Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Márton napi mulatság

2017. november 19. (vasárnap) 14:46 - Vass Ádám

A Munkásművelődési Központban harmadszor rendezték meg a Márton napi kavalkádot, ezúttal az első alkalmaknál is több látogatóval.

A novemberi családi napok egyik legfontosabb eseménye a Munkásművelődési Központban a Márton napi kavalkád. A délután három órakor kezdődő rendezvény kézműves foglalkozással kezdődött. Később elindult a versengés a III. Ludas Matyi címért, amihez több feladatot is teljesítenie kellett a legjobbnak, például egy libás sorversenyt Döbrögivel és Ispánnal, ahol lufiból készült libákat kellett terelni, vagy elkapni őket. A versenyek után az Esztrád Színház mese előadása következett Márton napi vigasságok címmel, tizennyolc órától pedig a szülők szórakozhattak igazán, hiszen egy újabb felnőtt táncház vette kezdetét az idén 65 éves Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes közreműködésével.

 

A rovat további hírei: Kultúra

A legjobbak egy helyen

A legjobbak egy helyen

2018. május 25. (péntek)

Ordas István műgyűjtő, mecénás tulajdonában rengeteg helyi kötődésű művész alkotása található. Az ezekből összeállított válogatás már látogatható a Bartók színházban.

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

2018. május 19. (szombat)

Kiváló lett a Valahol Európában, a fiatalok kedvence lehet a Lúzer Rádió, Budapest! és a Mikrokozmosz is nagyon aranyos, de ideje volt kicsit kisöpörni a cuki kellékeket és az elvarázsolt erdő díszletét, hogy valami igazi kerüljön a Bartók színpadára.

Újabb díjnyertes magyar film

Újabb díjnyertes magyar film

2018. május 19. (szombat)

Szilágyi Zsófia Egy nap címe filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.

Korhatáros darabbal zárul az évad

Korhatáros darabbal zárul az évad

2018. május 19. (szombat)

Legtöbbeknek nem kell bemutatni a mexikói festőnőt, Frida Kahlo-t, aki a huszadik század egyik legnagyobb hatású nőalakja volt. A róla készült legújabb színdarab ősbemutatójára a Bartók színház stúdiótermében kerül majd sor, ami egyben a Szolgálat Évadának utolsó bemutatója is lesz. 

A pudingportól a mirelit pizzáig

A pudingportól a mirelit pizzáig

2018. május 18. (péntek)

Újabb kiállítá nyílt az Intercisa Múzeumban. A második emeleti kiállítóteremben ezúttal a mindenki által jól ismert Dr. Oetker cég múltját és jelenét ismerhetik meg az érdeklődők.

Pünkösdi néptáncos királyság

Pünkösdi néptáncos királyság

2018. május 15. (kedd)

Az eddigi legjobb pünkösdi gyermek néptánctalálkozót szervezte meg a Munkásművelődési Központ, minden vendégfellépő és látogató egy rendkívül hangulatos fesztivál részese lehetett.

Barangolás a képek világában

Barangolás a képek világában

2018. május 15. (kedd)

A Munkásművelődési Központ folyosógalériája egyre nagyobb népszerűségnek örvend, már a huszonnyolcadik kiállításmegnyitóra is sor került.