Fájó vereség az Erste Ligában

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 25. 20:21

Kegyetlenül kihasználta a gyenge napot kifogó dunaújvárosi védők hibáit a Csíkszereda, mely megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

A tegnapi, Vienna Capitals II elleni 7-2-es győzelem után 24 órával ismét jégre léptek az Acélbikák, akik ezúttal a Csíkszereda csapatát fogadták. A meccs előtt egy órával bombaként robbant a hír, amely egy újabb újvárosi igazolásról szólt, hiszen a Csíkszereda elleni mérkőzést már az Acélbikák mezében kezdte meg a dunaújvárosi nevelésű hátvéd, a 28 éves Mestyán István, aki két év után tér vissza nevelőegyesületéhez. Ez hatalmas erősítést jelent, hiszen Orbán Attilával együtt így két magyar válogatott hátvéd erősíti a Bikákat! Talán éppen ezért hidegzuhanyként érkezett a találkozó második percében a szeredaiak vezető gólja, amit egy bulit követően a szabadon kapunk elé betörő Bíró szerzett, aki fonákkal Pacl kapus lábai között passzolta a pakkot a hazai kapuba (0:1). Ez alaposan felébresztette a DAB játékosait, akik az egyenlítés reményében sorban vezették akcióikat, ám sem a távoli lövések, sem a közeli erőszakos betörések nem vezettek eredményre. A harmad felénél ráadásul Hetényi kiállítása miatt emberhátrányba kerültek Azariék, de azt Pacl remek védéseinek köszönhetően sikerült kivédekezni.

Amint kiegészültünk, Bírót tették ki a padra a játékvezetők, mely idő alatt záporoztak a lövések Ruczuj kapujára, ám a hálóőr mind Borbás, mind Orbán lövésénél szépen hárított, így az előnyt nem sikerült kihasználni. De ami öt a négy ellen nem sikerült, az létszám azonos játékban igen. A 17. percben a csíkszeredai kapu mögül visszatett korongot Orbán hatalmas erővel bombázta a kapuba (1:1). Az első húsz perc vége előtt három perccel újabb emberelőnybe került a DAB, de abból lövésig sem jutottak fiaink, így a csapatok döntetlennel fordultak a második harmadra, melynek legelején azonnal Hetényi került a büntetőpadra. Antal közeli próbálkozását védte a rövid saroknál Pacl, majd hiába birtokolták többet a korongot a kék-fehérek, a jó hazai védekezésnek köszönhetően nem tudtak élni az emberelőny adta lehetőséggel. Lénárt rossz megoldását látva fagyott meg a levegő a csarnokban, aki szinte gólpasszt adott a vendégeknek, de Pacl javította hátvédünk hibáját, majd Gecse Hugót reptette meg látványos bodicsekkel Odnoga Mátyás. Ami azonban sajnálatos volt, hogy a játéknak ebben a szakaszában a DAB szinte el sem jutott ellenfele kapujáig, így Ruczujnak10 percig szinte semmi dolga nem akadt. Nageler lövésének hárítása sem okozott komolyabb erőfeszítést a vendég kapusnak, miközben Pacl-ot igencsak megdolgoztatták a szeredai csatárok, aki az egyik védésekor kisebb húzódást szenvedett, de szerencsére tudta folytatni a játékot. Brnák szabálytalan megoldása miatt került emberelőnybe a hazai csapat, mely idő alatt Hetényi volt a legaktívabb, aki kétszer próbálkozott távolról, eredmény nélkül.

Az éles szemű Németh játékvezető a 27. percben Taratukhin, majd Brnák szabálytalanságait vette észre, így kettős emberelőnybe került a DAB, de több hibás passz miatt ezt nem sikerült kihasználni. Ráadásul hátul ismét hibázott a védelem, akik már a harmad végét jelző dudaszót várták, így teljesen egyedül hagyták Valchart, aki 39:59-nél vette be a hazai kaput (1:2). Fel lett adva ezzel a lecke David Musial gárdájának, akik a harmadik játékrész elején nagyobb sebességre kapcsoltak. Jöttek is a lehetőségek sorban, melyek közül Lencsésé volt a legnagyobb, akinek közeli lövését védte szépen Ruczuj. Közben a vendégek is el-el jutottak a hazai kapu elé, ezzel munkát adva Pacl-nak, sőt, egy kis video elemzést követően Valchar erőszakos betörése után a harmadik góljukat is megszerezték (1:3). És ha mindez még nem lett volna elég, a vége előtt két perccel ismét kapitulált a védelem, melyet a rutinos Antal Zsombort használt ki (1:4), aki ezzel be is állította a végeredményt. Összességében a mai napon a Csíkszereda jobb volt a Dunaújvárosnál, akik azonnal gólokkal büntették a hazaiak hibáit, így megérdemelten győztek.

Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszereda 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

DAB: Pacl Jindrich - Orbán Attila 1, Skrypets Daniil, Tanka Lőrinc, Nagy Márk Máté, Török Viktor, Hetényi Péter, Léránt René, Azari Zsolt, Izacky Jakub, Novotny Dominik, Lencsés Tamás, Hruby Gellért, Vrana Lukas, Nageler Daniel, Borbás Gergely, Mestyán István, Odnoga Mátyás, Silló Arnold, Németh Péter. Vezetőedző: David Musial.

Csíkszereda: Ruczuj Gellért - Papp Szabolcs, Belov Vyacheslav, Valchar Radim 2, Taratukhin Andrey, Antal Zsombor 1, Salló Alpár, Brnák Tomás, Bíró Tamás Áron 1, Fabus Peter, Fodor Csanád, Gecse Hugó, Farkas Tamás, Rokaly Szilárd, Casaneanu Eduard, Molnár Zoltán, János Imre, Györfy Tihamér, Egyed Róbert, Rokaly Norbert, Sándor Zoltán. Vezetőedző: Leo Gudas.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.