Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök) 11:28 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Szerdán a Tudomány hete keretében megrendezték a Dunaújvárosi Egyetem házi Tudományos Diákköri Konferenciáját. A hallgatók gazdaságtudományi, informatikai, kommunikáció- és médiatudományi, műszaki, illetve neveléstudományi szekcióba adhatták be dolgozatukat. Az egész délután át tartó előadásokon és szekcióüléseken összesen 39 tanuló vett részt és Melkovics János, az egyetem tehetséggondozási munkacsoportjának vezetője elmondta, az előadások mögött hallgatók és mentorok temérdek munkája van, így évek óta nem volt ilyen nehéz dolga a zsűrinek, hogy kiválassza a legjobbakat. Az első három helyezett mind a hat szekcióban oklevéllel, és könyv-, illetve pénzjutalomban részesült.

Dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes is hangsúlyozta, jó úton járnak, akik tudományos diákköri feladatokat vállalnak, ugyanis ezzel megalapozhatják jövőjüket is, sokat tanulhatnak belőle és könnyebb dolguk lehet a későbbi munkáikban is. A dolgozatok közt akadt olyan, aki különleges applikációt tervezett, műszaki méréseket, vagy adatbázis kutatást végzett, esetleg a gesztusmonitor vezérlésről tartott előadást. A dolgozatok témájukat tekintve a szekciókon belül is széles palettán mozogtak. A szoros versenyt és a színvonalas előadásokat az is bizonyítja, hogy a zsűri a dobogóról lemaradt indulóknak is gyakran javasolta, ne hagyják félbe a munkát és kutassanak tovább, hiszen nagy lehetőségek rejlenek a témájukban, megéri még jobban kidolgozniuk és akár a szakdolgozatukat is e köré építeniük. 

A rovat további hírei: Oktatás

Csillog-villog a Vasvári

Csillog-villog a Vasvári

2018. május 20. (vasárnap)

A Vasvári Pál Általános Iskola energetikai felújítása a végéhez ért, majdnem az egész 2017-18-as tanévet felölelte. A régi ablakokat újakra cserélték, emellett szigetelést is kapott az épület.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2018. május 17. (csütörtök)

Már nyolcadik alkalommal hirdette meg a Dunaújvárosi Egyetem a házi tudományos szakmai konferenciáját, amin a hallgatók adhatták elő saját tanulmányaikat és kutatásaikat.

Országos siker a Dózsa iskolában

Országos siker a Dózsa iskolában

2018. május 16. (szerda)

Kimagasló eredményt ért el a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája elnevezésű versenyen Borsodi Zselyke, a Dózsa György Általános Iskola tanulója.

A tehetségek csiszolásáért

A tehetségek csiszolásáért

2018. május 15. (kedd)

Az idei tanévre 1.400.000 Ft-ot nyert el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására megjelent pályázaton.

Kalandorkodtak a kockákon

Kalandorkodtak a kockákon

2018. május 14. (hétfő)

Hatvanhét általános iskolás korú ifjú sakkozó nevezett a Petőfi Kupára. Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Petőfi iskolában ezt a nagyszabású sakk kupát a Bástya Sakkegyesület vezetésével és az önkormányzat támogatásával. 

Hatvan éve tanítanak e falak között

Hatvan éve tanítanak e falak között

2018. május 13. (vasárnap)

A kerek évforduló alkalmából volt ságvárisok találkoztak az iskolában, hogy együtt nosztalgiázzanak, beszélgessenek és felelevenítsék a szép emlékeket.

Az igen vagy a nem határoz meg minket

Az igen vagy a nem határoz meg minket

2018. május 11. (péntek)

A döntés a legfontosabb az életben. Erre hívta fel a Rudas iskola diákjainak figyelmét Tamás Róbert és Kovács Ferenc, akik a kábítószernek hátat fordítva tartanak prevenciós előadást a diákoknak.