Könnyed DAB-siker a bécsiek ellen

spigott - 2017. október 29. 19:32

Minden harmadot megnyerve aratott nagyon sima, 6-0-s győzelmet a Vienna Capitals elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A sereghajtó Vienna Capitals ellen lépett pályára ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga újabb fordulójában. Ugyan a közelmúltban igazolt Hári Norbert, valamint a tegnap Dunaújvárosba érkező Hugor Turcotte még nem ölthetett DAB-mezt, hazai környezetben csak a győzelem volt elfogadható Jason Morgan tanítványaitól. A Bikák ennek megfelelő szellemben kezdték is a mérkőzést, s Borbás második percben szerzett góljával igen hamar meg is szerezték a vezetést (1-0).

Az első harmadból hátralévő időben nagyjából hasonló erők küzdelmét hozta a mérkőzés, a bécsiek sok korcsolyázással és ütközésekkel igyekeztek megnehezíteni a hazaiak dolgát, s bár helyzetük nem nagyon akadt, azt azért sikerült elérniük, hogy újabb gólt már ne szerezzenek a dunaújvárosiak. A térfélcserét követően viszont rálépett a gázpedálra az Acélbikák alakulata, melyből Silló előbb Azari, majd Izackky pontos passzát váltotta gólra magabiztosan, s mikor a 31. percben Léránt emberhátrányból is bevette a vendégek ketrecét, gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (4-0). A második húsz percben valósággal lubickoltak a dunaújvárosi játékosok a bécsiek kapuja előtt, még emberhátrányban is lényegesen veszélyesebbek voltak ellenfelüknél, s Léránt második gólja után 5-0-s előnyből várhatták az utolsó felvonást.

Silló Arnold két góllal járult hozzá a sikerhez (Képek: DO-archív)

A harmadik harmadban már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e lehoznia kapott gól nélkül a meccset együttesünknek, s ugyan a bécsiek sorozatban kapták az előnyöket, a dunaújvárosi védelem jól dolgozott, Duschek is fogta, amiket kellett, így ezt a célt is sikerült teljesíteni. Arról, hogy azért ebben a játékrészben is örülhessenek egy kicsit a hazai drukkerek, Izacky gondoskodott az 55. percben, miután egy egész pályás szóló után mattolta a csereként beállt Tschrepitsch kapust, kialakítva ezzel a 6-0-s DAB-sikert jelentő végeredményt.

DAB – Vienna Vapitals II 6-0 (1-0, 4-0, 1-0)

DAB: Duschek - Erdélyi, Mestyán, Léránt 2, Azari (2), Novotny (2), Orbán (2), Szkripec (1), Silló 2, Németh, Izacky 1 (1), Lencsés, Hruby, Odnoga, Borbás 1, Nagy (1), Tanka, Török, Makovics. Vezetőedző: Jason Morgan.

Vienna Capitals II: Zimmermann (Tschrepitsch) - Piff, Karitnig, Maxa F., Szabad, Ranftl, Leitner, Hackl, Bolterle, Artner, Maxa A., Kuqali, Wolf, Schlögl, Nissner, Thalhammer, Steibl, Schönwetter, Janisch. Vezetőedző: Christian Dolezal.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.