Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Márton napi mulatság

2017. november 19. (vasárnap) 14:46 - Vass Ádám

A Munkásművelődési Központban harmadszor rendezték meg a Márton napi kavalkádot, ezúttal az első alkalmaknál is több látogatóval.

A novemberi családi napok egyik legfontosabb eseménye a Munkásművelődési Központban a Márton napi kavalkád. A délután három órakor kezdődő rendezvény kézműves foglalkozással kezdődött. Később elindult a versengés a III. Ludas Matyi címért, amihez több feladatot is teljesítenie kellett a legjobbnak, például egy libás sorversenyt Döbrögivel és Ispánnal, ahol lufiból készült libákat kellett terelni, vagy elkapni őket. A versenyek után az Esztrád Színház mese előadása következett Márton napi vigasságok címmel, tizennyolc órától pedig a szülők szórakozhattak igazán, hiszen egy újabb felnőtt táncház vette kezdetét az idén 65 éves Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes közreműködésével.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Dunaújváros is szóba került

Dunaújváros is szóba került

2018. február 13. (kedd)

Két monostort építene Magyarországon a bécsi ortodox egyházközség. Ennek érdekében egyházi delegáció tett látogatást városunkban is.

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

2018. február 11. (vasárnap)

A keddi jazz koncert után szombaton ismét programot tervezhettek a műfaj szerelmesei az egyre ismertebb és látogatottabb Művész Presszóba. 

Terminálon a hokisok

Terminálon a hokisok

2018. február 09. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának tagjai szerdán este ellátogattak a Bartók Kamaraszínházba.

Nem hétköznapi muzsika

Nem hétköznapi muzsika

2018. február 07. (szerda)

Rendhagyó módon kedden este is felcsendült a jazz a Művész Presszóban. A Havasi Lajos énekessel kibővült Finucci Bros Quartet lemezbemutató turnéja első állomásának a dunaújvárosi Művész Presszót választotta. DO-videó!

Lélekharangra hangolva

Lélekharangra hangolva

2018. február 06. (kedd)

Hétfőn tartották Páskándi Géza, Lélekharang című drámájának olvasópróbáját a Bartók Kamaraszínházban. A premier március 16-án, pénteken lesz.

Mátyás király-emlékév

Mátyás király-emlékév

2018. február 04. (vasárnap)

2018-ban Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójára emlékezünk. Emlékév keretében a legendás uralkodó életéről szóló vándorkiállításokkal, előadásokkal, hagyományőrző programokkal készülnek a szervezők.

Éjjel-nappal kultúra

Éjjel-nappal kultúra

2018. február 03. (szombat)

Kiállítás, kézműves foglalkozás, meseelőadás és táncház is várta az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű eseményen, hétvégén a Munkásművelődési Központban.