Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Újra nagy ünneppé tenni a Zene Világnapját

2017. szeptember 22. (péntek) 7:38 - Vass Ádám

Az előző években a Zene Világnapja kevésbé került középpontba városunkban, holott korábban nagy hagyományai voltak minden év október elsején. Idén a Sándor Frigyes Zeneiskola szervezésének hála méltó módon ünnepelhetünk egy egész napos programsorozatnak köszönhetően.

Örömteli hírrel szolgált csütörtök délután egy sajtótájékoztató keretein belül a Sándor Frigyes Zeneiskola. Az előző évekkel ellentétben nagyszabású, egész napos programmal ünnepelhetjük városunkban a Zene Világnapját. Koós-Balázs Eszter, a Sándor Frigyes Zeneiskola kulturális szervezője és Dőr Gabriella, az iskola igazgatója elmondták, az ingyenesen látogatható, 850 ezer forintos önkormányzati támogatásból megvalósuló program célja, hogy ne csak koncerteken, rádióműsorokban szólaljanak meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikáljanak énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene előadói.

Ezért október 2-án, hétfőn már tíz órától az éppen egy éve átadott iskola melletti Sándor Frigyes téren veszi kezdetét a műsor, ahol bemutatkoznak a zeneiskola zenekarai, (harmonika zenekar, vonószenekar, fúvós együttes, jazz formáció), és a városban tevékenykedő kórusok közül a Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Széchenyi István Gimnázium és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kórusai, diákjai. A téren zajló programok 16 óráig tartanak, majd 18 órától a Bartók színház ad otthont egy nagyobb volumenű, szintén ingyenesen látogatható műsornak többek közt a Szonáta Kamarazenekar és az iskola több tanárának fellépéseivel. Moravecz Attila, az iskola égisze alatt működő Szonáta Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, bízik benne, hogy több iskola is csatlakozik majd a hagyományhoz, hiszen elengedhetetlen, hogy egy ekkora városban is megünnepeljük a Zene Világnapját és reméli, a későbbiekben bővülni tudnak és még nívósabb koncertekkel, zenekarokkal örvendeztethetik meg a közönséget a jeles napon.

A rovat további hírei: Kultúra

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.