Dunaújváros Hetilap

"A városfejlesztés meghatározó pillére a kórház"

Molnár Emese - 2017. november 11. 14:48

Színvonalas rendezés és jó hangulat jellemezte a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját.

A rendezvényt immár ötödik alkalommal szervezték meg a Dunaújvárosi Egyetem sportarénájában, amelynek házigazdája dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató-főorvosa volt. Az intézmény bálja mindig egy-egy nemes célt szolgál, a bevételből ezúttal az újszülöttek számára alkalmas újraélesztő- és melegítő asztalt vásárolnak.

Az eseményen jelen voltak a jótékonysági bál fővédnökei, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Cserna Gábor polgármester.

Mint azt Cserna Gábor elmondta, a városfejlesztés meghatározó pillére a kórház. A jótékonysági bál mára egy olyan közösségi eseménnyé vált, ahol a kórházra figyelő lokálpatrióták, a politikai és civil környezet szereplői, az intézmény szakmai és társadalmi partnerei, a gyógyításban résztvevő munkatársak találkoznak, szót váltanak és jótékonykodnak.

-Önkormányzatunk számára fontos, hogy mi történik a kórházban, milyen koncepciója, milyen jövőképe van az intézménynek, hiszen a városban és a régióban élő, mintegy 130 ezer ember számára nem közömbös, milyen egészségügyi ellátást kapnak. Úgy gondolom, az igényes gyógyító munkának, a betegközpontú gondolkodásmódnak, a hatékony gazdálkodásnak köszönhetően a Szent Pantaleon Kórház méltán működhet súlyponti kórházként. Büszkék vagyunk arra, hogy 2016-tól tagja az „elit klubnak”, innentől négy éven át a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórházaként működik. Büszkék vagyunk arra is, hogy a legjobbnak bizonyult a városi és kis fővárosi kórházak között, ezért szintén 2016-ban elnyerte a „Kiváló Városi Kórház” elismerést- mondta a polgármester, hozzátéve azt is, hogy az intézmény az elmúlt években tíz uniós pályázat kedvezményezettjeként számos fejlesztést, beruházást valósított meg a központi műtő és diagnosztikai blokk kialakításától, a sürgősségi ellátás fejlesztésén és az eszközbeszerzéseken át egészen a napelemes rendszer telepítéséig.

Dr. Galambos Dénes szerint azért is örömteli ez a rendezvény, mert az egészségügyi szféra minden területéről jelen voltak, orvosok, ápolók, az alapellátásban dolgozók, valamint helyi vállalkozók is. A jó hangulatú este köré pedig egy nemes célt állítottak. Mint mondta, fontos cél, hogy minél több gyermek szülessen, hogy minél többen családot alapítsanak Magyarországon, és ha ez az újszülött melegítő- és újraélesztő asztal beszerzése kis lépésben is, de hozzájárul a célhoz, akkor sikeres volt a rendezvény. 

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.