Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök) 11:28 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Szerdán a Tudomány hete keretében megrendezték a Dunaújvárosi Egyetem házi Tudományos Diákköri Konferenciáját. A hallgatók gazdaságtudományi, informatikai, kommunikáció- és médiatudományi, műszaki, illetve neveléstudományi szekcióba adhatták be dolgozatukat. Az egész délután át tartó előadásokon és szekcióüléseken összesen 39 tanuló vett részt és Melkovics János, az egyetem tehetséggondozási munkacsoportjának vezetője elmondta, az előadások mögött hallgatók és mentorok temérdek munkája van, így évek óta nem volt ilyen nehéz dolga a zsűrinek, hogy kiválassza a legjobbakat. Az első három helyezett mind a hat szekcióban oklevéllel, és könyv-, illetve pénzjutalomban részesült.

Dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes is hangsúlyozta, jó úton járnak, akik tudományos diákköri feladatokat vállalnak, ugyanis ezzel megalapozhatják jövőjüket is, sokat tanulhatnak belőle és könnyebb dolguk lehet a későbbi munkáikban is. A dolgozatok közt akadt olyan, aki különleges applikációt tervezett, műszaki méréseket, vagy adatbázis kutatást végzett, esetleg a gesztusmonitor vezérlésről tartott előadást. A dolgozatok témájukat tekintve a szekciókon belül is széles palettán mozogtak. A szoros versenyt és a színvonalas előadásokat az is bizonyítja, hogy a zsűri a dobogóról lemaradt indulóknak is gyakran javasolta, ne hagyják félbe a munkát és kutassanak tovább, hiszen nagy lehetőségek rejlenek a témájukban, megéri még jobban kidolgozniuk és akár a szakdolgozatukat is e köré építeniük. 

A rovat további hírei: Oktatás

A mézes reggeli a legjobb kezdés

A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

2018. november 15. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét. A hagyományoknak megfelelően féltávnál, szerdán rendezték meg a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, nagy sikerrel.

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

2018. november 14. (szerda)

A Modern Városok Program és az elektromobilitás címmel tartottak sajtótájékoztatót az egyetemen a Tudományos Hét keretén belül.

Vállalkozni kicsiben

Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd)

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A jövőt kell építeni

A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Márton napi irodalom

Márton napi irodalom

2018. november 13. (kedd)

Két rendezvénnyel indították a hetet a Móricz iskolában. A hétfői napon megemlékeztek a magyar  nyelv napjáról, illetve Márton napi ünnepséget is tartottak.

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.