Dunaújváros Hetilap

Gyurcsányék nálunk kezdték a kampányt

2017. szeptember 12. (kedd) 19:58 - Molnár Emese

Országjáró kampánykörútjának első állomásaként Dunaújvárosban tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében megtartott fórumra mintegy százötven látogató érkezett. Gyurcsány Ferenc azzal kezdte, a jövő évi választások tétje, hogy Magyarország milyen Európát szeretne, amely évtizedekre befolyásolhatja a jövőt.

Mint mondta, egy felelős ellenzéknek felelős ígéreteinek is kell lennie, például nem lehet máról holnapra nyugati béreket elérni Magyarországon- utalva a Jobbik Magyarországért Mozgalom béruniós kampányára. Szerinte olyan béreket csak ütemezetten, évtized, vagy akár évtizedek múlva lehetne elérni. Azt mondta, visszafogottnak kell lenni, csak azt szabad ígérni, amit véghez is lehet vinni. Hozzátette azt is, be kell bizonyítania a jobbiknak, hogy megváltozott, mert nem lehet az, hogy két éve még EU-s zászlót égetnek, most pedig még több jogot adnának át az EU-nak. Idő kell ahhoz, hogy látható legyen, megváltozott a párt, és ez az idő nem 2018-ban jön el. Aztán arról szólt, hogy a demokratikus ellenzéknek össze kell fogni, és bízik abban, hogy ha késlekedéssel is, de lesz megállapodás.  Azt is mondta, a Demokratikus Koalíció ha kis lépésekben is, de halad előre, és ott lesz a következő ciklusban is a Parlamentben. Szólt arról, hogy a múlt kudarcából tanulni kell, és ő úgy látja, komolyan kell venni a DK azon jelmondatát, hogy ez mindenki Magyarországa.

Beszélt arról, hogy kormányra kerülésükkor az oktatásban és a médiában lehetne gyors sikereket elérni, de sokkal nehezebb feladat már az egészségügyben rendet tenni, hogy a ciklus végére jól megfizetett dolgozók és rövidebb várólisták legyenek. Mint mondta, a nyugdíjakat illetően sem szabad radikális ígéretet tenni, például nem ígér 13. havi nyugdíjat, mert nincs rá pénz. Azon lehetne elgondolkodni, hogy lehetne-e pár évig differenciálisan emelni, hogy az alacsony nyugdíjakat jobban meg lehetne-e emelni, mint a magasabb értékű nyugdíjakat.  

Gyurcsány Ferenc beszéde után az érdeklődők tehettek fel kérdéseket, de a fórum ezen része már nem volt sajtónyilvános.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Kánikula, felújítás

D+ Híradó - Kánikula, felújítás

2018. június 20. (szerda)

Visszatér a kánikula, felújítás a Kajszi utcában, ilyen volt a tizedik DUDIK - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Halálos lakástűz, jóvátétel

D+ Híradó - Halálos lakástűz, jóvátétel

2018. június 19. (kedd)

Halálos lakástűz a Martinovics utcában, fogvatartottak jóvátételi napja, Bartók tábor idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Már lehet regisztrálni

Már lehet regisztrálni

2018. június 18. (hétfő)

A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületén a mostantól elvégezhető regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférésre van szükség.

Boór Jani bácsi embersége

Boór Jani bácsi embersége

2018. június 18. (hétfő)

Ott ül a kerekes székben, mindenféle gyógyászati eszközökkel felszerelve, szinte nem is álcázva, hogy milyen kegyetlen és igazságtalan a múló idő. Mégis, ahogy Boór Jani bácsira nézek, szánalmas a múló idő erőfeszítése. Mert csak a testet tudja leigázni, az ember vágyait, reményeit, megélt élményeit nem, ezeket egyáltalán nem tudja elvenni tőlünk amíg élünk.

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

2018. június 17. (vasárnap)

Jótékonysági focigála, örömtánc, átadták a felújított Vasvári iskolát - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

2018. június 16. (szombat)

Diplomamentő program az egyetemen, évadzáró a Bartókban, diákmunka nyárra - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

2018. június 15. (péntek)

Folytatódott a tizedik DUDIK, konferencia a magyar vidékről, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.