Hatmilliárd forintból építkezhet a kézilabda akadémia

2017. szeptember 6. (szerda) 10:40 - Molnár Emese

Zöld utat kapott a kormánytól a kézilabdacsarnok felújítása, és egy új munkacsarnok építése, ráadásul a hatmilliárd forintból megvalósuló beruházást kiemelt jelentőségűnek nyilvánították.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában két kormányhatározat jelent meg a dunaújvárosi kézilabdacsarnok fejlesztésével kapcsolatban.

Az egyik, hogy a kézilabda akadémia beruházási programját a közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontjából kiemelt üggyé nyilvánították. Mint azt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára érdeklődésünkre elmondta, ez azt jelenti, hogy egyszerűsített és gyorsított eljárásban lehet intézni az ilyenkor szükséges, mintegy tizenhét közigazgatási hatósági eljárást, például ahol eredetileg 30 napos határidő van, ott gyorsított eljárásban 15 napon belül kérhető a szakhatósági állásfoglalás.

Kép forrása: DO-archív

- Örömmel vettük, hogy hosszú előkészületi munka után a kormány döntött a kézilabda akadémia fejlesztési programjáról. A közlönyben szerepel az a kormányhatározat is, amely alapján mintegy hatmilliárd forintból valósulhat meg a beruházás - mondta dr. Dorkota Lajos.

Ebből a hatmilliárd forintból a meglévő kézilabda csarnokot újítják fel, továbbá egy nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas, két szabványos kézilabda pályával rendelkező csarnokot is felépítenek. Ezen kívül öltözők, szállások és egyéb kiszolgáló létesítményeket is kialakítanak, hiszen az akadémia égisze alatt mintegy ötszáz gyermeknek, ifjú kézilabdázó tanul városunkban. A beruházás építtetője az önkormányzat, lebonyolítója pedig az állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Dr. Dorkota Lajos hozzátette, az engedélyek, a tervek és a közbeszerzési eljárások után kezdődhet a kivitelezés, a megvalósításra pedig két év áll rendelkezésre, amellyel méltó körülményeket teremthetnek az EHF-kupagyőztes dunaújvárosi kézilabda csapatnak, az akadémián tanuló gyermekeknek, és ezzel együtt a csarnokban edző röplabdázóknak, futsalosoknak egyetemben.

A rovat további hírei: Sport

Újabb siker és továbbjutás

Újabb siker és továbbjutás

2019. június 15. (szombat)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után idegenben is nyert, így kettős sikerrel jutott tovább az osztályozó harmadik fordulójába a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

2019. június 15. (szombat)

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

2019. június 14. (péntek)

Cserna Gábor polgármester személyesen is gratulált Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE tornász kiválóságának a közelmúltban elért sportsikereihez.

FIFA-világranglista - Jövünk fel

FIFA-világranglista - Jövünk fel

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

Mirtill hazaugrott a ballagására

Mirtill hazaugrott a ballagására

2019. június 14. (péntek)

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.

Újra fociztak az ovisok

Újra fociztak az ovisok

2019. június 13. (csütörtök)

A második alkalommal kiírt Ovi Foci Kupa sorozat első állomását rendezték meg ma délelőtt a Napsugár Tagóvodában, ahol közel kétszázötven gyermeket mozgattak meg a szervezők.

Nemzetközi sikerek

Nemzetközi sikerek

2019. június 13. (csütörtök)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták az ausztriai Welsben megrendezett 47. Speedo Meeting elnevezésű úszóversenyt a Dunaferr SE sportolói.