Újra használhatják a gyerekek a trambulint

2017. szeptember 14. (csütörtök) 7:41 - Vass Ádám

A Római városrészi tagóvoda május végén a második alkalommal megrendezett Ovi Foci Kupa alkalmából értékes trambulinnal gazdagodott, mindössze két hét múlva azonban pár kamasz cigaretta csikkekkel kiégette és használhatatlanná tette.

A rongálásról szóló beszámolónk megjelenését követően Takács István, a Decathlon dunaújvárosi áruházának igazgatója és Lassingleitner Fruzsina, a körzet önkormányzati képviselője azonnal az ovi segítségére siettek és közösen pótolták  a Pajtás utcai ovi trambulinjának gumiszőnyegét, az áruház és a képviselő fele-fele arányban vállalta a költségeket. A képviselő elmondta, örömmel vette, hogy a Decathlon azonnal felajánlotta a segítségét és közösen újra használhatóvá tehették a trambulint a gyerekek örömére. Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője is megköszönte a gyerekek nevében a felajánlást, hiszen a történtek után a kicsik nagyon fájlalták, hogy ilyen rövid idő alatt tönkrement kedvenc játékuk, főleg, hogy a városi óvodák közt egyedül ők rendelkeztek ilyennel, de nemsokára újra birtokba vehetik és kedvükre ugrálhatnak benne. A Pajtás utcai ovi azóta négy biztonsági kameráról is gondoskodott, hogy ne fordulhasson elő többet hasonló eset.

 

Más kérdés, hogy az erre szánt összeget bizonyára szívesebben költötték volna játékokra, vagy más fejlesztésre, de a kárt okozó vandálok és a hozzájuk hasonló rongálók miatt sajnos úgy tűnik mégis szükség van ilyen beruházásokra, amik normális esetben elhagyhatók lennének.

A rovat további hírei: Oktatás

Megújult a Petőfi iskola is

Megújult a Petőfi iskola is

2018. július 16. (hétfő)

Az önkormányzat támogatást nyert három általános iskola felújítására. A közelmúltban készült el 303 millió forintból a Vasvári iskola energetikai korszerűsítése, most pedig a Petőfi iskola munkálatait is befejezték a szakemberek.

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

2018. július 07. (szombat)

Az Európai Unió (EU) által végzett nemzetközi hallgatói felmérés alapján a magyar hallgatók az európai átlagnál elégedettebbek a felsőoktatás színvonalával és szervezettségével. A diákok több mint kétharmada jónak tartja a hazai intézmények infrastrukturális körülményeit is - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Mese a táborban, minden héten

Mese a táborban, minden héten

2018. július 05. (csütörtök)

A nyár folyamán az MMK hat hetes gyermektáborában minden csütörtökön az Esztrád színház társulata érkezik a kicsikhez és egy vicces, interaktív előadással lepik meg őket.

A Dunaferr iskola is bekerült

A Dunaferr iskola is bekerült

2018. július 03. (kedd)

Lezárult a Hankook Oktatási Pályázati Programja, amelyre a régió oktatási intézményei nevezhettek. A gumiabroncsgyártó 5 iskolát választott ki, amelyek gépparkfejlesztését egyenként 2 millió forinttal támogatja.

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

2018. június 30. (szombat)

Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választották a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnökévé, mandátuma vasárnaptól két évre szól. A megbízatásának lejártával távozó eddigi elnök, Bódis József július 1-jétől oktatásért felelős államtitkárként dolgozik tovább.

Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

2018. június 29. (péntek)

A 2017-ben elért kiváló sportolói munkájának és tanulmányi eredményének köszönhetően vette át a Dunaferr SE kajakosa a legjobbaknak járó díjat.

Nyelvi tábor Horvátországban

Nyelvi tábor Horvátországban

2018. június 28. (csütörtök)

Az Adriai-tenger partján tanulja a horvát nyelvet ezen a héten a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola több tanulója.