Állj pályára!

2017. november 14. (kedd) 18:42 - Vass Ádám

Pályaválasztási kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Egyetemen a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében kedden, a Tudomány Hetének részeként.

Több, mint negyven oktatási intézmény, illetve cég, vállalat vett részt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében létrejött Állj pályára! elnevezésű  Pályaválasztási kiállításon. A kedden a Dunaújvárosi Egyetem 'A' épületében lezajlott eseményre elsősorban az általános iskolásokat várták akik a múlt pénteki Szakképzés Napja után rövid időn belül még több információhoz juthattak, melyek segíthetik őket a döntésükben. Erre utalt köszöntőjében Cserna Gábor, városunk polgármestere is, aki elmondta, akkor egy nagyszerű, látványos, interaktív találkozás jött létre a diákok és a Szakképzési Centrum intézményei között, míg ezúttal egy informatívabb napra kerülhet sor. Kiemelte, hogy a nyolcadikosok életük talán első nagy és fontos döntése előtt állnak, ezért köszönet illeti a szervező Fejér Megyei Kormányhivatalt, hogy próbálnak irányt mutatni a diákoknak és segítik őket továbbtanulásukban.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Palotás Béla, a házigazda Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a szervező Fejér Megyei Kormányhivatal elnöke, Dr. Tanárki Gábor is. Megnyitójában megköszönte mind a 42 kiállítónak a részvételt, köztük a 21 oktatási intézménynek, valamint a leendő munkáltatóknak is, akik felismerték a lehetőséget diákokban, mint majdani munkavállalókban. Hangsúlyozta, ez már a 18. alkalom a megyében, hogy Pályaválasztási kiállítást szerveznek, ami ezúttal nem egy egyszerű pályaorientációs nap, hanem egy komplex programsorozat gyárlátogatással, előadásokkal, egy tartalmas kiadvánnyal, amiben megtalálhatók a megye és a környék iskolái, de mindezek mellett készültek különböző kompetencia alapú tesztekkel is, amik mind segíthetik a diákokat döntésükben.

A megnyitók után az érdeklődők a kiállítóknál érdeklődhettek és gyűjthették az információkat egészen délután négy óráig, vagy részt vehettek a szakmai fórumon, ahol Csapó Gábor főigazgató „A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum bemutatása” és Takács Andrea, a  Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója, stratégiai koordinátora „Út a szakmaválasztás felé” címmel tartott előadást.

A rovat további hírei: Oktatás

Református iskola lehet a Szilágyiból

Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek)

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felvételizők figyelmébe!

Felvételizők figyelmébe!

2018. február 14. (szerda)

Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.

Másfél milliárd iskolafelújításra

Másfél milliárd iskolafelújításra

2018. február 12. (hétfő)

Sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Tankerületi Központ a több intézményét érintő nyertes iskola-felújítási pályázatokról Pusztaszabolcson.

Csütörtökig lehet jelentkezni!

Csütörtökig lehet jelentkezni!

2018. február 12. (hétfő)

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Ismerkedés a Waldorffal

Ismerkedés a Waldorffal

2018. február 12. (hétfő)

A negyedik tanévre készül a Pentelei Waldorf Iskola. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, melyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert.

Akár az érettségin

Akár az érettségin

2018. február 11. (vasárnap)

Régiós természettudományi verseny házigazdája volt a Móricz iskola, összesen huszonhét csapat nevezett az elsősorban biológiai tananyagra épülő megmérettetésre.

A tánc nyelvén

A tánc nyelvén

2018. február 10. (szombat)

Tizenhat ifjú táncos vendégeskedett városunkban ezen a héten. A francia testvérvárosból, Villejuifból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.