Újra használhatják a gyerekek a trambulint

2017. szeptember 14. (csütörtök) 7:41 - Vass Ádám

A Római városrészi tagóvoda május végén a második alkalommal megrendezett Ovi Foci Kupa alkalmából értékes trambulinnal gazdagodott, mindössze két hét múlva azonban pár kamasz cigaretta csikkekkel kiégette és használhatatlanná tette.

A rongálásról szóló beszámolónk megjelenését követően Takács István, a Decathlon dunaújvárosi áruházának igazgatója és Lassingleitner Fruzsina, a körzet önkormányzati képviselője azonnal az ovi segítségére siettek és közösen pótolták  a Pajtás utcai ovi trambulinjának gumiszőnyegét, az áruház és a képviselő fele-fele arányban vállalta a költségeket. A képviselő elmondta, örömmel vette, hogy a Decathlon azonnal felajánlotta a segítségét és közösen újra használhatóvá tehették a trambulint a gyerekek örömére. Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője is megköszönte a gyerekek nevében a felajánlást, hiszen a történtek után a kicsik nagyon fájlalták, hogy ilyen rövid idő alatt tönkrement kedvenc játékuk, főleg, hogy a városi óvodák közt egyedül ők rendelkeztek ilyennel, de nemsokára újra birtokba vehetik és kedvükre ugrálhatnak benne. A Pajtás utcai ovi azóta négy biztonsági kameráról is gondoskodott, hogy ne fordulhasson elő többet hasonló eset.

 

Más kérdés, hogy az erre szánt összeget bizonyára szívesebben költötték volna játékokra, vagy más fejlesztésre, de a kárt okozó vandálok és a hozzájuk hasonló rongálók miatt sajnos úgy tűnik mégis szükség van ilyen beruházásokra, amik normális esetben elhagyhatók lennének.

A rovat további hírei: Oktatás

Országos konferencia a vízgazdálkodásról

Országos konferencia a vízgazdálkodásról

2017. szeptember 21. (csütörtök)

A Magyar Hidrológiai Társaság idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját, egyik legfontosabb rendezvényüket pedig városunkban, a Dunaújvárosi Egyetemen tartják csütörtökön és pénteken.

Az E-Mobilitás napja az egyetemen

Az E-Mobilitás napja az egyetemen

2017. szeptember 20. (szerda)

Szerdán reggeltől tudományos előadások, az e-mobilitáshoz kapcsolódó eszközök és sportnap várta a hallgatókat és az érdeklődőket.

Kamatmentes lesz a Diákhitel2

Kamatmentes lesz a Diákhitel2

2017. szeptember 19. (kedd)

A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig havi 70 ezer forintra emelik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Nagy lehetőség a diákoknak

Nagy lehetőség a diákoknak

2017. szeptember 14. (csütörtök)

Új együttműködési megállapodás jött létre a Dunaferr iskola és a Ford között, ami lehetőséget ad a diákoknak megismerni az autógyár által használt innovatív technikákat, elősegítve ezzel gyakorlati képzésüket.

"A felújítás nyertesei mi, dunaújvárosiak vagyunk"

"A felújítás nyertesei mi, dunaújvárosiak vagyunk"

2017. szeptember 11. (hétfő)

Több mint ötszáz millió forint értékű fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt egy esztendőben a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mind a hét tagintézményében. A beruházások ünnepélyes lezárása a Dunaferr iskola villamos tagintézményében volt, ahol egy régóta várt felújítás valósulhatott meg, itt mintegy száz millió forint értékben elkészült a tető teljes szigetelése, a tornaterem korszerűsítése.

Az egyetem a térség legerősebb tudásközpontja

Az egyetem a térség legerősebb tudásközpontja

2017. szeptember 08. (péntek)

Mintegy kétezer hallgatóval kezdte meg az ide tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Az intézményben több mint ötven éve képzik a szakembereket, az alkalmazott tudományok egyetemeként pedig ez a második tanévük.

Diákhitel már online is

Diákhitel már online is

2017. szeptember 07. (csütörtök)

A Diákhitel Központ Zrt. bevezeti az elektronikus aláírással történő szerződéskötést, így szerdától online is igényelhető a diákhitel - jelentette be Bugár Csaba, a társaság vezérigazgatója szerdán, Budapesten sajtótájékoztatón.