Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egyszerű kiállítás

Vass Ádám - 2017. szeptember 13.

Hajdu György aranydiplomás, életműdíjas fotóművész képeiből nyílt kiállítás a Munkásművelődési Központban kedden délután.

Több száz kiállítás, rengeteg díj, köztük a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének életműdíja és elismerés után Hajdu György 2010. október 9-én hunyt el. A fotóművész idén lenne 92 éves, fia, Hajdu István az ő emléke előtt tisztelegve hozta el édesapja képeit a Munkásművelődési Központ folyosójára, hogy bárki megtekinthesse azokat. A tárlat az Egyszerű kiállítás címet kapta, Hajdu István elmondta, azért, mert nincs keret, nincsenek színek, csak a képek vannak és a pillanat mögé látás, a hobbi és a munka szeretete. Megnyitójában köszönetet mondott mindazoknak, akik segítenek az olyan embereknek, akik valami értékeset hoznak létre, akárcsak az MMK tagjai.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: végső visszaszámlálás a Dunaújváros Dala versenyben

DSTV: végső visszaszámlálás a Dunaújváros Dala versenyben

2020. nov. 26.

Végéhez közeledik a Dunaújvárosiak Dala kezdeményezés. A közösségi videó megosztó portálon november 15-én váltak nyilvánossá a tíz legjobbnak ítélt produkcióhoz készített kisfilmek, amelyekre jövő hét elejéig, december 1-jéig szavazhatnak az érdeklődők. Hangkép.

Alpolgármesteri és képviselői vizit a könyvtárban

Alpolgármesteri és képviselői vizit a könyvtárban

2020. nov. 23.

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselői is "tesztelte" a napokban a korlátozó intézkedések nyomán kialakított kölcsönzési rendszert, vagyis a JAKD-Pakk Pont működését a József Attila Könyvtárban. A programról már beszámoltunk: az olvasók előzetes bejelentkezés alapján, nevükre összeállított könyvcsomagot vehetnek át a bibliotékában. 

Könyvtár: KönyVélemény, #könyvszeretettel

Könyvtár: KönyVélemény, #könyvszeretettel

2020. nov. 20.

A JAKD-Pakk Pont múlt csütörtöki üzembe állítása mellett olvasnivalókat is ajánl a betű barátainak a József Attila Könyvtár – az intézmény ráadásul olvasói akciót is kezdeményezett a járványhelyzet időszakában, #könyvszeretettel!

Intercisa Múzeum: zárt ajtók mögött komoly szakmai munka

Intercisa Múzeum: zárt ajtók mögött komoly szakmai munka

2020. nov. 20.

Érzékenyen érintették a vírushelyzet miatti korlátozások az Intercisa Múzeum tevékenységét is: az összes nyilvános esemény elmarad, de zárt ajtók mögött is komoly szakmai munka folyik. 

Zeneiskola: elmarad az Újévi Gála

Zeneiskola: elmarad az Újévi Gála

2020. nov. 19.

Az immár hagyományos hangverseny a koronavírus járványhelyzet miatt hiúsul meg, adta hírül a Szonáta Alapítvány kuratóriuma. Jövőre, azaz 2022-ben folytatják, ígérik.

ICA-D: két tárlat – és most sajnos zárlat

ICA-D: két tárlat – és most sajnos zárlat

2020. nov. 17.

Már az előkészületekre és a megnyitóra is a vírus veszélyhelyzet árnyéka vetült, de a java csak a múlt héten következett: szerda óta zárva tart a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D),  a közönség csak a járványügyi szigorítások után láthatja Tarr Hajnalka és Fridvalszki Márk alkotásait. De addig: irány a web!

DSTV: az MMK-t is elérte a vírus miatti korlátozás

DSTV: az MMK-t is elérte a vírus miatti korlátozás

2020. nov. 15.

A többi kulturális intézményhez hasonlóan a Munkásművelődési Központ is zárva tart a vírus veszélyhelyzet miatti korlátozások elrendelése nyomán. Az MMK igazgatóját, Kováts Rózsá arról kérdezte a DSTV stábja, hogyan élik meg ezt az időszakot az intézmény dolgozói és mivel töltik a vendégek nélküli napokat. Hangkép.