Dunaújváros Hetilap

Ismét százak vettek részt az Egészségnapon

2017. október 1. (vasárnap) 8:59 - Vass Ádám

A megelőzés a legfontosabb, az egészség megőrzésére nem lehet elég jól odafigyelni, ezért már második alkalommal rendeztek Egészségnapot a Római városrészben, aminek ezúttal a Petőfi iskola adott otthont.

Hatalmas volt az érdeklődés márciusban, amikor Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő elsőként megrendezte az Egészségnapot a Római városrészben. Az új Közösségi Szolgáltató Pontban hatalmas sorokban álltak azok, akik az ingyenes vizsgálatokra érkeztek. A képviselő aznap úgy nyilatkozott a DO-nak, hogy a nagy sikerre való tekintettel mindenképpen szeretnék jövőre is megrendezni az eseményt, de akár már idén sor kerülhet a második alkalomra. Ez meg is történt, szombaton dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselőjének fővédnöksége mellett egy még nagyobb helyszínen, még nagyobb érdeklődés mellett zajlott a második Egészségnap, ezúttal a Petőfi iskolában. A képviselő kifejtette, a cél ezúttal is ugyanaz volt,hiszen fontos a figyelemfelkeltés a betegségek megelőzésére és a problémák megismerése, mint mondta, nagy öröm, hogy idén is ilyen sokan éltek a lehetőséggel és ennyi érdeklődő látogatott el a vizsgálatokra.

A Szent Pantaleon Kórház részéről az Egészségfejlesztő Iroda vonul ki, akik általános tanácsadásokkal, felvilágosításokkal és szűrésekkel készültek. Hozzájuk csatlakozott az urológia csapata a vérből történő prosztatarák szűréssel. A nagyjából öt fős csapat egész nap az érdeklődők rendelkezésére állt, ahogyan a többi szakember is. A tanácsadások mellett hallásvizsgálatra, vérnyomásmérésre, vércukorszintmérésre is volt lehetőség, sőt, a látogatók megismerkedhettek a defibrillátor használatával is. Az udvaron a Decathlon áruház is jelen volt, akik trambulinnal, tollaslabdával, ping-pong asztallal érkeztek, valamint a gyerekek használhatták az ugrálóvárat, vagy ehettek egy kürtős kalácsot is, de lehetett kóstolni gyümölcsleveket és kecskesajtot is.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

2019. október 16. (szerda)

Ünnepi tanév a Dózsában, lassan át kell állni az autósoknak a téli közlekedésre - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. október 16. (szerda)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

2019. október 16. (szerda)

A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között zajló oktatására - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

2019. október 15. (kedd)

Birtokba vették a nyugdíjasok a felújított klubházat, családi nap a Petőfiben, rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Benzin le, gázolaj fel

Benzin le, gázolaj fel

2019. október 14. (hétfő)

Szerdától eltérően változik a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon - írja a holtankoljak.hu internetes portál.

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

2019. október 14. (hétfő)

Minden várakozáson felüli sikere van a nagycsaládosok autóvásárlását támogató programnak - közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.