Dunaújváros Hetilap

Jövő tavasszal kezdődik a sportcsarnok felújítása

2017. november 9. (csütörtök) 14:44 - Molnár Emese

A dunaújvárosi sportcsarnok felújításának kivitelezési tervén dolgoznak a szakemberek, ezzel párhuzamosan pedig folyamatban van a közbeszerzési eljárások kiírása. Ezeket ismertette sajtótájékoztató keretében Cserna Gábor polgármester.

Mint mondta, az egyik legfontosabb beruházás a sportcsarnok felújítása, bővítése. A kormányhatározat értelmében mintegy 6 milliárd forint állami forrásból valósulhat meg ez a fejlesztés, ráadásul kiemelt beruházásnak számít, vagyis rövidülnek a hatósági eljárások. Cserna Gábor elmondta, jelenleg a kivitelezési tervek elkészítésén dolgoznak a szakemberek, valamint ezzel párhuzamosan folyamatban van a közbeszerzési eljárásokat kiírása. A beruházás lebonyolítója a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság.

A polgármester ismertette azt is, hogy két ütemben tervezik a felújítást. Az első ütem kivitelezésének 2018 márciusában kell elkezdődnie (az időjárás függvényében), amelynek részeként felújítják a meglévő sportcsarnokot, és mellé építenek, bővítenek egy két szabványos pályával rendelkező csarnokot, mobil lelátókkal egyetemben. Továbbá az öltözők és egyéb kiszolgáló egységek is még ebben az ütemben valósulnak meg. A beruházás második ütemében a jelenlegi sportszálló helyére egy új kollégiumot fognak építeni, és természetesen új parkolókat is kialakítanak a területen. Ha minden a terv szerint halad, és időben elkészülnek a munkafázisok, akkor 2019 szeptemberében átadhatják a létesítményt. Cserna Gábor hozzátette, a beruházással nem csak a kézilabdázóknak, hanem mindegyik ott működő sportágnak, röplabdázóknak, futsalosoknak is méltó körülményeket teremthetnek, valamint a városi és intézményi rendezvényeket is lehet majd ott tartani.  

A polgármester a sajtótájékoztató végén arról is szólt, hogy az önkormányzat idén is biztosít egyszeri, ötezer forintos támogatást a dunaújvárosi nyugdíjasoknak karácsony alkalmával. A támogatást december 5-től fogja kézbesíteni a posta.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

2019. április 24. (szerda)

Foglalkoztatási fórum az Iparkamarában, Carissa Kupa adományátadó - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. április 24. (szerda)

A Mol Nyrt. bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019. április 24. (szerda)

Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos közölte, 13-16 hónapos korban kapják meg a gyermekek a védőoltást, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut. A teljes védettséghez két oltásra van szükség.

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

2019. április 23. (kedd)

Bölcsődék napja városunkban is, adományátadó a kórházban, lakossági fórumot tartottak Adonyban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

2019. április 23. (kedd)

Húsvéti finomságokkal kedveskedtek a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum bentlakóinak a képviselők hétfőn.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. április 23. (kedd)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért április 29-én reggel nyolctól délután négy óráig az alábbi területeken áramszünet lesz az Óvárosban.

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

2019. április 23. (kedd)

Lejár kedden 16 órakor az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak májusi választására állított listák bejelentésének határideje, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eddig hét listát vett nyilvántartásba.