Dunaújváros Hetilap

Nem leszünk bevándorlóország!

Molnár Emese - 2017. október 31. 7:56

Amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, nem fogjuk hagyni, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák, mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük a magyar emberek biztonságát.

Ezt hangsúlyozta lapunknak dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője, akit a most induló nemzeti konzultáció okáról, jelentőségéről kérdeztünk.

- A Fideszfrakció arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a Soros-tervről.  Soros György terve egész Európát és hazánkat is fenyegeti, ezért erről a tervről minden magyar embert tájékoztatni kell, és minden magyar embernek lehetővé kell tenni, hogy elmondhassa róla a véleményét.

Mit takar pontosan a Soros-terv?

- A Sorosterv része, hogy Európának évi egymillió bevándorlót kell befogadnia, le kell bontani a határvédelmi kerítéseket, a bevándorlókat kötelezően szét kell osztani a tagországok között, minden bevándorlónak két év alatt fejenként 9 millió forint pénzügyi segélyt kell adni, a migránsok finanszírozását pedig hitelekből, adóemelésből és az uniós támogatások csökkentéséből kell megoldani. Erről mind maga Soros György beszélt. A kvótaperben hozott döntés pedig megnyitotta az ajtót a Soros-terv végrehajtása előtt.

A kormány végre fogja hajtani az Európai Bíróság kvótaítéletet, és befogadja a szóban forgó 1300 migránst?

- Az Európai Bíróság  ítélete Magyarországot nem kötelezi semmire, ez az ítélet csak arról szól, hogy a bíróság szerint a kvótadöntés jogszerű volt.  Tudomásul vesszük az Európai Bíróság ítéletét, de ez a döntés nem ok arra, hogy Magyarország megváltoztassa migránsokat elutasító bevándorláspolitikáját. Brüsszel a Sorosterv végrehajtásán dolgozik, fel akarják gyorsítani a betelepítéseket. A per egyelőre csak 1300 migráns betelepítéséről szól, de ez csak a kezdet lenne. Az Európai Bizottság a kvótaítélet napján bejelentette, hogy már dolgoznak az állandó, felső korlát nélküli mechanizmuson és még ebben az évben tető alá akarják hozni. Ez azt jelentené, hogy a migránsok futószalagon érkeznének a tagállamokba és a migrációnak soha nem lenne vége. A kvóta meghívót jelent nekik, Afrikában tízmilliók készülnek Európába. Néhány éven belül rá se ismernénk Magyarországra. A Fidesz-KDNP kormány sosem fog hozzájárulni, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák. 

Egyes ellenzéki vélemények szerint, ha nem hajtjuk végre az Európai Bíróság kvótaítéletét, az azt jelenti, hogy ki akarunk lépni az EU-ból.

- Ez hazugság. Magyarország, a magyar emberek és a magyar kormány az EU elkötelezett tagja. Senki nem akar kilépni az EUból, egyszerűen csak nem értünk egyet Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikájával, nem akarjuk, hogy Európát és Magyarországot elárasszák a migránsok. Aki szereti Európát, akinek fontos Európa, az éppen, hogy megvédi. Megvédi a határait, a lakosságát, a kultúráját. A magyar kormány ezt teszi.

Fotó:MTI

Az ellenzék szerint nincs Soros-terv…

- A bevándorláspárti erők és a bevándorláspárti ellenzék most azt mondja, hogy nincs Sorosterv, mert el akarják titkolni az emberek előtt. Két évvel ezelőtt azt mondták, nincs bevándorlás, de látjuk, hogy van. Egy évvel ezelőtt azt mondták, hogy nincsen kötelező kvóta, azóta láthatjuk, hogy ez is van. Most azt mondják, hogy nincs Soros-terv, de igenis van, ráadásul Brüsszel és a bevándorláspárti ellenzék végre akarja hajtani. Az ellenzéki pártok többször nyilvánvalóvá tették, hogy ha hatalomra kerülnek, le akarják bontani a kerítést, készek beengedni a migránsokat, készek végrehajtani a kvótát. A hatalomért cserébe, veszélybe sodornák a magyar emberek biztonságát és Magyarország jövőjét. Amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, nem fogjuk hagyni, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák, mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük a magyar emberek biztonságát, ezzel együtt pedig egész Európát, az európai kultúrát.

Kemény csatára lehet számítani kvóta-ügyben az Európai Parlamentben?

- Igen, a magyar kormány bevándorláspolitikája ugyanis a Soros-terv útjában áll. Ezért szükségünk lesz a magyar emberek támogatására. A magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket arról, hogy támogatják-e a Soros-tervet vagy sem. Ezért fontos a nemzeti konzultáció. Arra kérünk mindenkit, hogy vegyen részt a hamarosan induló nemzeti konzultáción, mondja el véleményét és töltse majd ki a kormány által küldött kérdőívet.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.