Meghalt Stadler József

2017. november 21. (kedd) 15:46 - Vass Ádám

Hatvanhat éves korában elhunyt Stadler József, a kilencvenes évek egyik ikonikus vállalkozója, aki többek közt stadionjával, több száz milliós adócsalásaival, börtönbüntetésével került köztudatba, ahonnan azóta sem kopott ki.

Néhány napja az akasztói vállalkozóhoz mentőt kellett hívni, mert elájult a könyvbemutatóján. A mentőautóban kómába esett. Több mint egy hétig feküdt a dunaújvárosi kórház intenzív osztályán, halálhírért az ügyvédje erősítette meg - írja az origo.hu.

Stadler József Akasztótól nem messze, született 1951-ben. Eleinte juhászként dolgozott, majd gyapjúval, bőrrel, szőlővel és borral foglalkozott, később áttért a kereskedelemre, amihez igen jó érzéke volt. Kapcsolatai révén a rendszerváltás idején szinte mindennel kereskedett, méghozzá hatalmas sikerrel. Elsősorban a volt szovjet államokba szállított, a kilencvenes évek elején az éves árbevétele meghaladta az akkor még elképesztőnek számító tízmilliárd forintot is. Ekkor sokak elképedésére a Kiskőrös FC szponzoraként a csapat első osztályba való feljutásakor a nevezési díjuk mellé egy 22 ezer férőhelyes stadiont is épített nekik Akasztón. A baj nem sokkal később kezdődött, amikor az akasztói vállalkozó állítólag visszaigényelte az áfát Leonardo Az utolsó vacsora című freskója után is. Később azzal védekezett, hogy egy Leonardo nevű ukrán festő Utolsó táncmulatság című képéről van szó, aminek címét félrefordították.

Fotó:MTI

Első fokon kilenc évre ítélték, ezt két évre enyhítettek, amit Stadler József le is töltött. A börtönben egészségi állapota sokat romlott, szabadulása után nem tudott talpra állni pénzügyileg sem, hiába nyitott ruhaüzleteket és próbálta a stadiont helyreállítani. 2011-ben újra elítélték, ezúttal négy év tíz hónapra. Tavaly februárban szabadult, megtakarítása nem maradt, év végén pedig hasnyálmirigy-daganatot diagnosztizáltak nála. Peres ügyei azóta is sorra jelentek meg, idén márciusban első fokon újabb öt évre ítélték, ami ellen fellebbezett. Nemrég azonban - mint fentebb írtuk - a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba került. November 21-én délután szervezete végleg feladta a harcot.

A rovat további hírei: Mozaik

Az újabb havazás sem kizárt

Az újabb havazás sem kizárt

2018. február 17. (szombat)

A következő napokban ismét többfelé várható csapadék, eső, kisebb havazás. A havas, ködös területeken néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, míg másutt 7-8 Celsius-fokig is melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Jelmezek helyett tánc

Jelmezek helyett tánc

2018. február 17. (szombat)

A farsangi ünnepség a Móricz iskolában mindig a megszokott módon zajlik, ami rendszerint abból áll, hogy az osztályok közös produkciót adnak elő és nagyon jól érzik magukat egészen kora estig. Akárcsak idén.

Hamvazószerda a Nagyböjt kezdete

Hamvazószerda a Nagyböjt kezdete

2018. február 13. (kedd)

Ebben az évben a római katolikus naptár szerint február 14. napjára esik Hamvazószerda, mely a Nagyböjt kezdete. A nagyböjti idő célja Húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjti idő Hamvazószerdától a Húsvétvasárnapot megelőző Nagycsütörtök estéjéig (az esti szentmise megkezdéséig) tart.

Állt a bál a nyugdíjasoknál

Állt a bál a nyugdíjasoknál

2018. február 13. (kedd)

Idén is megtartotta a már hagyománynak számító farsangi rendezvényét a Pentele Nyugdíjas Klub. Jelmezekbe öltözve, színdarabokat előadva, tánccal szórakoztatták egymást a klub tagjai.

Újra jön a hó és a havas eső

Újra jön a hó és a havas eső

2018. február 12. (hétfő)

A következő napokban visszatér a csapadékos, télies idő. Többször várható hó, havas eső, de ónos eső, eső is. A leghidegebb órákban jellemzően mínuszok lesznek, a hét második felében viszont melegedés várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Jelentős havazásra nem kell számítani

Jelentős havazásra nem kell számítani

2018. február 10. (szombat)

Kezdetben lehet még gyenge havazás, de aztán egyre kevésbé várható csapadék, többfelé kisüthet a nap. A leghidegebb órákban általában fagypont alatti hőmérsékletre kell készülni, de a maximumok is alig 0 Celsius fok felett alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Ónos eső, figyelmeztetés!

Ónos eső, figyelmeztetés!

2018. február 06. (kedd)

A vártnál kevesebb helyen várható hóesés, de sok helyen lehet ónos eső. A havazás miatt néhány nyugat-dunántúli megyére, több megyére  - köztük Fejérre is - az ónos eső veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.