A képzés a tehetséggondozásról szól

2017. november 9. (csütörtök) 17:23 - Vass Ádám

A Széchenyi Gimnázium nyolcosztályos diákjai újabb sikeres megmérettetésen vettek részt, amikor legtöbben dobogós helyen végeztek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen.

Megyei fordulót rendeztek a gimi épületében a Bolyai Országos Matematika Csapatverseny keretein belül. A Széchenyi István Gimnázium huszonegy négyfős csapattal vágott neki a megmérettetésnek. Az ötödikesek közt a legkiemelkedőbb eredmény egy harmadik hely, volt, ahová Dukai Klára tanító vezette a csapatot, a hatodikosok ötödik helyen végeztek Pocsai Mária felkészítésével, a hetedikesek közül pedig az egyik csapat második, míg a másik negyedik helyezést ért el. Őket Korányiné Boldog Katalin készítette fel, aki elmondta, nagy öröm, hogy ilyen szép eredményeket értek el a tanulók a megyei fordulóban, de a nyolcosztályos képzés mindig is a tehetséggondozásról szólt a Széchenyi iskolában. A versenyt megelőzően a diákok nem csak a szokásos magas szintű feladatokat végezték el, hanem több versenyelőkészítőn is részt vettek a tanórákon kívül, ami segítette a feladatsorokra való felkészülésük sikerét. A kisgimiseknek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen az elmúlt évek során bérelt helyük van a dobogón, így természetesen a következő versenyekre is teljes erőbedobással készülnek majd.

 

Azok a jelenlegi alsó tagozatos diákok pedig, akik megismerkednének a Széchenyi István Gimnázium nyolcosztályos képzésével, november 14-én, kedden vehetnek részt az iskola nyílt napján, míg a nagyokat egy hétre rá, november 21-én várják az iskolában.

A rovat további hírei: Oktatás

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.

Mesemondásból ötös

Mesemondásból ötös

2018. december 12. (szerda)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Nagyvenyimen a tankerületi mesemondó versenyt. A versenyre, a megye számos településéről érkeztek diákok. A gárdonyis Somogyi Angelika Kármen 3.c osztályos tanuló első helyezést ért el egy zagyvarónai népmesével. Felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt.

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

2018. december 01. (szombat)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek programja elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat, a CSR Hungary Díjat junior kategóriában - közölte a hivatal szombaton az MTI-vel.