Fagyra még nem kell számítanunk

doszerk - 2017. november 6. 7:15

Hétfőn még az ország nagy részén sok lesz a napsütés, aztán viszont borúsabb idő várható. Többször várható kisebb eső, zápor is. Ezzel együtt továbbra sem kell jelentős lehűlésre számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Többfelé 10 Celsius-fok felett lesznek a hőmérsékleti maximumok, és jellemzően a leghidegebb órákban sem várható fagy. Hétfőre virradóra elsősorban északkeleten képződhet átmenetileg köd. Napközben az ország túlnyomó részén napsütéses lesz az idő, csapadék nélkül. A Dunántúl nyugati, délnyugati felén lesz borult az ég, ott több helyen eső, záporeső is várható. A Nyugat-Dunántúlon többfelé megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és plusz 5 fok között alakul, de északkeleten egy-két fokkal hidegebb, nyugaton enyhébb lehet a hajnal. Napközben az ország nagy részén 11-16, a Nyugat-Dunántúlon 7-10 fokig melegszik a levegő.

Kedden nyugaton, délnyugaton szórványosan várható eső, zápor, máshol nem valószínű csapadék. Helyenként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 0-7 fok lehet. A nappali maximumok 10-16 fok között alakulnak.

Szerdán északkeleten eleinte még több-kevesebb napsütés várható, ott csak néhol lehet zápor. Másutt egyre többfelé alakul ki eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között várható.

Csütörtökön többnyire erősen felhős, párás időre lehet számítani, szórványosan eső, zápor is lehet. A minimumhőmérséklet 3-9 fok között valószínű. A nappali maximumok 9-14 fok között alakulnak.
Pénteken és szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol kisebb eső, záporeső is lehet. A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is többnyire erősen felhős lesz az ég, elszórtan valószínű eső, zápor. A minimumhőmérséklet 1-6 fok között valószínű. A nappali maximumok 7-12 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)