A képzés a tehetséggondozásról szól

2017. november 9. (csütörtök) 17:23 - Vass Ádám

A Széchenyi Gimnázium nyolcosztályos diákjai újabb sikeres megmérettetésen vettek részt, amikor legtöbben dobogós helyen végeztek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen.

Megyei fordulót rendeztek a gimi épületében a Bolyai Országos Matematika Csapatverseny keretein belül. A Széchenyi István Gimnázium huszonegy négyfős csapattal vágott neki a megmérettetésnek. Az ötödikesek közt a legkiemelkedőbb eredmény egy harmadik hely, volt, ahová Dukai Klára tanító vezette a csapatot, a hatodikosok ötödik helyen végeztek Pocsai Mária felkészítésével, a hetedikesek közül pedig az egyik csapat második, míg a másik negyedik helyezést ért el. Őket Korányiné Boldog Katalin készítette fel, aki elmondta, nagy öröm, hogy ilyen szép eredményeket értek el a tanulók a megyei fordulóban, de a nyolcosztályos képzés mindig is a tehetséggondozásról szólt a Széchenyi iskolában. A versenyt megelőzően a diákok nem csak a szokásos magas szintű feladatokat végezték el, hanem több versenyelőkészítőn is részt vettek a tanórákon kívül, ami segítette a feladatsorokra való felkészülésük sikerét. A kisgimiseknek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen az elmúlt évek során bérelt helyük van a dobogón, így természetesen a következő versenyekre is teljes erőbedobással készülnek majd.

 

Azok a jelenlegi alsó tagozatos diákok pedig, akik megismerkednének a Széchenyi István Gimnázium nyolcosztályos képzésével, november 14-én, kedden vehetnek részt az iskola nyílt napján, míg a nagyokat egy hétre rá, november 21-én várják az iskolában.

A rovat további hírei: Oktatás

Tudomány és elektromobilitás

Tudomány és elektromobilitás

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Dunaújvárosi Egyetemen Zöld Napot tartottak és egész délelőtt előadásokkal várták az érdeklődőket.

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Nullszaldós a Diákhitel Központ

2018. szeptember 19. (szerda)

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.

Megszépült a Széchenyi aulája

Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 09. (vasárnap)

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

2018. szeptember 07. (péntek)

Mintegy ezerhatszáz hallgatóval kezdte meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Cserna Gábor polgármester arról szólt beszédében, hogy Dunaújvárosban különleges értéknek tekintik a tudást, éppen ezért büszkeségnek tekintik, hogy ebben a tanévben is nőtt az egyetemre felvételt nyert hallgatók száma, ami országos viszonylatban is jó eredménynek számít.

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

2018. szeptember 06. (csütörtök)

Fiatalos, modern arculatot kaptak a közösségi helyek a Lorántffy iskola kollégiumában, és hamarosan elkészülnek a felújításokkal a Rudas koleszában is. Emellett pedagógiai módszertani újításokat vittek véghez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.

Sikeres ökoparty

Sikeres ökoparty

2018. szeptember 05. (szerda)

A Gárdonyi iskola másodikosainak szülői munkaközössége felhívást intézett a diákokhoz és a szülőkhöz, hogy együtt tegyék rendbe az iskola előtti területet.

Újgenerációs szakképző iskolák

Újgenerációs szakképző iskolák

2018. szeptember 05. (szerda)

Újgenerációs szakképző iskolák jönnek létre, komplett iskolafejlesztési programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a szakképző iskolák teljes körű tartalmi és külső megújítását is jelenti - mondta a Miskolci Egyetemen tartott előadásában Palkovics László, a tárca vezetője.