A képzés a tehetséggondozásról szól

2017. november 9. (csütörtök) 17:23 - Vass Ádám

A Széchenyi Gimnázium nyolcosztályos diákjai újabb sikeres megmérettetésen vettek részt, amikor legtöbben dobogós helyen végeztek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen.

Megyei fordulót rendeztek a gimi épületében a Bolyai Országos Matematika Csapatverseny keretein belül. A Széchenyi István Gimnázium huszonegy négyfős csapattal vágott neki a megmérettetésnek. Az ötödikesek közt a legkiemelkedőbb eredmény egy harmadik hely, volt, ahová Dukai Klára tanító vezette a csapatot, a hatodikosok ötödik helyen végeztek Pocsai Mária felkészítésével, a hetedikesek közül pedig az egyik csapat második, míg a másik negyedik helyezést ért el. Őket Korányiné Boldog Katalin készítette fel, aki elmondta, nagy öröm, hogy ilyen szép eredményeket értek el a tanulók a megyei fordulóban, de a nyolcosztályos képzés mindig is a tehetséggondozásról szólt a Széchenyi iskolában. A versenyt megelőzően a diákok nem csak a szokásos magas szintű feladatokat végezték el, hanem több versenyelőkészítőn is részt vettek a tanórákon kívül, ami segítette a feladatsorokra való felkészülésük sikerét. A kisgimiseknek a Bolyai Országos Matematika Csapatversenyen az elmúlt évek során bérelt helyük van a dobogón, így természetesen a következő versenyekre is teljes erőbedobással készülnek majd.

 

Azok a jelenlegi alsó tagozatos diákok pedig, akik megismerkednének a Széchenyi István Gimnázium nyolcosztályos képzésével, november 14-én, kedden vehetnek részt az iskola nyílt napján, míg a nagyokat egy hétre rá, november 21-én várják az iskolában.

A rovat további hírei: Oktatás

Fél lábbal egy biztos munkahelyen

Fél lábbal egy biztos munkahelyen

2017. november 23. (csütörtök)

Leendő mozdonyvezetők középiskolai képzésének támogatása céljából együttműködési megállapodást kötött a Rail Cargo Hungaria Zrt. vasúti árufuvarozási cég a Bánki iskolával és annak tíz diákjával.

Lámpás séta Szent Márton napon

Lámpás séta Szent Márton napon

2017. november 18. (szombat)

A Pentelei Waldorf Általános Iskola Szent Márton-napi ünnepségre invitálta a diákokat és szüleiket pénteken délután, ahol forró tea és finom kalács is várta a résztvevőket.

Szoros verseny, színvonalas előadások

Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Állj pályára!

Állj pályára!

2017. november 14. (kedd)

Pályaválasztási kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Egyetemen a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében kedden, a Tudomány Hetének részeként.

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

2017. november 14. (kedd)

Az őszi szünet után nagy meglepés várta a Dózsa György Általános Iskola tanulóit, akik nagy örömmel vették birtokukba a megújult tornatermet.

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

2017. november 13. (hétfő)

A Hallgatói Sikerességet Támogató projekt 2012-ben indult az akkor még Dunaújvárosi Főiskolán, azóta rengeteg fejlesztésen és újításon is átesett, mára pedig egy olyan programmá nőtte ki magát, ami országszerte felkeltette a felsőoktatási intézmények figyelmét.

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

2017. november 11. (szombat)

Először került megrendezésre a Szakképzés Napja, ahol a Centrum mind a hét tagintézménye egy helyen engedett bepillantást a náluk folyó munkába, amire iskolások százai voltak kíváncsiak pénteken.