Ovisok fociztak a Mikulás Kupáért

2017. december 4. (hétfő) 18:02 - spigott

Tizennégy óvodás csoport ifjú tehetségei mérték össze erejüket egymással a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett I. Ovi Mikulás Kupa elnevezésű focitornán.

Kisgyermekek vették birtokba hétfőn délelőtt a Dunaújvárosi Sportcsarnok kisebbik labdatermét. Itt rendezte meg ugyanis a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és városunk önkormányzata az I. Ovi Mikulás Kupa elnevezésű labdarúgó tornát, melyen tizenkét helyi tagóvoda mellett két apostagi ovis csoport növendékei mérték össze egymással erejüket. A két labdarúgó pályán megrendezett viadal remek szórakozási lehetőséget nyújtott az ifjú palántáknak, akik nagy elszántsággal vetették magukat a küzdelembe, s izgalmas, jó mérkőzéseket vívtak, melyek végén a Napsugár tagóvoda fiataljai örülhettek a tornagyőzelemnek, megelőzve az apostagiak első csapatát, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Csillagvirág növendékei állhattak.

Az eredményhirdetés előtt a Mikulás is meglepte a viadal résztvevőit, s egy-egy ajándékcsomaggal örvendeztette meg a fiatalokat, érthetően jókedvűen vont mérleget a torna végén Petrás Gábor főszervező is, aki elmondta, hogy a jövőben is sok szeretettel várják majd a mozogni vágyó óvodás csoportokat.

- Az volt a célunk, hogy megszerettessük a gyermekekkel a labdajátékokat, s azon belül a labdarúgást, s lássák, hogy ha eredményesek, akkor ajándékokat is tudnak kapni, amit ezúttal a Mikulás hozott számukra. Fontos volt emellett, hogy bekapcsolódtunk az Adventi Forgatag programjaiba, ahonnan eddig hiányzott a sport. Nagyon örültünk annak, hogy városunk mind a tizenkét tagóvodája mellett, Apostagról két ovis csoport is részt vett a Mikulás kupán, s ahogy azt lehetett is látni, nagyon jó kis meccseket vívtak egymással a fiatalok.

A nap végén mindenkit meglepett a Mikulás egy-egy ajándékcsomaggal, a legjobbak éremmel és kupával gazdagodtak, ráadásul egyik támogatónknak köszönhetően egy-egy nagy szelet pizzát is elfogyaszthattak a gyermekek a fárasztó focitorna után. Úgy érzem, hogy kiválóan sikerült a mai rendezvény, melyet egyértelműen hagyományteremtő jelleggel tartottunk meg, s kitűzött célunk, hogy tavasszal, az őszi időszakban, valamint télen is rendezzünk hasonló tornákat, így egy évben háromszor is megmozgathatnánk az óvodás korosztály képviselőit, ráadásul a három torna alapján legtöbb pontot összegyűjtő óvodát meglepnénk egy garnitúra felszereléssel is.

A rovat további hírei: Sport

Szép siker idegenben

Szép siker idegenben

2019. szeptember 23. (hétfő)

Remek második félidei játékkal aratott háromgólos győzelmet a Grosics Akadémia vendégeként a Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata.

Második helyen végzett a Dunaferr!

Második helyen végzett a Dunaferr!

2019. szeptember 23. (hétfő)

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.

Ezúttal nem volt esély

Ezúttal nem volt esély

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Az első félidőben még tartotta magát, ám végül súlyos vereséget szenvedett a DKKA U19-es csapata a Kozármisleny elleni felnőtt NB I/B-s találkozón.

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Csak a győzelem lehet a célja a Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Döntetlen a fővárosban

Döntetlen a fővárosban

2019. szeptember 21. (szombat)

Végletekig kiélezett csatában ért el 27-27-es döntetlent az MTK otthonában lejátszott bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.