Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A költő üzenete a legfontosabb

2017. november 16. (csütörtök) 7:52 - Vass Ádám

Tizenkilencedik alkalommal tartott városi szavalóversenyt a Dunaferr iskola, melyre a korábbiakhoz hasonlóan ismét rengetegen jelentkeztek, hogy elszavalhassák kedvenc versüket.

A város és a környék szinte minden iskolájából érkeztek tanulók a Dunaferr Szakközép és Szakiskola hagyományos szavalóversenyére. Ez már a tizenkilencedik alkalom volt, hogy az intézmény Vasmű téri telephelyén megrendezték a találkozót, így jövőre jubilálhat az iskola egyik legrégibb tanulmányi versenye. Zemankó Zoltán igazgató köszöntőjében elmondta, számára nagy örömet jelent, hogy egy ízig-vérig műszaki szakképző iskola egy ilyen irodalmi versenynek adhat otthont lassan két évtizede és még örömtelibb látni évről évre, mennyi tehetséges versmondó és szavaló van a város iskoláiban.

A cél elsősorban nem a versengés, vagy az első hely volt a szerdai találkozón, hanem az, hogy jól érezzék magukat a diákok és átadhassák a költő üzenetét, amit érdemes megosztani másokkal. Az indulókat egy négy tagú zsűri bírálta, élükön az elnökkel, Smuk Imrével, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nyugalmazott művészeti vezetőjével, mellette Katona Zsuzsanna, a József Attila Könyvtár egykori könyvtárvezetője és Kövesi Edit, a Dunaferr iskola korábbi magyartanára foglalt helyet, valamint Őze Áron, a Bartók igazgatója, aki értékes színházjegyekkel érkezett, amit a legjobb szavalók érdemelhettek ki a nap végén.

Eredmények

- Általános iskolások:

1. Horváth Lili (Dózsa iskola – tanára: Nagyidai Zsuzsanna

2. Nagy Ádám (Széchenyi iskola/kisgimnázium – tanára: Péntek Klára)              

3. Szopka Gréta Tímea (Dózsa iskola – tanára: Nagyidai Zsuzsanna)             

- Középiskolások:

1.Tillinger Donát (Széchenyi iskola – tanára: Hutvágnerné Róth Éva)

2. Rácz Annamária (Szabolcs Vezér iskola/Pusztaszabolcs – tanára: Romanek Gergely)

3. Rostási Ádám (Széchenyi iskola – tanára: Hutvágnerné Róth Éva)

 - Különdíj: Gombita Klaudia  (Széchenyi iskola – tanára: Szűcsné Dr. Harkó Enikő)

                  Móricz Máté (Bánki iskola – tanára: Kovácsné Rubint Ágnes)

                  Müller László (Dunaferr iskola – tanára: Bella Denisza)

A rovat további hírei: Kultúra

Libri - Ezer könyvet rejtettünk el az országban!

Libri - Ezer könyvet rejtettünk el az országban!

2017. december 11. (hétfő)

Vajon milyen lehet találni egy könyvet? Egy könyvet, ami csak a tiéd? Amit nem véletlenül hagyott el valaki, hanem azért, hogy te megtaláld? A Libri könyveket szeretne ajándékba adni. Sokat. Egészen pontosan ezret. Budapesttől Dunaújvároson át Debrecenig, több mint 20 városban.

Ünnepel az egész város

Ünnepel az egész város

2017. december 08. (péntek)

Vége A mi kis városunk bemutatójának, a nézők pedig egyértelműen odavannak Grover’s Corner városáért és a benne élő hétköznapi emberekért. A sikerre ítélt darab következő bemutatójára december 11-én hétfőn és 17-én vasárnap este hét órakor kerül sor.

Prágai Panoráma

Prágai Panoráma

2017. december 08. (péntek)

A Panoráma Fotó Egyesület öt tagja is ellátogatott a cseh fővárosba, ahol az impozáns épületek közt egy teljesen amatőr is gyönyörű képeket készítene, hát még ők.

Őze Áron és A mi kis városunk - Este premier!

Őze Áron és A mi kis városunk - Este premier!

2017. december 08. (péntek)

Véget értek A mi kis városunk című darab próbái, ma már a premier várja a nagyérdeműt. A főpróbahét a finomhangolásoké és a technika csiszolásáé volt, hogy elkészüljön ez az egyszerűségében nagyszerű darab a Bartók színházban.

Élménnyel teli képek

Élménnyel teli képek

2017. december 08. (péntek)

A Bartók Színház aulájában található galériában ezúttal annak a kiállítása tekinthető meg, aki hosszú évtizedek alatt több ezer gyereknek tanította a művészet szépségeit. A vízkeresztig látható tárlaton Szepesi Ibolya képei láthatók.

Tíz éve töretlen kapcsolat

Tíz éve töretlen kapcsolat

2017. december 06. (szerda)

Kazahsztán függetlenségének évfordulója alkalmából Budapesten, a Marriott Hotelben rendezték meg a hagyományos nagyköveti fogadást.

A Helloween is fellép a FEZEN-en

A Helloween is fellép a FEZEN-en

2017. december 06. (szerda)

A Mr. Big, az Enter Shikari és a Fozzy után újabb három fellépő vált ismertté a jövő évi Fezen fesztiválon: Székesfehérvárra érkezik a Helloween, az Epica és a Metal Allegiance.