Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök) 11:28 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Szerdán a Tudomány hete keretében megrendezték a Dunaújvárosi Egyetem házi Tudományos Diákköri Konferenciáját. A hallgatók gazdaságtudományi, informatikai, kommunikáció- és médiatudományi, műszaki, illetve neveléstudományi szekcióba adhatták be dolgozatukat. Az egész délután át tartó előadásokon és szekcióüléseken összesen 39 tanuló vett részt és Melkovics János, az egyetem tehetséggondozási munkacsoportjának vezetője elmondta, az előadások mögött hallgatók és mentorok temérdek munkája van, így évek óta nem volt ilyen nehéz dolga a zsűrinek, hogy kiválassza a legjobbakat. Az első három helyezett mind a hat szekcióban oklevéllel, és könyv-, illetve pénzjutalomban részesült.

Dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes is hangsúlyozta, jó úton járnak, akik tudományos diákköri feladatokat vállalnak, ugyanis ezzel megalapozhatják jövőjüket is, sokat tanulhatnak belőle és könnyebb dolguk lehet a későbbi munkáikban is. A dolgozatok közt akadt olyan, aki különleges applikációt tervezett, műszaki méréseket, vagy adatbázis kutatást végzett, esetleg a gesztusmonitor vezérlésről tartott előadást. A dolgozatok témájukat tekintve a szekciókon belül is széles palettán mozogtak. A szoros versenyt és a színvonalas előadásokat az is bizonyítja, hogy a zsűri a dobogóról lemaradt indulóknak is gyakran javasolta, ne hagyják félbe a munkát és kutassanak tovább, hiszen nagy lehetőségek rejlenek a témájukban, megéri még jobban kidolgozniuk és akár a szakdolgozatukat is e köré építeniük. 

A rovat további hírei: Oktatás

Református iskola lehet a Szilágyiból

Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek)

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felvételizők figyelmébe!

Felvételizők figyelmébe!

2018. február 14. (szerda)

Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.

Másfél milliárd iskolafelújításra

Másfél milliárd iskolafelújításra

2018. február 12. (hétfő)

Sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Tankerületi Központ a több intézményét érintő nyertes iskola-felújítási pályázatokról Pusztaszabolcson.

Csütörtökig lehet jelentkezni!

Csütörtökig lehet jelentkezni!

2018. február 12. (hétfő)

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Ismerkedés a Waldorffal

Ismerkedés a Waldorffal

2018. február 12. (hétfő)

A negyedik tanévre készül a Pentelei Waldorf Iskola. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, melyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert.

Akár az érettségin

Akár az érettségin

2018. február 11. (vasárnap)

Régiós természettudományi verseny házigazdája volt a Móricz iskola, összesen huszonhét csapat nevezett az elsősorban biológiai tananyagra épülő megmérettetésre.

A tánc nyelvén

A tánc nyelvén

2018. február 10. (szombat)

Tizenhat ifjú táncos vendégeskedett városunkban ezen a héten. A francia testvérvárosból, Villejuifból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.