A képzés a tehetséggondozásról szól

2017. november 9. (csütörtök) 17:23 - Vass Ádám

A Széchenyi Gimnázium nyolcosztályos diákjai újabb sikeres megmérettetésen vettek részt, amikor legtöbben dobogós helyen végeztek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen.

Megyei fordulót rendeztek a gimi épületében a Bolyai Országos Matematika Csapatverseny keretein belül. A Széchenyi István Gimnázium huszonegy négyfős csapattal vágott neki a megmérettetésnek. Az ötödikesek közt a legkiemelkedőbb eredmény egy harmadik hely, volt, ahová Dukai Klára tanító vezette a csapatot, a hatodikosok ötödik helyen végeztek Pocsai Mária felkészítésével, a hetedikesek közül pedig az egyik csapat második, míg a másik negyedik helyezést ért el. Őket Korányiné Boldog Katalin készítette fel, aki elmondta, nagy öröm, hogy ilyen szép eredményeket értek el a tanulók a megyei fordulóban, de a nyolcosztályos képzés mindig is a tehetséggondozásról szólt a Széchenyi iskolában. A versenyt megelőzően a diákok nem csak a szokásos magas szintű feladatokat végezték el, hanem több versenyelőkészítőn is részt vettek a tanórákon kívül, ami segítette a feladatsorokra való felkészülésük sikerét. A kisgimiseknek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen az elmúlt évek során bérelt helyük van a dobogón, így természetesen a következő versenyekre is teljes erőbedobással készülnek majd.

 

Azok a jelenlegi alsó tagozatos diákok pedig, akik megismerkednének a Széchenyi István Gimnázium nyolcosztályos képzésével, november 14-én, kedden vehetnek részt az iskola nyílt napján, míg a nagyokat egy hétre rá, november 21-én várják az iskolában.

A rovat további hírei: Oktatás

Erdélyben Határtalanul

Erdélyben Határtalanul

2018. június 16. (szombat)

Ady Endre és Arany János nyomában jártak a Dózsa György Általános Iskola diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében.

Négy osztály ballagott a Petőfiből

Négy osztály ballagott a Petőfiből

2018. június 15. (péntek)

Négy osztály hetvennyolc diákja ült izgatottan pénteken délután fél ötkor a Petőfi iskola tantermeiben, és várták, hogy becsöngessenek utolsó osztályfőnöki órájukra.

Véget ér a suli, jön a vakáció

Véget ér a suli, jön a vakáció

2018. június 15. (péntek)

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez. 

Vége az emelt szintű szóbeliknek

Vége az emelt szintű szóbeliknek

2018. június 14. (csütörtök)

Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel. 

Kitüntették az egyetem vezetőit

Kitüntették az egyetem vezetőit

2018. június 12. (kedd)

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona emlékéremben részesítette, dr. habil András Istvánt, a Dunaújvárosi Egyetem rektorát.

Óvodapedagógusok ünnepe

Óvodapedagógusok ünnepe

2018. június 11. (hétfő)

A pedagógus nap alkalmából az óvónők is ünnepeltek, valamint átadták az idei díjakat a dunaújvárosi tagóvodák legjobb dolgozóinak.

A rossz idő sem volt akadály

A rossz idő sem volt akadály

2018. június 10. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került a Szilágyi iskola hagyományos év végi Családi napja, az udvar helyett azonban a tornateremben küzdötték le az akadálypályákat.