Sportból ötös

Vass Ádám - 2017. szeptember 30. 8:05

Sportversenyekkel, bemutatókkal és sok finomsággal készültek a Petőfi iskola tanárai és diákjai a szülőknek pénteken délután az iskola ötödik alkalommal megrendezett Családi Délutánján.

Egész délutános programra várták a családokat a Petőfi iskolába, ahol három órakor a diákok rajzaiból nyílt kiállítás az aulában, Mesés rajzok címmel, majd mindenki az udvarra vonult, ahol elkezdődtek a sportversenyek és a különböző bemutatók. A színpadon fél négykor Maletáné Szabó Katalin szervező-tanár és Rideg István intézményvezető köszöntötte a vendégeket, valamint Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselőt. Az intéményvezető elmondta, bár az iskolák átkerültek állami fenntartás alá, az önkormányzat nem feledkezik meg róluk és különböző pályázatokra ad lehetőséget továbbra is, mint aminek segítségével ez a program is létrejött.

Mint mondta, az ötödik Családi délutánnak kiemelt szerepe van az iskola programjai közt, ezért köszönet illeti a szervezőket, akiknek hála létrejöhetett az esemény. Az udvaron elhelyezett asztalokon friss gyümölcslé és zsíros kenyér várta a családokat, valamint tucatnyi sportlehetőség. Elsőként a DPASE felnőtt csapatának hat tagja és Bita László technikai vezető várta a gyerekeket egy közös focizásra, majd az iskola birkózói tartottak bemutatót. Később folyamatosan zajlott a röplabda, tollas, kosárlabda és akadályverseny, valamint a papírhajtogatási és asztfaltrajzverseny is. Öt órakor átadták a „A legsportosabb osztály” és ,„A legszebben terített asztal” különdíjakat, és a tombolasorsolás is lezajlott, a nyertesek közül a legszerencsésebb egy sétarepülésen vehet részt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.