Dunaújváros Hetilap

Még több forrás jut a családok otthonteremtésére

doszerk - 2017. december 27. 8:04

Nagyon fontos, hogy megálljon a népességfogyás - jelentette ki dr. Galambos Dénes, ország- gyűlési képviselő, amikor arról kérdezzük, hogy miért is tartották fontosnak, hogy a 2018-as esztendő a kormányprogram szerint a családok éve legyen

Ehhez olyan törvényeket és rendeleteket kell hoznunk, amelyek a családokat, a nagyobb családokat kedvezőbb helyzetbe hozzák. Szerencsére elindult a tendencia a fogyás megállítására. A 2016-os adatok szerint már 1,5 százalékkal több gyermek született az előző évinél.

–   Hogyan jelenik meg a családok éve a gyakorlatban?

– Még több forrás jut a családok otthonteremtésére, az ingyenes gyermekétkeztetésre, és tankönyvellátásra. Folytatjuk az adócsökkentést, a béremeléseket, hogy még több pénz maradjon a családoknál. Szinte minden támogatási forma keretösszegét emeljük.

–  Ha megemlítene néhány új elemet…

–  A program egyik legfontosabb eleme, hogy tovább emeljük családi adókedvezmény mértékét. A kétgyermekeseknek a jelenlegi gyermekenkénti 10 ezer forintról 2019-re 20 ezer forintra növekszik a kedvezményük. Kiemelném, hogy a jelzáloghitellel rendelkező nagycsaládosok kedvezményt kapnak, és 2018. január 1-től gyermekenként egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból.A feltétel csak annyi, hogy a harmadik vagy a további gyermekek 2018. január 1-je után szülessenek. A kedvezményt a hátralékos adósok is igénybe vehetik.

  Ahogy olvastam, gyermekvállalással a diákhitelt is lehet csökkenteni…

– 116 ezer fiatal nőnek van diákhitele, így sokakat érinthet az a könnyítés, hogy az első gyermek vállalásával felfüggesztik a hitel törlesztését, a második gyermek vállalásánál elengedik a hitel felét, a harmadik gyermek születésekor pedig az egészét.

– A saját családja már „teljesítette” a programot…

Ez így van. Nagyszülőként már három gyönyörű unokával büszkélkedhetünk. Így a fiúnk révén azt is megtapasztalhattuk, hogy milyen boldog tud lenni egy nagyobb család… Már az ikerfiú unokáink is másfél évesek, így izgatottan készülünk a közös karácsonyozásra. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a békés és meghitt karácsonyt követően sikerekben, eredményekben gazdag és nagyon boldog új esztendőt kívánjak minden Olvasójuknak.
 

- Fekete Györgyi -

A rovat további hírei: Közélet

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.