Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök) 11:28 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Szerdán a Tudomány hete keretében megrendezték a Dunaújvárosi Egyetem házi Tudományos Diákköri Konferenciáját. A hallgatók gazdaságtudományi, informatikai, kommunikáció- és médiatudományi, műszaki, illetve neveléstudományi szekcióba adhatták be dolgozatukat. Az egész délután át tartó előadásokon és szekcióüléseken összesen 39 tanuló vett részt és Melkovics János, az egyetem tehetséggondozási munkacsoportjának vezetője elmondta, az előadások mögött hallgatók és mentorok temérdek munkája van, így évek óta nem volt ilyen nehéz dolga a zsűrinek, hogy kiválassza a legjobbakat. Az első három helyezett mind a hat szekcióban oklevéllel, és könyv-, illetve pénzjutalomban részesült.

Dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes is hangsúlyozta, jó úton járnak, akik tudományos diákköri feladatokat vállalnak, ugyanis ezzel megalapozhatják jövőjüket is, sokat tanulhatnak belőle és könnyebb dolguk lehet a későbbi munkáikban is. A dolgozatok közt akadt olyan, aki különleges applikációt tervezett, műszaki méréseket, vagy adatbázis kutatást végzett, esetleg a gesztusmonitor vezérlésről tartott előadást. A dolgozatok témájukat tekintve a szekciókon belül is széles palettán mozogtak. A szoros versenyt és a színvonalas előadásokat az is bizonyítja, hogy a zsűri a dobogóról lemaradt indulóknak is gyakran javasolta, ne hagyják félbe a munkát és kutassanak tovább, hiszen nagy lehetőségek rejlenek a témájukban, megéri még jobban kidolgozniuk és akár a szakdolgozatukat is e köré építeniük. 

A rovat további hírei: Oktatás

Felvételi felkészítő

Felvételi felkészítő

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sikeresnek bizonyult, ezért ismét meghirdeti a Dunaújvárosi Egyetemen a felvételi felkészítő programját.

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

2018. augusztus 08. (szerda)

Mint arról már beszámoltunk, a Szilágyi Erzsébet Általános református iskola lesz. A tantestület döntése alapján, az iskola felveszi Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő, műfordító nevét, tehát szeptembertől a Szilágyi iskola immár Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye lesz.

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

2018. augusztus 07. (kedd)

Egy gyermek iskolakezdésére a szülők többsége 20 ezer forintnál többet költ a Regio Játékkereskedelmi Kft. friss kutatása szerint.

A Dózsa iskola felújítása következik

A Dózsa iskola felújítása következik

2018. augusztus 04. (szombat)

Az önkormányzat három általános iskola energetikai felújítására nyert támogatást. Elsőször a Vasvári iskolát korszerűsítették 303 millió forintból, aztán végeztek a Petőfi iskola teljes energetikai felújításával, amely beruházás 259 millió forintból valósult meg. Most pedig a Dózsa iskolán a sor.

Adományokból épül a terápiás szoba

Adományokból épül a terápiás szoba

2018. augusztus 02. (csütörtök)

A tervek szerint a szeptemberi tanévkezdésre már átadhatják az új terápiás szobát a Móra iskolában. Ez egy olyan terápiás, relaxációs, készségfejlesztő helyiség, amelynek eszközeivel a gyerekek érzékszerveire hatnak.

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

2018. augusztus 01. (szerda)

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

2018. július 31. (kedd)

Szerdán indul a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában tartott sajtótájékoztatón.