Fontos siker a megyei rangadón

spigott - 2017. november 20. 22:17

Duschek Dávid védéseinek, valamint a második harmadban szerzett két góljának köszönhetően idegenben győzte le a Fehérvári Titánokat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Idegenben, a Fehérvári Titánok elleni találkozóval folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A megyei rangadó előtt mindössze kettő pont választotta el egymástól a feleket a tabellán, így izgalmas, szoros meccsre számíthattak a sportág szerelmesei, ugyanakkor az Acélbikák kissé tartalékos felállásban, a sérült Koitmaa, Mestyán, valamint Léránt nélkül vágtak neki az összecsapásnak.

Melyet a házigazda fehérváriak kezdtek jobban, s Duscheknek már az első percben bravúrra volt szüksége, hogy megóvja kapuját a góltól. Látszott a Bikákon a hosszú kihagyás, az első öt-hat percben rengeteg volt a pontatlanság a mieink játékában, s ezt több lövéssel büntették a vendéglátók, ám szerencsére ezeket Duschek rendre védeni tudta. A harmad derekához közeledve kezdett el felpörögni a DAB, s ezt Turcotte helyzete jelezte, majd egy emberelőnyből Hári passza után pattan egy fehérvári korcsolyáról a kapuvasra a pakk, de az eredmény nem változott. A harmad hajrájában Nagy Márk beleérése után ismét a kapuvas mentette meg a Titánokat a góltól, majd Duschek védett kétszer is komoly helyzetben, de az eredmény már nem változott, így 0-0-va vonultak pihenőre a felek.

A második felvonásra egy láthatóan élesebb dunaújvárosi csapat érkezett a jégre, s ez már nemcsak a játék képében, hanem a helyzetekben is megmutatkozott. Hiába került azonban Turcotte, majd Odnoga és Izacky is tiszta gólhelyzetbe, nem sikerült élni a lehetőségekkel, ráadásul időközben két újabb emberelőnyt is elpazaroltak a Bikák. A játékrész derekán a fehérváriak kerültek fórba, s ekkor ismét Duschek óriási védésére volt szükség ahhoz, hogy ne változzon az eredmény, ám ahogy kiegészültek a mieink, azonnal megkontrázták a hazaiakat, s Odnoga keresztpasszát Silló vágta kapásból a bal alsóba (0-1). A gól után azonnal emberelőnybe került együttesünk, ám ebből előbb Hamvai hagyott ki újabb helyzetet, majd Izacky lőtte meg a negyedik dunaújvárosi kapuvasat. A harmad hajrájában először hagyott ki igazán a Titánok védelme, s ezt könyörtelenül kihasználta a DAB, mivel Nagy Márk kapu mögül visszatett passzát Odnoga vágta kapásból a hálóba, megduplázva ezzel az Acélbikák előnyét (0-2).

Képek DO-archív

A záró etapban nagyobb tempót kellett volna diktálnia a házigazdáknak, ám Jason Morgan együttese remekül menedzselte az első hat-hét percet, s könnyedén őrizte vezetését. A játékrész derekához érve azonban felpörögtek az események, miután Duschek bemutatta a meccs addigi legnagyobb védését, majd a túloldalon Izacky lőtt nem sokkal a kapu fölé. A következő helyzet Odnoga előtt adódott, ám hiába lőtte el köténybe a pakkot, az elcsorgott a bal kapuvas mellett. Az 54. percben Skrypets kiállítása miatt került nehéz helyzete együttesünk, s ugyan Schoenmakers lövése után a hálóba került a pakk, a játékvezetők magas bot miatt nem adták meg a találatot. Az 56. percben Kóger István kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, de egy hazai kiállítás keresztülhúzta szépítési szándékait a hazaiaknak, s mivel a fórt rutinosan lepörgette a DAB, így 2-0-ra megnyerte a találkozót, s egy pontra megközelítette a hatodik helyezett Brassót az Erste Liga tabelláján.

Jason Morgan: - Kissé rozsdásak voltunk a meccs elején a hosszú kihagyás miatt, de a második harmadban már egyre inkább felvettük a ritmust, s a harmadik sorunk jó teljesítményével, valamint Duschek védéseivel végül sikerült megnyernünk a találkozót.

Fehérvári Titánok – DAB 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

Fehérvári Titánok: Kornakker – Imre, Vehmanen, Antilla, Kocsis, Schoenmakers, Láday, Reiter, Hamvai, Mazzag, Vizi, Szaller, Takács, Kiss P, Kiss Zs., Szita, Antal, Szabó, Péter A., Péter B., Prácser. Vezetőedző: Kóger István.

DAB: Duschek – Erdélyi, Hüffner, Azari, Hári, Turcotte, Orbán (1), Skrypets, Izacky, Nageler, Novotny, Hruby, Lencsés, Nagy M. (1), Odnoga 1 (1), Silló 1, Tanka, Borbás, Németh, Tötök. Vezetőedző: Jason Morgan.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.