Végre győzelem

spigott - 2017. október 22. 19:58

Három gólt lőtt, s mivel egyet sem kapott, így sima győzelmet aratott a Vienna Capitals második számú együttesének otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Három vereséget hazai követően ma már idegenben mérette meg magát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ezúttal Bécsben, a Vienna Capitals második számú együttesének otthonában lépett pályára az Erste Liga újabb fordulójában. Mivel a játéknap előtt a hazaiak a kilencedik, míg a mieink a nyolcadik helyet foglalták el a tabellán, ezért létfontosságú volt a győzelem megszerzése, ám mint azt a DAB szakvezetője, Jason Morgan a találkozó előtt elmondta, ezt csak hatvan percen át tartó koncentrációval érhetik el a fiatal bécsi egylet ellen.

Az első harmadban igyekeztek is mindent elkövetni az Acélbikák azért, hogy megszerezzék a vezetést, közel kétszer annyit lőttek kapura, mint ellenfelük, ám lehetőségeikből sajnos egyet sem tudtak gólra váltani. Szerencsére a túloldalon Koitmaa kapus is fogta, amiket kellett, így a komoly dunaújvárosi fölényt hozó első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget. A második felvonás elején már másodszor került emberhátrányba a DAB, de ezt is kivédekezték a mieink, akik a 31. percben végre megszerezték a vezetést, miután Erdélyi Tamás mattolta a házigazdák hálóőrét emberfórban (0-1).
Alig másfél perc múlva már kettővel álltak jobban az Acélbikák, ugyanis Jakub Izacky is betalált Tschreptisch ketrecébe, így valamivel nyugodtabban figyelhettük a folytatást (0-2). Melyben előbb a hazaiak, majd a mieink kerültek fórba, ám újabb gólt már egyik fél sem tudott szerezni, így kétharmadnyi játékot követően a Bikák álltak közelebb a három pont megszerzéséhez.

Képek: DO-archív

A harmadik felvonásban nagy erőket mozgósítottak az osztrák fiatalok a szépítésért, ám ez sem emberfórban, sem egyenlő létszámban nem ment neki. Edzőjük igen korán, már az 55. percben kapuslehozatallal próbálkozott, ám egy emberhátrány, majd Novotny 57. percben szerzett gólja végleg eldöntötte a találkozót, melyet végül 3-0-ra nyertek az Acélbikák, akik idei negyedik sikerükkel feljöttek a hetedik helyre az Erste Liga tabelláján.

Vienna Capitals II. – DAB 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Vienna Capitals: Tschreptisch – Kruckovyc, Wolf, Schlögl, Schönwetter, Szabad, Kuqali, Leitner, Artner, Maxa F., Vendis, Karitnig, Piff, Bolterle, Janisch, Maxa A., Preiser. Vezetőedző: Christian Dolezal.

DAB: Koitmaa – Erdélyi 1, Mestyán (1), Azari (2), Nagy, Novotny 1, Orbán, Skrypets, Borbás (1), Izacky 1, Léránt (1), Hetényi, Lencsés, Németh, Odnoga (1), Silló, Hruby, Makovics, Tanka, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.