Megérdemelt, szép győzelem

2017. november 3. (péntek) 20:47 - spigott

Remek mérkőzésen, a véghajrában ütött gólokkal győzte le 3-1-re az újpestieket a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Idei első győzelmére készült az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely már a közelmúltban igazolt, de eddig csak edzéseken beöltöző Hári Norberttel a soraiban várta a lila-fehérek elleni hazai összecsapást.
Melynek első harmadát a fővárosiak kezdték valamivel erősebben, s bár igazán komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani Duschek ketrece előtt, mégis ők játszottak némi mezőnyfölényben. A DAB hokisai az első hat-hét perc után kezdtek magukra találni, ám előbb Hruby balszerencsés kiállítása, majd egy rossz csere miatt kerültek emberhátrányba, s bár az elsőt még sikerült kivédekezni, a másodikat egy szépen kijátszott támadás végén Benk értékesítette, így a 15. percben megszerezte a vezetést az UTE (0-1).

A harmad hajrájában volt lehetősége a mieinknek is a gólszerzésre, a meccs legnagyobb helyzetét azonban Hári éles szögből a kapuvasra ütötte, s hiába videózták vissza az esetet a játékvezetők, az eredmény nem változott, így a vendégek vonulhattak minimális előnnyel a pihenőre. Együttesünk helyzetét nehezítette, hogy rögtön a második felvonás elején vállsérülést szenvedett Mestyán István, így mindössze öt bekkje maradt a Bikáknak a folytatásra. Az átállás nem is ment könnyen, s az újpestiek többször is kijátszották a mieinket, de a remek formát mutató Duschek eszén szerencsére nem tudtak túljárni. Ahogy az első felvonásban, úgy ezúttal is a harmad derekán került némi fölénybe a Morgan-csapat, s Hári remek passzából Odnoga a 31. percben végre ki is egyenlített (1-1). A folytatásban több újpesti kiállítás miatt játszhatott fórban együttesünk, ám a vezető gólt nem sikerült megszerezni, így a záró etapra maradt a döntés.

A harmadik húsz percet a vendégek kezdték előnyben, de ekkorra rendezte sorait az Acélbikák alakulata, így a lilák sem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a hazai ketrec előtt. A túloldalon Azari lövését védte bravúrral Sila, majd Turcotte ellen is bemutatta ugyanezt, s a harmad derekán egyértelműen a vendégek kapusa volt az, aki tartotta a csapatát. Az 56. percben a kapura törő Turcotte ellen csak szabálytalankodni tudott Varga, s a kiállításból Léránt lőtt fordulásból hatalmas gólt a bal felsőbe, így alig három perccel a meccs vége előtt végre a DAB állt közelebb a sikerhez (2-1). A hajrában kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött jégre Szilassy Zoltán, ám a mieink remekül védekeztek, majd egy kiütött korongot Novotny csent el Kiss Dánieltől, majd az üres kapuba lőve állította be a 3-1-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

DAB – UTE 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

DAB: Duschek - Erdélyi, Mestyán, Turcotte, Azari, Novotny 1, Orbán (1), Szkripec, Németh, Léránt 1, Izacky, Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga 1, Nagy M., Makovics, Tanka, Borbás, Török, Hári (2). Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Sila - Kiss R., Kiss D., Szalma, Cseter (1), Caladi, Huba (1), Pokornyi, Benk 1, Frolík, Ropret, Varga, Hegyi, Nemes, Becze, Sági, Schmál, Pápa, Dósa, Pichler, Turbucz. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

2019. július 21. (vasárnap)

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.

Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

2019. július 21. (vasárnap)

Ezúttal Azerbajdzsán ad otthont a 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), melyen Dunaújvárost Makovits Mirtill és edzője, Török Dániel képviseli.

Dunaújvárosi éremeső a bajnokságon

Dunaújvárosi éremeső a bajnokságon

2019. július 21. (vasárnap)

A Dunaferr SE hét dobogós helyezéséből hatot Kovács-Seres Hunor szerzett az úszók Országos Gyermek Bajnokságán.

Hetet lőtt a DPASE

Hetet lőtt a DPASE

2019. július 20. (szombat)

Könnyedén nyert a megyei első osztályban szereplő Ercsi elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2019. július 20. (szombat)

A Dunaiztos hozta a kötelezőt, a Labdaérzék Gourmand gárdája viszont meglepetéssel folytatta a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokság küzdelmeit.

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.