Dunaújváros Hetilap

Az elsöprő többség nemet mondott a Soros-tervre

doszerk - 2017. december 10. 14:38

A nemzeti konzultáció részleges feldolgozási adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a legsikeresebb Magyarország történetében, azon ugyanis több mint 2,3 millió választó vett részt, december 7-ig pedig másfélmilliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes.

 Az eredmények ismerete alapján csaknem minden válaszoló nemet mondott arra, hogy a "Soros-terv" részeként évente egymillió bevándorlót telepítsenek Európába, továbbá Magyarországon lebontsák a határvédelmi kerítést, a kontinensre érkezőket, illetve a már itt tartózkodókat pedig valamilyen állandó betelepítési kvóta alapján szétosszák a tagállamok között - fejtette ki a kormány képviselője, aláhúzva: "a magyarok tehát nem akarnak bevándorlást, és nem akarnak bevándorlóországgá válni".

Tuzson Bence szólt arról, a válaszadók nagy többsége nemet mondott arra is, hogy  "bevándorlónként 9 millió forintot fizessen az állam ezeknek az embereknek támogatásként", valamint arra is, hogy a bevándorlók bizonyos bűncselekmények esetében enyhébb büntetési kategóriákba tartozzanak. A nemzeti konzultáción résztvevők nemet mondtak arra is, hogy Magyarország nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon, megváltozzon, továbbá nem fogadják el azt sem, hogy büntetést kelljen fizetnie azoknak az országoknak, amelyek elutasítják a "Soros-tervet" - mondta az államtitkár.

Kiemelte, a kormány tisztában van azzal, hogy "Soros Györgyöt nem érdekli a magyar emberek álláspontja". Tuzson Bence szerint ezt támasztja alá, hogy Soros György az utóbbi időszakban 4800 milliárd forintnak megfelelő összeget csoportosított át alapítványaihoz, "amiből meg is indult az a tevékenység, amivel befolyásolni kívánja a magyar választásokat is". "Tulajdonképpen úgy viselkedik, mintha egy politikai pártot szervezne, pártként kívánnak fellépni és ezzel kapcsolatban már irodák felállítását is szervezik" - mondta, hozzátéve, a "Soros-hálózat tehát egy pártszerűen működő szervezet".

Tuzson Bence ismételten hangsúlyozta, a "magyar kormány azért fog küzdeni, hogy Európában és Magyarországon is a magyar emberek álláspontja érvényesüljön, azaz semmilyen formában ne valósulhasson meg a Soros-terv".

Az államtitkár, kérdésre válaszolva, a lehető leghatározottabban visszautasította Soros Györgynek a nemzeti konzultációs kampányt antiszemitizmussal illető vádait. "Nem megengedhető, hogy ha valaki, valamilyen kérdésben megkérdezi a magyar emberek álláspontját, akkor a másik oldalon ilyen típusú vádakkal illessék" - fogalmazott Tuzson Bence, hozzátéve, nagyon rossz emlékeket idéz, ha valaki a magyar kormányt antiszemitizmussal vádolja, amikor a magyar emberek érdekében lép fel.

A kabinet képviselője, ugyancsak kérdésre reagálva, politikatörténetinek nevezte azt a "castingot", amiként a szocialisták keresik miniszterelnök-jelöltjüket. Tuzson Bence szerint hasonlóra legutóbb Gyurcsány Ferenc kormányfői lemondása után volt példa.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.