Folytatódott a DAB sikerszériája

Szárszó Lajos - 2017. december 11. 22:36

Rengeteg helyzetet kihagyott, de így is simán nyert a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Fehérvári Titánok elleni összecsapáson az Erste Ligában.

Fejér megyei rangadót rendeztek a Dunaújváros Jégcsarnokban, ahol az Erste Ligában az Acélbikák a székesfehérvári Titánokat fogadták. A két gárda legutóbb három hete Székesfehérváron játszott egymás ellen, de azóta nagyot fordult a kocka, hiszen a mieink azóta sorra nyerték mérkőzéseiket, így a Fehérvár ellen sorban a tízedikre készültek. Ráadásul közben megerősödött a DAB támad szekciója, hiszen csatasorba, pontosabban csatársorba állt a visszatért Becze Tihamér, akinek érkezése komoly erősítésnek számít. Amitől azonban nem lehetett kijelenteni, hogy a Dunaújváros lett volna a derbi esélyese az a Titánok legutóbbi, Ferencváros elleni győzelme volt, amely mindenképpen hatalmas fegyvertény a fiatal gárda számára. Nagyszerűen kezdtek a Bikák, hiszen Azari Zsolt egy nagyszerű akció végén már a második percben megszerezte a vezetést (1:0), majd ezt követően emberelőnyből Becze Tihamér növelhette volna az előnyt, de lövése elakadt Gyenes kapusban.

Ez a két kapura lövés és az emberfór elaltatta védőinket, akik nem vették komolyan Varga előre törését, aki ezt góllal büntette meg (1:1). Ezzel azonban nem állt meg a gólgyártás, mivel a bedobás után megint a mieink vették át a vezetést, ezúttal Léránt René volt eredményes (2:1). A gyors gólváltások után lecsillapodtak a kedélyek, de ezt követően is megmaradt a hazai csapat fölénye. A folytatásban láthatóan összeszedte magát a vendég védelem, hiszen egyre jobban szűrték meg a DAB támadásait, ettől függetlenül Becze Tihamér került helyzetbe, aki a pakkot a felső sarokba próbálta beterelni. A 13. percben Azari Zsolt szólózott, melynek végén lőhetett is, de csapatkapitányunk a kapuvasat találta telibe. Hruby Gellért ült le két percre a büntetőpadra, melyből a hazaiak vezettek három veszélyes kontrát, azok azonban kimaradtak. Abban a pillanatban azonban, amikor kiegészültünk azonnal kettős hátrányba kerültünk, Hüffner és Erdélyi is kiült a büntetőpadra. Ezt már kihasználta a Fehérvár, ezúttal Schoenmakers egyenlített (2:2). A harmad hajrájában Azarit is kiküldték a sporik, melyből egy perc a második harmadra húzódott át. Ez azonban nem jelentett hátrányt a DAB számára, hiszen Turcotte 24 másodperccel a bedobás után agyafúrt góllal verte át Gyenest (3:2).

A fehérvéri Szabó kiállítását nem sikerült gólra váltani, bár erre megvoltak az esélyek, majd Hári Norbert hagyott ki egy szólót. Duschek Dávid védett hatalmasat a 28. percben, aki ezzel a hátvédek hibáját javította ki. Kiss Zsombor és Nagy Ákos hibája miatt kettős emberelőnybe kerültek a Bikák, akik ezt villámgyorsan ki is használták, amikor Izacky a kipattanó korongot emelte a kapuba (4:2). A folytatásban kissé csökkent a tempó, ezzel együtt a helyzetek száma is, ettől függetlenül mindkét kapusnak akadt védenivalója. Hruby, majd Léránt kiállítását sem tudta kihasználni a fehérvári együttes, miközben Odnoga hagyott ki egy óriási ziccert, így kétgólos előnnyel várhatta a befejező harmadot a DAB. A záró húsz perc legelején ismét kettős előnybe kerültek a Titánok, melyből gólt nem, de pofont kaptak, amikor Antilla keveredett összetűzésbe Duschek Dáviddal. Miután mindkét csapat kiegészült a 47. percben Odnoga Mátyás gondoskodott arról, hogy háromra nőjön a hazai előny, aki Hári passzát hálálta meg (5:2).

Azari Zsoltot színészkedés miatt szórta ki Németh Márton játékvezető, majd Becze Tihamér mutatta meg, hogy labdarúgónak is kiváló lehetne, aki a korongot szinte a pálya teljes hosszán át korcsolyával vitte végig, és csak azért nem fejezte be lövéssel az akciót, mert amennyiben a korong bekerült volna a kapuba, az érvénytelen találatnak számított volna. Antilla, majd Ainsworth lövését hárította Duschek, mely jelezte, hogy a Titánok hosszú hajrát indítottak, akik két perccel a lefújás előtt Varga révén szépítettek (5:3). Mivel ezzel kétgólosra csökkent a hátrányuk azonnal levitték kapusukat, így hat az öt ellen játszhattak tovább, mely Erdélyi kampózás után hat a négyre változott, de az eredmény már nem változott. A hazai győzelem egyúttal azt jelenti, hogy folytatódott a DAB sikerszériája, hiszen a Bikák sorozatban a tizedik sikerüknek örülhettek az Erste Ligában..

DAB - Fehérvári Titánok 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

DAB: Duschek Dávid - Léránt René 1, Orbán Attila, Izacky Jakub 1, Nageler Daniel, Turcotte Hugo 1, Erdélyi Tamás, Hüffner Adrián, Azari Zsolt 1, Becze Tihamér, Novotny Dominik, Hruby Gellért, Lencsés Tamás, Hári Norbert, Odnoga Mátyás 1, Silló Arnold, Skrypets Daniil, Török Viktor, Borbás Gergely, Nagy Márk Máté, Németh Péter. Vezetőedző: Morgan Jason.

Fehérvári Titánok: Gyenes Dávid - Imre Patrik, Vehmanen Iiro, Ainsworth Kelin, Kiss Zsombor, Schoenmakers Derek 1, Antal Arnold István, Reiter Attila, Antilla Joseph, Kiss Patrik, Láday Tamás, Szaller Márk, Császár Hunor, Kocsis Ferenc, Mazzag Dániel, Nagy Ákos, Szabó Dávid, Erdei Zoltán, Prácser Ádám, Varga Balázs 2. Vezetőedző: Kóger István.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.