Két dunaújvárosi ezüst a tornász ORV-n!

Szárszó Lajos - 2017. november 6. 11:03

Tudása legjavát nyújtva szerzett egyéniben és csapatban is ezüstérmet a tornászok libereci Olimpiai Reménységek Versenyén a Dunaferr SE tehetséges fiatalja, Makovits Mirtill.

A Dunaferr SE tornászai két vasat tartottak a tűzben az elmúlt napokban, hiszen a kadet csapattal korosztályos országos bajnokságon, majd Makovits Mirtill személyében a tornászok Olimpiai Reménységek Versenyén vettek részt. Mint azt Török Dániel edzőtől megtudtuk, a tanítványok mindkét versenyen nagyszerűen megállták a helyüket:
- Október utolsó napjaiban rendezték meg az országos utánpótlás csapatbajnokság 2. fordulóját Budapesten, melyen mi a kadet csapatunkkal vettünk részt. A lánycsapat sajnos nem tudott teljes értékűen szerepelni, mert sérülés miatt létszámhiánnyal küzdöttünk, de ezzel együtt is a 3. helyet szereztük meg. Badics Réka edzőkollégám és jómagam csalódottak mégsem voltunk, mert több pozitívum történt, hiszen több új elemet sikeresen mutattunk be, melyek a jövőre nézve nagy előre lépést jelentenek. Csapatunk tagjai Makovits Mirtill, Bolya Sára, Makai Lilla, Mayer Gréta voltak.  A verseny egyben válogató is volt az ORV-re, ahol Makovits Mirtill kiharcolta az ifjúsági válogatottságot, így ő már az ifjúsági válogatott csapattal a csehországi Liberecben versenyzett.

Még mielőtt rátérnénk Mirtill eredményére, jó tudni, mi is az az ORV. Ehhez 2006-ba kell visszautaznunk. A visegrádi négyek a korosztályos sportolók számára ekkor nyitották meg kapuit a világ valamennyi érdeklődő országa előtt, de mai nevét három évvel később kapta. A viadal rangja a résztvevő országok számának növekedésével egyre emelkedett, így mára már a korosztályos válogatottak hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő versengésévé vált. Mivel a nyitott kapukat a kezdetekkor célul tűzték ki a szervezők, mára nem csupán az európaiak, hanem a világ minden versenyzőjének számára jelentős versenyévé vált a rendezvény.

Makovits Mirtill remekelt az ORV-n! (Tomas Brzek felvétele)

Ezek alapján az ORV az EYOF után a legrangosabb utánpótlás verseny, mely idén a félév utolsó nemzetközi viadala is volt, ahol csapatban és egyéniben is megmérettettek a tornász fiatalok. Ezúttal Liberec adott otthont a válogatottak versenyének, ahol a Dunaferr SE tornásza a Schermann Bianka, Bácskay Csenge, Péter Sára, Székely Zója, Szujó Hanna, Makovits Mirtill összeállítású csapattal, majd egyéniben gerendán is ezüstérmet szerzett.

- Nagyon büszkék vagyunk Badics Réka kolléganőmmel együtt Mirtill teljesítményére – foglalta össze tornászuk versenyét a látottak alapján Török Dániel edző -, aki tudása legjavát nyújtotta az ifjúságiak között. Ő ráadásul a legfiatalabbak közé tartozik, így neki még jövőre is lesz lehetősége a bizonyításra. Mi nézőként voltunk jelen az eseményen, és örömmel láttam, hogy Mirtill a negyedik legjobb magyarként fontos pontjaival segítette hozzá a magyar csapatot a nagyon erős gárdával felálló angolok mögött megszerzett ezüstéremhez. Emellett két szeren, talajon és gerendán egyéniben sikerült kiharcolnia a döntőbe kerülést. Korláton harmadik legjobb magyarként bekerült a legjobbak közé, viszont mivel a szabályok szerint egy országból maximum két versenyző kerülhetett a szerenkénti döntőkbe, így ő ezt kénytelen volt kihagyni.

- Összességében hogyan szerepelt Mirtill?

- Rontás nélkül, tudása legjavát mutatva szerepelt a gyermek, ennek eredménye lett, hogy összességében közel 50 pontot tornázott össze. Ez tőle remek teljesítmény, melynek Badics Rékával együtt nagyon örültünk. Tudatosan, értetten végezte el munkáját, ennek eredménye lett a két szerenkénti döntője. Talajon végül negyedik lett, míg gerendán, ahol nagyon összeszedetten tornázott ezüstérmet szerzett. Ez utóbbinak kifejezetten örülünk, hiszen két hiba nélküli gyakorlatot mutatott be. Ki kell emelnem azt, hogy ezt a sikert ő a két évvel idősebbek között érte el, így előtte még ott lesz a következő évi ORV, ahol szintén szép sikereket érhet majd el.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.