Újra használhatják a gyerekek a trambulint

2017. szeptember 14. (csütörtök) 7:41 - Vass Ádám

A Római városrészi tagóvoda május végén a második alkalommal megrendezett Ovi Foci Kupa alkalmából értékes trambulinnal gazdagodott, mindössze két hét múlva azonban pár kamasz cigaretta csikkekkel kiégette és használhatatlanná tette.

A rongálásról szóló beszámolónk megjelenését követően Takács István, a Decathlon dunaújvárosi áruházának igazgatója és Lassingleitner Fruzsina, a körzet önkormányzati képviselője azonnal az ovi segítségére siettek és közösen pótolták  a Pajtás utcai ovi trambulinjának gumiszőnyegét, az áruház és a képviselő fele-fele arányban vállalta a költségeket. A képviselő elmondta, örömmel vette, hogy a Decathlon azonnal felajánlotta a segítségét és közösen újra használhatóvá tehették a trambulint a gyerekek örömére. Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője is megköszönte a gyerekek nevében a felajánlást, hiszen a történtek után a kicsik nagyon fájlalták, hogy ilyen rövid idő alatt tönkrement kedvenc játékuk, főleg, hogy a városi óvodák közt egyedül ők rendelkeztek ilyennel, de nemsokára újra birtokba vehetik és kedvükre ugrálhatnak benne. A Pajtás utcai ovi azóta négy biztonsági kameráról is gondoskodott, hogy ne fordulhasson elő többet hasonló eset.

 

Más kérdés, hogy az erre szánt összeget bizonyára szívesebben költötték volna játékokra, vagy más fejlesztésre, de a kárt okozó vandálok és a hozzájuk hasonló rongálók miatt sajnos úgy tűnik mégis szükség van ilyen beruházásokra, amik normális esetben elhagyhatók lennének.

A rovat további hírei: Oktatás

Lámpás séta Szent Márton napon

Lámpás séta Szent Márton napon

2017. november 18. (szombat)

A Pentelei Waldorf Általános Iskola Szent Márton-napi ünnepségre invitálta a diákokat és szüleiket pénteken délután, ahol forró tea és finom kalács is várta a résztvevőket.

Szoros verseny, színvonalas előadások

Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Állj pályára!

Állj pályára!

2017. november 14. (kedd)

Pályaválasztási kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Egyetemen a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében kedden, a Tudomány Hetének részeként.

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

2017. november 14. (kedd)

Az őszi szünet után nagy meglepés várta a Dózsa György Általános Iskola tanulóit, akik nagy örömmel vették birtokukba a megújult tornatermet.

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

2017. november 13. (hétfő)

A Hallgatói Sikerességet Támogató projekt 2012-ben indult az akkor még Dunaújvárosi Főiskolán, azóta rengeteg fejlesztésen és újításon is átesett, mára pedig egy olyan programmá nőtte ki magát, ami országszerte felkeltette a felsőoktatási intézmények figyelmét.

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

2017. november 11. (szombat)

Először került megrendezésre a Szakképzés Napja, ahol a Centrum mind a hét tagintézménye egy helyen engedett bepillantást a náluk folyó munkába, amire iskolások százai voltak kíváncsiak pénteken.

Nagyköveti látogatás az egyetemen

Nagyköveti látogatás az egyetemen

2017. november 10. (péntek)

Együttműködési lehetőségekről tárgyalt a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Chile nagykövete.