Újra használhatják a gyerekek a trambulint

2017. szeptember 14. (csütörtök) 7:41 - Vass Ádám

A Római városrészi tagóvoda május végén a második alkalommal megrendezett Ovi Foci Kupa alkalmából értékes trambulinnal gazdagodott, mindössze két hét múlva azonban pár kamasz cigaretta csikkekkel kiégette és használhatatlanná tette.

A rongálásról szóló beszámolónk megjelenését követően Takács István, a Decathlon dunaújvárosi áruházának igazgatója és Lassingleitner Fruzsina, a körzet önkormányzati képviselője azonnal az ovi segítségére siettek és közösen pótolták  a Pajtás utcai ovi trambulinjának gumiszőnyegét, az áruház és a képviselő fele-fele arányban vállalta a költségeket. A képviselő elmondta, örömmel vette, hogy a Decathlon azonnal felajánlotta a segítségét és közösen újra használhatóvá tehették a trambulint a gyerekek örömére. Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője is megköszönte a gyerekek nevében a felajánlást, hiszen a történtek után a kicsik nagyon fájlalták, hogy ilyen rövid idő alatt tönkrement kedvenc játékuk, főleg, hogy a városi óvodák közt egyedül ők rendelkeztek ilyennel, de nemsokára újra birtokba vehetik és kedvükre ugrálhatnak benne. A Pajtás utcai ovi azóta négy biztonsági kameráról is gondoskodott, hogy ne fordulhasson elő többet hasonló eset.

 

Más kérdés, hogy az erre szánt összeget bizonyára szívesebben költötték volna játékokra, vagy más fejlesztésre, de a kárt okozó vandálok és a hozzájuk hasonló rongálók miatt sajnos úgy tűnik mégis szükség van ilyen beruházásokra, amik normális esetben elhagyhatók lennének.

A rovat további hírei: Oktatás

Legyél a saját főnököd!

Legyél a saját főnököd!

2018. március 20. (kedd)

Hasznos előadással várták a hallgatókat a Dunaújvárosi Egyetem Semmelweis úti kollégiumában. A prezentáció során a vállalkozások indításáról, előnyeiről, a kezdéshez igénybe vehető állami támogatásokról hallhattak bővebb információkat, többek közt dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőtől is.

Iskolai kishírek

Iskolai kishírek

2018. március 17. (szombat)

Crime story, írly hejesen, bévéverseny - iskolai kishíreink egy csokorban.

Barátságos versengés angolul

Barátságos versengés angolul

2018. március 13. (kedd)

Sok éves hagyományát folytatta a Bánki iskola kedden délután, amikor újabb versenyre hívta a város és a környék iskoláinak angolosait.

Ha elfejeted, megbüntetnek!

Ha elfejeted, megbüntetnek!

2018. március 12. (hétfő)

Március 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica hatálya, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy március végéig gondoskodjanak igazolványuk érvényesítéséről.

Iskolai kishírek

Iskolai kishírek

2018. március 11. (vasárnap)

Kolesz pingpong, Szimat Szolgálat, országos táncverseny, könyvtár és színház - iskolai kishíreink egy csokorban.

Harminc éve a diákokért

Harminc éve a diákokért

2018. március 10. (szombat)

A Mol Mester-M Díjjal ismerte el Szücsné dr. Harkó Enikő munkásságát. Az egymillió forinttal járó díjra korábbi tanítványaik jelölhették mentoraikat.

Közeleg a beiratkozás

Közeleg a beiratkozás

2018. március 08. (csütörtök)

A 2018-ben tanköteles korba lépő gyermeket a szülő, gondviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára.