Hatmilliárd forintból építkezhet a kézilabda akadémia

2017. szeptember 6. (szerda) 10:40 - Molnár Emese

Zöld utat kapott a kormánytól a kézilabdacsarnok felújítása, és egy új munkacsarnok építése, ráadásul a hatmilliárd forintból megvalósuló beruházást kiemelt jelentőségűnek nyilvánították.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában két kormányhatározat jelent meg a dunaújvárosi kézilabdacsarnok fejlesztésével kapcsolatban.

Az egyik, hogy a kézilabda akadémia beruházási programját a közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontjából kiemelt üggyé nyilvánították. Mint azt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára érdeklődésünkre elmondta, ez azt jelenti, hogy egyszerűsített és gyorsított eljárásban lehet intézni az ilyenkor szükséges, mintegy tizenhét közigazgatási hatósági eljárást, például ahol eredetileg 30 napos határidő van, ott gyorsított eljárásban 15 napon belül kérhető a szakhatósági állásfoglalás.

Kép forrása: DO-archív

- Örömmel vettük, hogy hosszú előkészületi munka után a kormány döntött a kézilabda akadémia fejlesztési programjáról. A közlönyben szerepel az a kormányhatározat is, amely alapján mintegy hatmilliárd forintból valósulhat meg a beruházás - mondta dr. Dorkota Lajos.

Ebből a hatmilliárd forintból a meglévő kézilabda csarnokot újítják fel, továbbá egy nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas, két szabványos kézilabda pályával rendelkező csarnokot is felépítenek. Ezen kívül öltözők, szállások és egyéb kiszolgáló létesítményeket is kialakítanak, hiszen az akadémia égisze alatt mintegy ötszáz gyermeknek, ifjú kézilabdázó tanul városunkban. A beruházás építtetője az önkormányzat, lebonyolítója pedig az állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Dr. Dorkota Lajos hozzátette, az engedélyek, a tervek és a közbeszerzési eljárások után kezdődhet a kivitelezés, a megvalósításra pedig két év áll rendelkezésre, amellyel méltó körülményeket teremthetnek az EHF-kupagyőztes dunaújvárosi kézilabda csapatnak, az akadémián tanuló gyermekeknek, és ezzel együtt a csarnokban edző röplabdázóknak, futsalosoknak egyetemben.

A rovat további hírei: Sport

Nagy csaták a sportcentrumban

Nagy csaták a sportcentrumban

2019. október 18. (péntek)

Összesen harminc csapat vett részt csütörtökön az Ovi Foci Kupa harmadik és a Suli Foci Kupa első két korosztályának nyitófordulójában.

Először az UTE ellen

Először az UTE ellen

2019. október 18. (péntek)

Az Újpest elleni fővárosi mérkőzéssel folytatja az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Előnyben a Dunaferr

Előnyben a Dunaferr

2019. október 17. (csütörtök)

Meggyőző játékkal aratott győzelmet a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Dunaferr SE röplabda csapata a Szolnok ellen.

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.