Állj pályára!

2017. november 14. (kedd) 18:42 - Vass Ádám

Pályaválasztási kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Egyetemen a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében kedden, a Tudomány Hetének részeként.

Több, mint negyven oktatási intézmény, illetve cég, vállalat vett részt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében létrejött Állj pályára! elnevezésű  Pályaválasztási kiállításon. A kedden a Dunaújvárosi Egyetem 'A' épületében lezajlott eseményre elsősorban az általános iskolásokat várták akik a múlt pénteki Szakképzés Napja után rövid időn belül még több információhoz juthattak, melyek segíthetik őket a döntésükben. Erre utalt köszöntőjében Cserna Gábor, városunk polgármestere is, aki elmondta, akkor egy nagyszerű, látványos, interaktív találkozás jött létre a diákok és a Szakképzési Centrum intézményei között, míg ezúttal egy informatívabb napra kerülhet sor. Kiemelte, hogy a nyolcadikosok életük talán első nagy és fontos döntése előtt állnak, ezért köszönet illeti a szervező Fejér Megyei Kormányhivatalt, hogy próbálnak irányt mutatni a diákoknak és segítik őket továbbtanulásukban.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Palotás Béla, a házigazda Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a szervező Fejér Megyei Kormányhivatal elnöke, Dr. Tanárki Gábor is. Megnyitójában megköszönte mind a 42 kiállítónak a részvételt, köztük a 21 oktatási intézménynek, valamint a leendő munkáltatóknak is, akik felismerték a lehetőséget diákokban, mint majdani munkavállalókban. Hangsúlyozta, ez már a 18. alkalom a megyében, hogy Pályaválasztási kiállítást szerveznek, ami ezúttal nem egy egyszerű pályaorientációs nap, hanem egy komplex programsorozat gyárlátogatással, előadásokkal, egy tartalmas kiadvánnyal, amiben megtalálhatók a megye és a környék iskolái, de mindezek mellett készültek különböző kompetencia alapú tesztekkel is, amik mind segíthetik a diákokat döntésükben.

A megnyitók után az érdeklődők a kiállítóknál érdeklődhettek és gyűjthették az információkat egészen délután négy óráig, vagy részt vehettek a szakmai fórumon, ahol Csapó Gábor főigazgató „A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum bemutatása” és Takács Andrea, a  Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója, stratégiai koordinátora „Út a szakmaválasztás felé” címmel tartott előadást.

A rovat további hírei: Oktatás

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.

Mesemondásból ötös

Mesemondásból ötös

2018. december 12. (szerda)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Nagyvenyimen a tankerületi mesemondó versenyt. A versenyre, a megye számos településéről érkeztek diákok. A gárdonyis Somogyi Angelika Kármen 3.c osztályos tanuló első helyezést ért el egy zagyvarónai népmesével. Felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt.

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

2018. december 01. (szombat)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek programja elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat, a CSR Hungary Díjat junior kategóriában - közölte a hivatal szombaton az MTI-vel.