előtt több komoly ziccere is volt a csapatoknak, ám a hálóőrök remekeltek, a védők jól takarítottak, így negyvenpercnyi játékot követően is gól nélküli állást mutatott a Tüskecsarnok eredményjelzője.

A harmadik harmadban viszont igencsak felgyorsultak az események, ugyanis egy korán kapott emberelőnyből Orbán végre megtörte a gólcsendet, ám sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, mert alig fél perccel később egy kapu mögül visszatett korongot Klempa vágott kapunkba, kiegyenlítve ezzel az állást (1-1). Az Acélbikáknak azonban nem szegte kedvét a gyors egalizálás, a korábban is látott remek védekezésükből Novotny szerzett korongot a 45. percben, s mivel nem is hibázta el szólóját, így újra nálunk volt az előny (1-2). Egyből sietősebb lett a hazaiaknak, de a DAB továbbra is nagyon fegyelmezetten védekezett, így sikerült átvészelni a meleg pillanatokat. A 49. percben megvillant a mieink harmadik sora, s egy erőszakos korongszerzést követően Odnoga lőtt pazar gólt, még közelebb hozva a remélt bravúrt (1-3).

Odnoga Mátyás pazar gólt szerzett! (Kép: DO-archív)

A harmadik bekapott gól után mindent megpróbált Majoross Gergely együttese, ám az Acélbikák nagyon taktikusan ölték az időt, s ez láthatóan nem esett jól a pontatlanul játszó fővárosiaknak. Az idő azonban egyre csak fogyott, s ez még magabiztosabbá tette a DAB hokisait, akik több kontrával veszélyeztették ellenfelük kapuját, sajnos már eredmény nélkül. Bő két perccel a meccs vége előtt ráadásul emberelőnybe is kerültek a mieink, de a hazaiak kockáztattak, lehozták kapusukat, s fél perccel a meccs vége előtt sikerült is feljönniük egy találatra (2-3). Tovább azonban már nem, mert az utolsó másodperceket kihúzta együttesünk, mely rendkívül értékes három ponttal gazdagodott. Szép volt, gratulálunk!

MAC – DAB 2-3 (0-0, 0-0, 2-3)

MAC: Arany – Pozsgai, Garát, Nagy K. (1), Somogyi 1, Terbócs, Macaulay, Kovács, Klempa 1, Nagy G., Jokila (1), Vokla, Cunningham (1), Dansereau, Brown, Orban, Tóth G, Mestyán, Tóth R., Molnár, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

DAB: Duschek – Orbán 1, Skripets, Blagoy, Vrana, Azari, Léránt, Nageler, Izacky (1), Novotny 1, Erdélyi, Lencsés, Odnoga 1, Silló, Németh, Hruby, Tanka, Nagy, Borbás, Török. Vezetőedző: David Musial.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.