Idegenben javíthat a DPASE

spigott - 2017. október 5. 17:00

A sereghajtó Makó elleni mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket pénteken délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Hazai pályán, a Pécs elleni vereséggel szakadt meg a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának hárommeccses veretlenségi sorozata az NB III-as pontvadászat Közép Csoportjának nyolcadik fordulójában. Dobos Barna tanítványai az első félidőben meglehetősen felejthető teljesítményt nyújtottak a PMFC elleni rangadón, s bár a fordulás után kockáztattak, gólt is szereztek, egyenlíteniük már nem sikerült, így 3-2-es vereséggel kellett elhagyniuk a Dunaújvárosi Stadion gyepszőnyegét. Ez azért is volt sajnálatos, ugyanis a DPASE előtt álló együttesek közül a SZEOL kikapott, míg a Duna-Aszfalt csak ikszelt a legutóbbi játéknapon, vagyis egy esetleges sikerrel a tabella élére is ugorhatott volna együttesünk, ám a pécsi győzelemmel a mieink is maradtak a harmadik helyen.

A következő előzési lehetőségre azonban nem kell sokat várni, ugyanis pénteken délután három órától a sereghajtó Makó otthonában lép pályára a dunaújvárosi alakulat, mely természetesen a siker reményében várja újabb bajnokiját. A makói egylet nem várja túl jó helyzetből a mérkőzést, hiszen eddigi nyolc mérkőzésén öt vereség mellett mindössze három döntetlent tud felmutatni, ám éppen ezért is lehetünk biztosak abban, hogy mindent el fognak követni pénteken délután azért, hogy megszerezzék idei első bajnoki sikerüket. A három pont megszerzését tűzte ki maga elé azonban a DPASE is, ám dobos Barna vezetőedző nem számít könnyű mérkőzésre a sereghajtó otthonában.

Képek: DO-archív

"Az ilyen mérkőzések a legnehezebbek, mert a tabellán elfoglalt helyezések alapján egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, ám ezt ugye a pályán is érvényesíteni kell. A PMFC elleni mérkőzésen a második félidővel már elégedett lehettem, ám ahhoz, hogy Makón is sikeresek legyünk, muszáj lesz kilencven percen keresztül koncentrálnunk, s elkerülni azokat a komoly hibákat, amelyek legutóbbi vereségünkhöz is vezettek. Igyekeztünk felkészülni holnapi ellenfelünkből, remélhetőleg a mi akaratunk érvényesül a találkozón, s bár idegenben játszunk, csak akkor lennénk maximálisan elégedettek, ha elhoznánk a három bajnoki pontot" – fogalmazott a DPASE szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.