A képzés a tehetséggondozásról szól

2017. november 9. (csütörtök) 17:23 - Vass Ádám

A Széchenyi Gimnázium nyolcosztályos diákjai újabb sikeres megmérettetésen vettek részt, amikor legtöbben dobogós helyen végeztek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen.

Megyei fordulót rendeztek a gimi épületében a Bolyai Országos Matematika Csapatverseny keretein belül. A Széchenyi István Gimnázium huszonegy négyfős csapattal vágott neki a megmérettetésnek. Az ötödikesek közt a legkiemelkedőbb eredmény egy harmadik hely, volt, ahová Dukai Klára tanító vezette a csapatot, a hatodikosok ötödik helyen végeztek Pocsai Mária felkészítésével, a hetedikesek közül pedig az egyik csapat második, míg a másik negyedik helyezést ért el. Őket Korányiné Boldog Katalin készítette fel, aki elmondta, nagy öröm, hogy ilyen szép eredményeket értek el a tanulók a megyei fordulóban, de a nyolcosztályos képzés mindig is a tehetséggondozásról szólt a Széchenyi iskolában. A versenyt megelőzően a diákok nem csak a szokásos magas szintű feladatokat végezték el, hanem több versenyelőkészítőn is részt vettek a tanórákon kívül, ami segítette a feladatsorokra való felkészülésük sikerét. A kisgimiseknek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen az elmúlt évek során bérelt helyük van a dobogón, így természetesen a következő versenyekre is teljes erőbedobással készülnek majd.

 

Azok a jelenlegi alsó tagozatos diákok pedig, akik megismerkednének a Széchenyi István Gimnázium nyolcosztályos képzésével, november 14-én, kedden vehetnek részt az iskola nyílt napján, míg a nagyokat egy hétre rá, november 21-én várják az iskolában.

A rovat további hírei: Oktatás

Református iskola lehet a Szilágyiból

Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek)

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felvételizők figyelmébe!

Felvételizők figyelmébe!

2018. február 14. (szerda)

Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.

Másfél milliárd iskolafelújításra

Másfél milliárd iskolafelújításra

2018. február 12. (hétfő)

Sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Tankerületi Központ a több intézményét érintő nyertes iskola-felújítási pályázatokról Pusztaszabolcson.

Csütörtökig lehet jelentkezni!

Csütörtökig lehet jelentkezni!

2018. február 12. (hétfő)

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Ismerkedés a Waldorffal

Ismerkedés a Waldorffal

2018. február 12. (hétfő)

A negyedik tanévre készül a Pentelei Waldorf Iskola. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, melyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert.

Akár az érettségin

Akár az érettségin

2018. február 11. (vasárnap)

Régiós természettudományi verseny házigazdája volt a Móricz iskola, összesen huszonhét csapat nevezett az elsősorban biológiai tananyagra épülő megmérettetésre.

A tánc nyelvén

A tánc nyelvén

2018. február 10. (szombat)

Tizenhat ifjú táncos vendégeskedett városunkban ezen a héten. A francia testvérvárosból, Villejuifból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.