Dunaújváros Hetilap

Ismét százak vettek részt az Egészségnapon

2017. október 1. (vasárnap) 8:59 - Vass Ádám

A megelőzés a legfontosabb, az egészség megőrzésére nem lehet elég jól odafigyelni, ezért már második alkalommal rendeztek Egészségnapot a Római városrészben, aminek ezúttal a Petőfi iskola adott otthont.

Hatalmas volt az érdeklődés márciusban, amikor Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő elsőként megrendezte az Egészségnapot a Római városrészben. Az új Közösségi Szolgáltató Pontban hatalmas sorokban álltak azok, akik az ingyenes vizsgálatokra érkeztek. A képviselő aznap úgy nyilatkozott a DO-nak, hogy a nagy sikerre való tekintettel mindenképpen szeretnék jövőre is megrendezni az eseményt, de akár már idén sor kerülhet a második alkalomra. Ez meg is történt, szombaton dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselőjének fővédnöksége mellett egy még nagyobb helyszínen, még nagyobb érdeklődés mellett zajlott a második Egészségnap, ezúttal a Petőfi iskolában. A képviselő kifejtette, a cél ezúttal is ugyanaz volt,hiszen fontos a figyelemfelkeltés a betegségek megelőzésére és a problémák megismerése, mint mondta, nagy öröm, hogy idén is ilyen sokan éltek a lehetőséggel és ennyi érdeklődő látogatott el a vizsgálatokra.

A Szent Pantaleon Kórház részéről az Egészségfejlesztő Iroda vonul ki, akik általános tanácsadásokkal, felvilágosításokkal és szűrésekkel készültek. Hozzájuk csatlakozott az urológia csapata a vérből történő prosztatarák szűréssel. A nagyjából öt fős csapat egész nap az érdeklődők rendelkezésére állt, ahogyan a többi szakember is. A tanácsadások mellett hallásvizsgálatra, vérnyomásmérésre, vércukorszintmérésre is volt lehetőség, sőt, a látogatók megismerkedhettek a defibrillátor használatával is. Az udvaron a Decathlon áruház is jelen volt, akik trambulinnal, tollaslabdával, ping-pong asztallal érkeztek, valamint a gyerekek használhatták az ugrálóvárat, vagy ehettek egy kürtős kalácsot is, de lehetett kóstolni gyümölcsleveket és kecskesajtot is.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

2019. július 19. (péntek)

Megújul a hetes körzet, a kánikula a kisállatokat sem kíméli, elkezdődött a strandröplabda bajnokság dunaújvárosi fordulója - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

Újtelepi városvédők

Újtelepi városvédők

2019. július 19. (péntek)

A Városvédők Újtelepért Egyesületet négy évvel ezelőtt hozták létre olyan városrészi lakók, akik fontosnak érzik, hogy ők is tegyenek valamit lakókörnyezetükért. A Szomszédünnep, az Öko-nap, a Mikulás buli szinte már elmaradhatatlan rendezvényük, amely egyre népszerűbb, egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre

Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre

2019. július 19. (péntek)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felügyelete alá tartozó területek mindegyikére több forrás jut jövőre - mondta Kásler Miklós miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. (csütörtök)

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet július 31-én zárulhat, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését.

Népszerű a babaváró támogatás

Népszerű a babaváró támogatás

2019. július 18. (csütörtök)

Hatalmas és egyre növekvő az érdeklődés a kormány által bevezetett családvédelmi akcióterv kedvezményeire. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a babaváró támogatás, a dunaújvárosi kormányablakban eddig százhuszonöt kérelmet nyújtottak be ezzel kapcsolatban.

D+ Híradó: családvédelem, tűzoltók

D+ Híradó: családvédelem, tűzoltók

2019. július 17. (szerda)

Népszerű a családvédelmi akcióterv, új tűzoltók Dunaújvárosban, Fehérvári Józsefé a DLSZ Tisztelet díja - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Egyre több az elektromos töltőállomás

Egyre több az elektromos töltőállomás

2019. július 17. (szerda)

Folyamatosan bővül az elektromos töltőállomások száma Magyarországon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. január 1-je óta 844 darab állomás létesítésére adott ki engedélyt, ezek közül az idén áprilisig 470-et helyeztek üzembe - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.