Dunaújváros Hetilap

Jövő tavasszal kezdődik a sportcsarnok felújítása

2017. november 9. (csütörtök) 14:44 - Molnár Emese

A dunaújvárosi sportcsarnok felújításának kivitelezési tervén dolgoznak a szakemberek, ezzel párhuzamosan pedig folyamatban van a közbeszerzési eljárások kiírása. Ezeket ismertette sajtótájékoztató keretében Cserna Gábor polgármester.

Mint mondta, az egyik legfontosabb beruházás a sportcsarnok felújítása, bővítése. A kormányhatározat értelmében mintegy 6 milliárd forint állami forrásból valósulhat meg ez a fejlesztés, ráadásul kiemelt beruházásnak számít, vagyis rövidülnek a hatósági eljárások. Cserna Gábor elmondta, jelenleg a kivitelezési tervek elkészítésén dolgoznak a szakemberek, valamint ezzel párhuzamosan folyamatban van a közbeszerzési eljárásokat kiírása. A beruházás lebonyolítója a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság.

A polgármester ismertette azt is, hogy két ütemben tervezik a felújítást. Az első ütem kivitelezésének 2018 márciusában kell elkezdődnie (az időjárás függvényében), amelynek részeként felújítják a meglévő sportcsarnokot, és mellé építenek, bővítenek egy két szabványos pályával rendelkező csarnokot, mobil lelátókkal egyetemben. Továbbá az öltözők és egyéb kiszolgáló egységek is még ebben az ütemben valósulnak meg. A beruházás második ütemében a jelenlegi sportszálló helyére egy új kollégiumot fognak építeni, és természetesen új parkolókat is kialakítanak a területen. Ha minden a terv szerint halad, és időben elkészülnek a munkafázisok, akkor 2019 szeptemberében átadhatják a létesítményt. Cserna Gábor hozzátette, a beruházással nem csak a kézilabdázóknak, hanem mindegyik ott működő sportágnak, röplabdázóknak, futsalosoknak is méltó körülményeket teremthetnek, valamint a városi és intézményi rendezvényeket is lehet majd ott tartani.  

A polgármester a sajtótájékoztató végén arról is szólt, hogy az önkormányzat idén is biztosít egyszeri, ötezer forintos támogatást a dunaújvárosi nyugdíjasoknak karácsony alkalmával. A támogatást december 5-től fogja kézbesíteni a posta.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

2019. július 15. (hétfő)

Búza a rászorulóknak, interaktív gyermekkönyvtár, előrébb lépett a DLSZ - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

2019. július 15. (hétfő)

A korábbi 4%-os értékről 3,4%-ra mérséklődött egy átlagos háztartás villamosenergia- és földgázköltsége 2019 júniusában, olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatában.

Hittantábor a Balatonnál

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő)

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. július 14. (vasárnap)

Rendelőfelújítások, rock-esküvő, kézilabdás szurkolói ankét, kinevezés, holttestet találtak, buszöböl felújítás - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

2019. július 13. (szombat)

Szombaton tartották városunkban azt a Búzaösszeöntési ünnepséget, amivel kezdetét vette az idei Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági akció. Ennek célja, hogy lisztet és kenyeret juttassanak el minden rászorulónak.

Buszmegálló kell!

Buszmegálló kell!

2019. július 13. (szombat)

A felújítás alatt álló Vasmű út Építők útja felőli végében kialakítanak egy ideiglenes buszmegállót - áll Cserna Gábor polgármester hivatalos közösségi oldalán.

D+ Híradó - Albérlet, kinevezés

D+ Híradó - Albérlet, kinevezés

2019. július 12. (péntek)

Nem árt biztosítást kötni az albérletekre, új főigazgató a DSZC élén, mozgalmas nyár a könyvtárban- egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.