Állj pályára!

2017. november 14. (kedd) 18:42 - Vass Ádám

Pályaválasztási kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Egyetemen a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében kedden, a Tudomány Hetének részeként.

Több, mint negyven oktatási intézmény, illetve cég, vállalat vett részt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében létrejött Állj pályára! elnevezésű  Pályaválasztási kiállításon. A kedden a Dunaújvárosi Egyetem 'A' épületében lezajlott eseményre elsősorban az általános iskolásokat várták akik a múlt pénteki Szakképzés Napja után rövid időn belül még több információhoz juthattak, melyek segíthetik őket a döntésükben. Erre utalt köszöntőjében Cserna Gábor, városunk polgármestere is, aki elmondta, akkor egy nagyszerű, látványos, interaktív találkozás jött létre a diákok és a Szakképzési Centrum intézményei között, míg ezúttal egy informatívabb napra kerülhet sor. Kiemelte, hogy a nyolcadikosok életük talán első nagy és fontos döntése előtt állnak, ezért köszönet illeti a szervező Fejér Megyei Kormányhivatalt, hogy próbálnak irányt mutatni a diákoknak és segítik őket továbbtanulásukban.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Palotás Béla, a házigazda Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a szervező Fejér Megyei Kormányhivatal elnöke, Dr. Tanárki Gábor is. Megnyitójában megköszönte mind a 42 kiállítónak a részvételt, köztük a 21 oktatási intézménynek, valamint a leendő munkáltatóknak is, akik felismerték a lehetőséget diákokban, mint majdani munkavállalókban. Hangsúlyozta, ez már a 18. alkalom a megyében, hogy Pályaválasztási kiállítást szerveznek, ami ezúttal nem egy egyszerű pályaorientációs nap, hanem egy komplex programsorozat gyárlátogatással, előadásokkal, egy tartalmas kiadvánnyal, amiben megtalálhatók a megye és a környék iskolái, de mindezek mellett készültek különböző kompetencia alapú tesztekkel is, amik mind segíthetik a diákokat döntésükben.

A megnyitók után az érdeklődők a kiállítóknál érdeklődhettek és gyűjthették az információkat egészen délután négy óráig, vagy részt vehettek a szakmai fórumon, ahol Csapó Gábor főigazgató „A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum bemutatása” és Takács Andrea, a  Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója, stratégiai koordinátora „Út a szakmaválasztás felé” címmel tartott előadást.

A rovat további hírei: Oktatás

Fél lábbal egy biztos munkahelyen

Fél lábbal egy biztos munkahelyen

2017. november 23. (csütörtök)

Leendő mozdonyvezetők középiskolai képzésének támogatása céljából együttműködési megállapodást kötött a Rail Cargo Hungaria Zrt. vasúti árufuvarozási cég a Bánki iskolával és annak tíz diákjával.

Lámpás séta Szent Márton napon

Lámpás séta Szent Márton napon

2017. november 18. (szombat)

A Pentelei Waldorf Általános Iskola Szent Márton-napi ünnepségre invitálta a diákokat és szüleiket pénteken délután, ahol forró tea és finom kalács is várta a résztvevőket.

Szoros verseny, színvonalas előadások

Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

2017. november 14. (kedd)

Az őszi szünet után nagy meglepés várta a Dózsa György Általános Iskola tanulóit, akik nagy örömmel vették birtokukba a megújult tornatermet.

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

2017. november 13. (hétfő)

A Hallgatói Sikerességet Támogató projekt 2012-ben indult az akkor még Dunaújvárosi Főiskolán, azóta rengeteg fejlesztésen és újításon is átesett, mára pedig egy olyan programmá nőtte ki magát, ami országszerte felkeltette a felsőoktatási intézmények figyelmét.

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

2017. november 11. (szombat)

Először került megrendezésre a Szakképzés Napja, ahol a Centrum mind a hét tagintézménye egy helyen engedett bepillantást a náluk folyó munkába, amire iskolások százai voltak kíváncsiak pénteken.

Nagyköveti látogatás az egyetemen

Nagyköveti látogatás az egyetemen

2017. november 10. (péntek)

Együttműködési lehetőségekről tárgyalt a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Chile nagykövete.