Állj pályára!

2017. november 14. (kedd) 18:42 - Vass Ádám

Pályaválasztási kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Egyetemen a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében kedden, a Tudomány Hetének részeként.

Több, mint negyven oktatási intézmény, illetve cég, vállalat vett részt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében létrejött Állj pályára! elnevezésű  Pályaválasztási kiállításon. A kedden a Dunaújvárosi Egyetem 'A' épületében lezajlott eseményre elsősorban az általános iskolásokat várták akik a múlt pénteki Szakképzés Napja után rövid időn belül még több információhoz juthattak, melyek segíthetik őket a döntésükben. Erre utalt köszöntőjében Cserna Gábor, városunk polgármestere is, aki elmondta, akkor egy nagyszerű, látványos, interaktív találkozás jött létre a diákok és a Szakképzési Centrum intézményei között, míg ezúttal egy informatívabb napra kerülhet sor. Kiemelte, hogy a nyolcadikosok életük talán első nagy és fontos döntése előtt állnak, ezért köszönet illeti a szervező Fejér Megyei Kormányhivatalt, hogy próbálnak irányt mutatni a diákoknak és segítik őket továbbtanulásukban.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Palotás Béla, a házigazda Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a szervező Fejér Megyei Kormányhivatal elnöke, Dr. Tanárki Gábor is. Megnyitójában megköszönte mind a 42 kiállítónak a részvételt, köztük a 21 oktatási intézménynek, valamint a leendő munkáltatóknak is, akik felismerték a lehetőséget diákokban, mint majdani munkavállalókban. Hangsúlyozta, ez már a 18. alkalom a megyében, hogy Pályaválasztási kiállítást szerveznek, ami ezúttal nem egy egyszerű pályaorientációs nap, hanem egy komplex programsorozat gyárlátogatással, előadásokkal, egy tartalmas kiadvánnyal, amiben megtalálhatók a megye és a környék iskolái, de mindezek mellett készültek különböző kompetencia alapú tesztekkel is, amik mind segíthetik a diákokat döntésükben.

A megnyitók után az érdeklődők a kiállítóknál érdeklődhettek és gyűjthették az információkat egészen délután négy óráig, vagy részt vehettek a szakmai fórumon, ahol Csapó Gábor főigazgató „A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum bemutatása” és Takács Andrea, a  Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója, stratégiai koordinátora „Út a szakmaválasztás felé” címmel tartott előadást.

A rovat további hírei: Oktatás

Erdélyben Határtalanul

Erdélyben Határtalanul

2018. június 16. (szombat)

Ady Endre és Arany János nyomában jártak a Dózsa György Általános Iskola diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében.

Négy osztály ballagott a Petőfiből

Négy osztály ballagott a Petőfiből

2018. június 15. (péntek)

Négy osztály hetvennyolc diákja ült izgatottan pénteken délután fél ötkor a Petőfi iskola tantermeiben, és várták, hogy becsöngessenek utolsó osztályfőnöki órájukra.

Véget ér a suli, jön a vakáció

Véget ér a suli, jön a vakáció

2018. június 15. (péntek)

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez. 

Vége az emelt szintű szóbeliknek

Vége az emelt szintű szóbeliknek

2018. június 14. (csütörtök)

Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel. 

Kitüntették az egyetem vezetőit

Kitüntették az egyetem vezetőit

2018. június 12. (kedd)

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona emlékéremben részesítette, dr. habil András Istvánt, a Dunaújvárosi Egyetem rektorát.

Óvodapedagógusok ünnepe

Óvodapedagógusok ünnepe

2018. június 11. (hétfő)

A pedagógus nap alkalmából az óvónők is ünnepeltek, valamint átadták az idei díjakat a dunaújvárosi tagóvodák legjobb dolgozóinak.

A rossz idő sem volt akadály

A rossz idő sem volt akadály

2018. június 10. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került a Szilágyi iskola hagyományos év végi Családi napja, az udvar helyett azonban a tornateremben küzdötték le az akadálypályákat.