Dunaújváros Hetilap

Gyurcsányék nálunk kezdték a kampányt

2017. szeptember 12. (kedd) 19:58 - Molnár Emese

Országjáró kampánykörútjának első állomásaként Dunaújvárosban tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében megtartott fórumra mintegy százötven látogató érkezett. Gyurcsány Ferenc azzal kezdte, a jövő évi választások tétje, hogy Magyarország milyen Európát szeretne, amely évtizedekre befolyásolhatja a jövőt.

Mint mondta, egy felelős ellenzéknek felelős ígéreteinek is kell lennie, például nem lehet máról holnapra nyugati béreket elérni Magyarországon- utalva a Jobbik Magyarországért Mozgalom béruniós kampányára. Szerinte olyan béreket csak ütemezetten, évtized, vagy akár évtizedek múlva lehetne elérni. Azt mondta, visszafogottnak kell lenni, csak azt szabad ígérni, amit véghez is lehet vinni. Hozzátette azt is, be kell bizonyítania a jobbiknak, hogy megváltozott, mert nem lehet az, hogy két éve még EU-s zászlót égetnek, most pedig még több jogot adnának át az EU-nak. Idő kell ahhoz, hogy látható legyen, megváltozott a párt, és ez az idő nem 2018-ban jön el. Aztán arról szólt, hogy a demokratikus ellenzéknek össze kell fogni, és bízik abban, hogy ha késlekedéssel is, de lesz megállapodás.  Azt is mondta, a Demokratikus Koalíció ha kis lépésekben is, de halad előre, és ott lesz a következő ciklusban is a Parlamentben. Szólt arról, hogy a múlt kudarcából tanulni kell, és ő úgy látja, komolyan kell venni a DK azon jelmondatát, hogy ez mindenki Magyarországa.

Beszélt arról, hogy kormányra kerülésükkor az oktatásban és a médiában lehetne gyors sikereket elérni, de sokkal nehezebb feladat már az egészségügyben rendet tenni, hogy a ciklus végére jól megfizetett dolgozók és rövidebb várólisták legyenek. Mint mondta, a nyugdíjakat illetően sem szabad radikális ígéretet tenni, például nem ígér 13. havi nyugdíjat, mert nincs rá pénz. Azon lehetne elgondolkodni, hogy lehetne-e pár évig differenciálisan emelni, hogy az alacsony nyugdíjakat jobban meg lehetne-e emelni, mint a magasabb értékű nyugdíjakat.  

Gyurcsány Ferenc beszéde után az érdeklődők tehettek fel kérdéseket, de a fórum ezen része már nem volt sajtónyilvános.

A rovat további hírei: Közélet

D+ TV Híradó - Zöld város, megállapodás

D+ TV Híradó - Zöld város, megállapodás

2017. november 23. (csütörtök)

Zöld Város program, együttműködési megállapodás, vereség hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Közel egymilliárdos fejlesztés

Közel egymilliárdos fejlesztés

2017. november 23. (csütörtök)

Elkészült a Tourinform iroda előtti nagyparkoló felújítása, a csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése mellett térköves burkolatot kapott a terület. A kivitelezés mintegy 16,5 millió forintba került, mely a Zöld Város projekt keretében valósult meg.

A gyermekétkeztetés közössége

A gyermekétkeztetés közössége

2017. november 23. (csütörtök)

Mit tehetnek a közétkeztetők és a szülők, pedagógusok a gyerekek egészséges táplálkozásáért, a megfelelő étrend kialakításáért? Ezekre a kérdésekre is igyekeztek választ adni a Hungast közétkeztetésért felelős szakemberei.

Dunaújváros e-mobilitási mintarégió lehet

Dunaújváros e-mobilitási mintarégió lehet

2017. november 23. (csütörtök)

A kormány e-mobilitási terve között szerepel az is, hogy minél több elektromos töltőállomás és autó terjedjen el az országban. A Modern Városok Programban is szerepel az elektromos járművek alkalmazása, például Dunaújváros e-mobilitási mintarégióként szerepel, célzott fejlesztések indulnak.

Tizenhárom dédunoka aranyozza be a napjait

Tizenhárom dédunoka aranyozza be a napjait

2017. november 23. (csütörtök)

A kilencvenedik születésnapját ünnepelhette Kovács Istvánné Marika néni. A szépkorú 1927. november 18-án született Hercegfalván, majd Nagykarácsonyon, a papi uradalomban nőtt fel

D+ TV Híradó - A nap legfontosabb eseményei

D+ TV Híradó - A nap legfontosabb eseményei

2017. november 22. (szerda)

Webveszély, evangélikus busz a főtéren, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Vándorló kiállítás a reformációról

Vándorló kiállítás a reformációról

2017. november 22. (szerda)

Szerdán egy különleges busz parkolt le városunk főterén, megérkezett ugyanis a reformációról szóló kiállítást bemutató csuklós busz, amin rengeteg érdekes dolgot megtudhattak a látogatók az egyházközség elmúlt ötszáz évéről.