Dunaújváros Hetilap

Megemelt fizetés

doszerk - 2017. november 27. 7:15

A héten kezdik utalni az egészségügyi dolgozók megemelt béreit - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Az államtitkár emlékeztetett, a kormány döntése nyomán mind az orvosoknak, mind pedig az ápolóknak november elsejétől megemelkedett a bére, azt december elején kezdik utalni. Az orvosok esetében a múlt évi 107 ezer forintos emelés után idén egy újabb, 100 ezer forintos többlet jelentkezik a decemberi fizetésükben. Az ápolóknál a tavalyi 26,5 százalékos emelkedés után egy újabb, 12 százalékos többlet várható - tette hozzá.

Az államtitkár közlése szerint egy több éve munkaviszonyban álló szakápoló alapbére 2010-ben 91 400 forint volt, ez most novemberben 183 ezer forintra emelkedett, míg egy 19-21 éve a szakmájában dolgozó szakápoló alapilletménye a 2010-es 106 ezer forintról, 209 814 forintra nőtt.

A jövő évben további 8, majd 2019-ben újabb 8 százalékkal emelkedik az ápolók és a szakdolgozók bére, így összesen - a négy év alatt - 65 százalékkal lesz több a bére - mutatott rá.A szakvizsgával nem rendelkező orvosok és gyógyszerészek bére 50 ezer forinttal nőtt novembertől, míg a védőnők is 33 ezer forintos bérpótlékban részesülnek - fűzte hozzá.

A mentődolgozók bére a novemberi emelésen felül a jövő év elejétől további 10 százalékkal nő majd, ami 2016 és 2018 között átlagosan 67 százalékos béremelést jelent. Rétvári Bence elmondta azt is, hogy a kormány az elmúlt években összességében 400 milliárd forintot költött az egészségügyi dolgozók béremelésére.

-OPH-

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.