Oscar-díjas színésznő csobbant az uszodánkban

2017. szeptember 14. (csütörtök) 21:26 - Vass Ádám

Jennifer Lawrence év elején érkezett Magyarországra, itt készült el ugyanis legújabb filmje, a Vörös veréb, aminek főszereplői valószínűleg a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában gabalyodnak össze először.

Február 18-19-én filmforgatás miatt zárva tartott a Fabó Éva Sportuszoda, de a részletek hétpecsétes titoknak számítottak, csak annyit lehetett tudni, hogy nem a szintén városunkban is játszódó és dunaújvárosi főszereplővel készült Genezis munkálatai zajlanak. Azóta kiderült, hogy nem más érkezett hozzánk azon a hétvégén, mint Jennifer Lawrence. A Napos oldalért Oscar díjjal jutalmazott színésznő az X-men és Az éhezők viadala sorozatnak, valamint az Utazóknak köszönhetően ma az egyik legnagyobb szupersztárnak számít, legközelebb az anyám! című felkavaró és megosztó horrorfilmben láthatjuk rendkívüli tehetségét.

 

A Magyarországon forgatott filmje Jason Matthews nálunk is megjelent Vörös veréb című regénye alapján készült Francis Lawrence rendezésében és egy orosz kémről szól, akit arra képeztek ki, hogy vonzerejét bevetve csábítsa el férfi riválisait és tudja meg a CIA titkait. A kiszemelt titkosügynököt A nagy Gatsby és a Fekete mise sztárja, Joel Edgerton játsza, de feltűnik még a szintén Oscar-díjas Jeremy Irons is. Kisebb szerepekben találkozhatunk a szinte minden hazánkban forgatott amerikai produkcióban feltűnő Árpa Attilával és Anger Zsolttal is, de persze leginkább arra vagyunk kíváncsiak, mi történik a szereplők közt a Fabó Éva Sportuszoda medencéje mellett. 2018. március elsején kiderül.

A rovat további hírei: Mozaik

Marad a meleg, de esőkkel

Marad a meleg, de esőkkel

2018. július 15. (vasárnap)

A következő napokban is változékony lesz az időjárás: a sok napsütés mellett többször várható zápor, zivatar, a szél erős, akár viharos is lehet. Komolyabb lehűlés nem várható, néhol csak 25 fok körül alakulnak a maximumok, a hétvégén viszont akár 33 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Két keréken túl a felén

Két keréken túl a felén

2018. július 15. (vasárnap)

Június 1-jén indult el Föld körüli útra motorral Pribil Sándor Zoltán és Major János. A két motoros arra vállalkozott, hogy száz nap alatt több, mint húszezer kilométert tesznek meg, közben pedig a Jószolgálati Otthon Közalapítványnak gyűjtenek adományt szerte a világon. 

Az eső még közbeszólhat

Az eső még közbeszólhat

2018. július 14. (szombat)

Napsütéses idő várható a hétvégén, csak néhol lehet zápor. Emellett többfelé 30 fokos meleg lesz, de élénk, helyenként erős lesz a szél - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pusztulnak a méhek

Pusztulnak a méhek

2018. július 13. (péntek)

Több mint 300 méhészet jelzett méhpusztulást az elmúlt hetekben, a magyar méhészek mintegy 10-20 százalékát érinti a probléma, az okok azonban egyelőre ismeretlenek - mondta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken. 

Talán megússzuk eső nélkül

Talán megússzuk eső nélkül

2018. július 12. (csütörtök)

Csütörtökön reggelre jórészt megszűnik a csapadék, és napközben már gomolyfelhős, napos idő várható.

Itt a magyar dinnye

Itt a magyar dinnye

2018. július 11. (szerda)

Már a legtöbb magyarországi piacon és áruházláncnál kapható belföldön termelt dinnye a piaci szereplők tájékoztatása szerint. 

Virágos Dunaújvárosért

Virágos Dunaújvárosért

2018. július 10. (kedd)

Továbbra is várják a jelentkezéseket az idén 19. alkalommal meghirdetett „Virágos Dunaújvárosért” lakossági virágosítási versenyre. A nevezési lapok a környezetvédelmi szakcsoport 910-912-es irodájában szerezhetők be, illetve az önkormányzat hivatalos honlapjáról letölthetők.