Hatmilliárd forintból építkezhet a kézilabda akadémia

2017. szeptember 6. (szerda) 10:40 - Molnár Emese

Zöld utat kapott a kormánytól a kézilabdacsarnok felújítása, és egy új munkacsarnok építése, ráadásul a hatmilliárd forintból megvalósuló beruházást kiemelt jelentőségűnek nyilvánították.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában két kormányhatározat jelent meg a dunaújvárosi kézilabdacsarnok fejlesztésével kapcsolatban.

Az egyik, hogy a kézilabda akadémia beruházási programját a közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontjából kiemelt üggyé nyilvánították. Mint azt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára érdeklődésünkre elmondta, ez azt jelenti, hogy egyszerűsített és gyorsított eljárásban lehet intézni az ilyenkor szükséges, mintegy tizenhét közigazgatási hatósági eljárást, például ahol eredetileg 30 napos határidő van, ott gyorsított eljárásban 15 napon belül kérhető a szakhatósági állásfoglalás.

Kép forrása: DO-archív

- Örömmel vettük, hogy hosszú előkészületi munka után a kormány döntött a kézilabda akadémia fejlesztési programjáról. A közlönyben szerepel az a kormányhatározat is, amely alapján mintegy hatmilliárd forintból valósulhat meg a beruházás - mondta dr. Dorkota Lajos.

Ebből a hatmilliárd forintból a meglévő kézilabda csarnokot újítják fel, továbbá egy nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas, két szabványos kézilabda pályával rendelkező csarnokot is felépítenek. Ezen kívül öltözők, szállások és egyéb kiszolgáló létesítményeket is kialakítanak, hiszen az akadémia égisze alatt mintegy ötszáz gyermeknek, ifjú kézilabdázó tanul városunkban. A beruházás építtetője az önkormányzat, lebonyolítója pedig az állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Dr. Dorkota Lajos hozzátette, az engedélyek, a tervek és a közbeszerzési eljárások után kezdődhet a kivitelezés, a megvalósításra pedig két év áll rendelkezésre, amellyel méltó körülményeket teremthetnek az EHF-kupagyőztes dunaújvárosi kézilabda csapatnak, az akadémián tanuló gyermekeknek, és ezzel együtt a csarnokban edző röplabdázóknak, futsalosoknak egyetemben.

A rovat további hírei: Sport

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.

Szép dunaújvárosi sikerek

Szép dunaújvárosi sikerek

2019. április 17. (szerda)

Pupp Viktória és Nyikos Veronika is aranyérmet szerzett a Dunakeszin megrendezett korosztályos birkózó országos bajnokságon.

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

2019. április 17. (szerda)

A Dunaferr SE férfi röplabda csapata az utolsó pillanatban tudta kiharcolni az NB I-ben maradást, ám ez is erőt adhat a következő szezonra Tomanóczy Tibor tanítványainak.

Családi aranyak a masters bajnokságon

Családi aranyak a masters bajnokságon

2019. április 16. (kedd)

Török János és fia, Péter is aranyérmet szerzett a fővárosban megrendezett súlyemelő Masters Országos Bajnokságon.

Éremeső a fővárosban

Éremeső a fővárosban

2019. április 16. (kedd)

Összesen öt alkalommal állhattak a dobogó legfelső fokára a Spartan Cheerleading SE sportolói a hétvégén megrendezett II. ELTE Spring Open Nemzetközi Bajnokságon.