Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök) 11:28 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Szerdán a Tudomány hete keretében megrendezték a Dunaújvárosi Egyetem házi Tudományos Diákköri Konferenciáját. A hallgatók gazdaságtudományi, informatikai, kommunikáció- és médiatudományi, műszaki, illetve neveléstudományi szekcióba adhatták be dolgozatukat. Az egész délután át tartó előadásokon és szekcióüléseken összesen 39 tanuló vett részt és Melkovics János, az egyetem tehetséggondozási munkacsoportjának vezetője elmondta, az előadások mögött hallgatók és mentorok temérdek munkája van, így évek óta nem volt ilyen nehéz dolga a zsűrinek, hogy kiválassza a legjobbakat. Az első három helyezett mind a hat szekcióban oklevéllel, és könyv-, illetve pénzjutalomban részesült.

Dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes is hangsúlyozta, jó úton járnak, akik tudományos diákköri feladatokat vállalnak, ugyanis ezzel megalapozhatják jövőjüket is, sokat tanulhatnak belőle és könnyebb dolguk lehet a későbbi munkáikban is. A dolgozatok közt akadt olyan, aki különleges applikációt tervezett, műszaki méréseket, vagy adatbázis kutatást végzett, esetleg a gesztusmonitor vezérlésről tartott előadást. A dolgozatok témájukat tekintve a szekciókon belül is széles palettán mozogtak. A szoros versenyt és a színvonalas előadásokat az is bizonyítja, hogy a zsűri a dobogóról lemaradt indulóknak is gyakran javasolta, ne hagyják félbe a munkát és kutassanak tovább, hiszen nagy lehetőségek rejlenek a témájukban, megéri még jobban kidolgozniuk és akár a szakdolgozatukat is e köré építeniük. 

A rovat további hírei: Oktatás

Palkovics: a felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

Palkovics: a felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

2017. december 11. (hétfő)

A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk, amely iránt erős a közbizalom - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor hétfőn Budapesten.

Segít az önkormányzat

Segít az önkormányzat

2017. december 07. (csütörtök)

Keresik az azonnali megoldást az Arany iskola épületének javítási munkálataira.

Személyesen keresi fel az államtitkárt

Személyesen keresi fel az államtitkárt

2017. december 07. (csütörtök)

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője, Pintér Tamás arról tartott sajtótájékoztatót, hogy az Arany János Általános Iskolában az épület rossz műszaki állapota miatt, nehéz körülmények között kell tanulniuk a diákoknak.

Segít az egyetem a felvételizőknek

Segít az egyetem a felvételizőknek

2017. december 07. (csütörtök)

Matematikai érettségire és angol nyelvvizsgára való felkészítést kínál a Dunaújvárosi Egyetem, nem csak a továbbtanulás előtt álló fiataloknak, hanem már idősebb, tanulni vágyó felnőtteknek is.

Teljes energetikai felújítás a Vasváriban 300 millióból

Teljes energetikai felújítás a Vasváriban 300 millióból

2017. december 06. (szerda)

Teljes energetikai felújítást végeznek a Vasvári Pál Általános Iskolán: minden ablakot és ajtót korszerűre cserélnek, szigetelik az épületet és még napelemeket is kihelyeznek a tetőre.

Péntekig kell jelentkezni a központi írásbelikre

Péntekig kell jelentkezni a központi írásbelikre

2017. december 04. (hétfő)

Péntekig kell jelentkezniük a központi középiskolai írásbelire az általános iskolásoknak - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Rendvédelemről elsőkézből

Rendvédelemről elsőkézből

2017. november 29. (szerda)

Rendvédelmi szakmai napot tartottak a Dunaferr iskola központi telephelyén. A fiatalokat számos program várta, amellyel betekintést nyerhettek a rendvédelmi szervek munkájába.