Győzelem a Paks ellen!

Szárszó Lajos - 2017. november 11. 18:51

Nagyszerű, megérdemelt győzelmet aratott a Dunaújváros az első osztályú játékosokkal felálló Paks ellen, így győzelmével továbbra is harcban van az első helyért.

A labdarúgó NB III tizennegyedik fordulójában, az utóbbi időszakban remek formát mutató Dunaújváros a Paks II csapatát fogadta. Dobos Barna tanítványai a bajnokság során eddig lejátszott 13 fordulója után úgy álltak a tabella harmadik helyén, hogy az éllovas Duna Aszfalt együttesének előnye előttük mindössze egyetlen pont. Mivel a bajnokság őszi szakaszának utolsó meccsei következnek a Dunaújvárosnak egyértelmű célja az, hogy az első helyért való küzdelemben továbbra is versenyképes maradjon. Ezt azonban csak úgy lehet elérni, ha a még előttük lévő meccsek mindegyikén győztesen hagyják el a pályát. Ez volt a mai, a Paks második csapata elleni elvárás is, akik egyébként a hetedik helyet foglalták el. Ez azonban már a találkozó előtt hatalmas feladatnak tűnt, hiszen a vendégek az NBI-es csapatból visszajátszókkal alaposan megerősítették kezdő tizenegyüket, köztük Báló Tamással, vagy az egykori újvárosi kedvenccel, Nikházi Márkkal, de Kecskés Tamást is nevezte Osztermájer Gábor. Jó iramban kezdődött a meccs, melyen támadólag lépett a Dunaújváros. A 9. percben ez eredményre vezetett. Tóth Tibor kapott pontos indítást, aki védőjét lefutva laposan lőtte ki a jobb alsó sarkot (1:0).

A remek gól után fél perccel majdnem sikerült megszerezni a másodikat is, amikor Csehi közeli pöckölését védte Rácz. Tovább tartott a hazai mezőnyfölény, és sebesség különbség, amely Tóth Tibornál volt szembetűnő, aki simán futotta le ellenfelét, de lövésében nem volt elég erő. A 20. percben Szepessy lőhetett a tizenhatos jobb oldali csücskétől, majd Csehi fejelt 5 méterről, de labdája pont középre tartott, melyet könnyen fogott Rácz. A folytatásban is a hazaiak irányították a játékot, miközben olyan jól zárt a védelem, hogy a Paksnak lehetősége sem akadt. A félidő hajrája megint a miénk volt, és a játékvezetőé, aki kiállítás helyett csak sárgalappal jutalmazta a Sándor Tamást kegyetlenül letaroló Adamcsek Mátét. Fordulás után azonnal támadólag lépett fel a Paks, amely Kecskés löketében érett veszélyessé, de azt Vaszócsik Viktor vetődve hatástalanította. A találkozó irama továbbra is magasabb volt a szokottnál, de a durva belépők száma is, így Zacháné, aki Tóth Tiborba rúgott hatalmasat hátulról. Az 58. percben ismét Tibor volt a főszereplő, aki megint gyorsabb volt a hátvédjénél, Nagynál, ezzel a versenyfutást megnyerte, majd lőtt is, de azt Rácz bravúrral ütötte a magasba, aki egy perccel később a játékvezető háta mögött ütött oda Tóth Tibinek. Nagyszerű hazai akciókat láthattunk a következő percekben, de a második találat sehogyan sem akart sikerülni. A 69. percben remek, korszerű akciót vezetett csapatunk. Rövid passzos játék végén az előretörő Király vette be a paksi kaput (2:0). Zvara lábában volt a harmadik találat, középre tartó lövését azonban reflexmozdulattal öklözte ki Rácz kapus. A 80. percben Szepessy szabadrúgása ment centikkel mellé, majd Vaszócsik védte Nagy közeli fejesét. Az utolsó perceket taktikus játékkal hozták le a mieink, akik egyértelműen megérdemelt győzelmet arattak, ezzel folytatva a nagyszerű őszi sorozatot.

Dunaújváros PASE – Paks II. 2:0 (1:0)

Vezették: Horváth Máté, asszisztensei Mohos Milán és Csóra Szabolcs

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Zvara Dávid, Csendes Péter, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert (Jerzsabek Botond a 86. percben), Király Bence, Sándor Tamás (Karacs Roland a 46. percben), Barna Zsolt (Ferencz Bálint a 80. percben) Vezetőedző: dr. Dobos Barna

Paks II.: Rácz Gergő - Fejős Áron (Vlasics Dániel a 21. percben), Bognár Dávid, Báló Tamás, Kecskés Tamás, Hahn János Csaba (Kesztyűs Máté a 65. percben), Nikházi Márk (Györgye Erik Martin a 83. percben), Zachán Péter, Bagó Patrik, Nagy Ádám István, Adamcsek Máté. Vezetőedző: Osztermájer Gábor

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.