Dunaújváros Hetilap

Gyurcsányék nálunk kezdték a kampányt

2017. szeptember 12. (kedd) 19:58 - Molnár Emese

Országjáró kampánykörútjának első állomásaként Dunaújvárosban tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében megtartott fórumra mintegy százötven látogató érkezett. Gyurcsány Ferenc azzal kezdte, a jövő évi választások tétje, hogy Magyarország milyen Európát szeretne, amely évtizedekre befolyásolhatja a jövőt.

Mint mondta, egy felelős ellenzéknek felelős ígéreteinek is kell lennie, például nem lehet máról holnapra nyugati béreket elérni Magyarországon- utalva a Jobbik Magyarországért Mozgalom béruniós kampányára. Szerinte olyan béreket csak ütemezetten, évtized, vagy akár évtizedek múlva lehetne elérni. Azt mondta, visszafogottnak kell lenni, csak azt szabad ígérni, amit véghez is lehet vinni. Hozzátette azt is, be kell bizonyítania a jobbiknak, hogy megváltozott, mert nem lehet az, hogy két éve még EU-s zászlót égetnek, most pedig még több jogot adnának át az EU-nak. Idő kell ahhoz, hogy látható legyen, megváltozott a párt, és ez az idő nem 2018-ban jön el. Aztán arról szólt, hogy a demokratikus ellenzéknek össze kell fogni, és bízik abban, hogy ha késlekedéssel is, de lesz megállapodás.  Azt is mondta, a Demokratikus Koalíció ha kis lépésekben is, de halad előre, és ott lesz a következő ciklusban is a Parlamentben. Szólt arról, hogy a múlt kudarcából tanulni kell, és ő úgy látja, komolyan kell venni a DK azon jelmondatát, hogy ez mindenki Magyarországa.

Beszélt arról, hogy kormányra kerülésükkor az oktatásban és a médiában lehetne gyors sikereket elérni, de sokkal nehezebb feladat már az egészségügyben rendet tenni, hogy a ciklus végére jól megfizetett dolgozók és rövidebb várólisták legyenek. Mint mondta, a nyugdíjakat illetően sem szabad radikális ígéretet tenni, például nem ígér 13. havi nyugdíjat, mert nincs rá pénz. Azon lehetne elgondolkodni, hogy lehetne-e pár évig differenciálisan emelni, hogy az alacsony nyugdíjakat jobban meg lehetne-e emelni, mint a magasabb értékű nyugdíjakat.  

Gyurcsány Ferenc beszéde után az érdeklődők tehettek fel kérdéseket, de a fórum ezen része már nem volt sajtónyilvános.

A rovat további hírei: Közélet

Országos önkéntes program

Országos önkéntes program

2018. február 19. (hétfő)

A Magyar Vöröskereszt 2018 januárjában új országos programot indít, melynek célja a fiatal felnőttek megismertetése az önkéntességgel és olyan komplex képzések és szolgáltatások nyújtása melyek révén a célcsoport munkaerő-piaci és foglalkoztatási helyzete javítható.

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

2018. február 19. (hétfő)

Harminc évvel ezelőtt, 1984 februárjában nyitott ki városunk egyik ikonikus vendéglátóegysége, a Legvidámabb Barakk. Akkoriban még ritkaságszámba ment, így kuriózum volt, hogy hamburgert, hotdogot, waffelt falatozhattak itt a betérő vendégek a sült hurka és kolbász mellett.

D+ Híradó - Mini bajnokság, búcsú

D+ Híradó - Mini bajnokság, búcsú

2018. február 18. (vasárnap)

Kétnapos darts verseny kétszáz nevezővel, mini bajnokság, búcsú a színpadtól - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

2018. február 17. (szombat)

Alsós farsang a Gárdonyiban, darts verseny az egyetemen, időjárás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

2018. február 17. (szombat)

Első lépésben harmincezer, a másodikban további húszezer forinttal nő az ISD Dunaferr Zrt. fizikai munkavállalóinak alapbére a 2018-as esztendőben. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá vasmű és a szakszervezet vezetése.

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

2018. február 16. (péntek)

Hétfőn hivatalosan is elkezdődik a választási kampány, szépkorú köszöntés, irodalmi est a múzeumban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Isten éltesse!

Isten éltesse!

2018. február 16. (péntek)

A kilencvenedik születésnapját ünnepelhette Marosi Sándorné, akit ez alkalomból Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntött fel az önkormányzat nevében.