Ovisok fociztak a Mikulás Kupáért

2017. december 4. (hétfő) 18:02 - spigott

Tizennégy óvodás csoport ifjú tehetségei mérték össze erejüket egymással a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett I. Ovi Mikulás Kupa elnevezésű focitornán.

Kisgyermekek vették birtokba hétfőn délelőtt a Dunaújvárosi Sportcsarnok kisebbik labdatermét. Itt rendezte meg ugyanis a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és városunk önkormányzata az I. Ovi Mikulás Kupa elnevezésű labdarúgó tornát, melyen tizenkét helyi tagóvoda mellett két apostagi ovis csoport növendékei mérték össze egymással erejüket. A két labdarúgó pályán megrendezett viadal remek szórakozási lehetőséget nyújtott az ifjú palántáknak, akik nagy elszántsággal vetették magukat a küzdelembe, s izgalmas, jó mérkőzéseket vívtak, melyek végén a Napsugár tagóvoda fiataljai örülhettek a tornagyőzelemnek, megelőzve az apostagiak első csapatát, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Csillagvirág növendékei állhattak.

Az eredményhirdetés előtt a Mikulás is meglepte a viadal résztvevőit, s egy-egy ajándékcsomaggal örvendeztette meg a fiatalokat, érthetően jókedvűen vont mérleget a torna végén Petrás Gábor főszervező is, aki elmondta, hogy a jövőben is sok szeretettel várják majd a mozogni vágyó óvodás csoportokat.

- Az volt a célunk, hogy megszerettessük a gyermekekkel a labdajátékokat, s azon belül a labdarúgást, s lássák, hogy ha eredményesek, akkor ajándékokat is tudnak kapni, amit ezúttal a Mikulás hozott számukra. Fontos volt emellett, hogy bekapcsolódtunk az Adventi Forgatag programjaiba, ahonnan eddig hiányzott a sport. Nagyon örültünk annak, hogy városunk mind a tizenkét tagóvodája mellett, Apostagról két ovis csoport is részt vett a Mikulás kupán, s ahogy azt lehetett is látni, nagyon jó kis meccseket vívtak egymással a fiatalok.

A nap végén mindenkit meglepett a Mikulás egy-egy ajándékcsomaggal, a legjobbak éremmel és kupával gazdagodtak, ráadásul egyik támogatónknak köszönhetően egy-egy nagy szelet pizzát is elfogyaszthattak a gyermekek a fárasztó focitorna után. Úgy érzem, hogy kiválóan sikerült a mai rendezvény, melyet egyértelműen hagyományteremtő jelleggel tartottunk meg, s kitűzött célunk, hogy tavasszal, az őszi időszakban, valamint télen is rendezzünk hasonló tornákat, így egy évben háromszor is megmozgathatnánk az óvodás korosztály képviselőit, ráadásul a három torna alapján legtöbb pontot összegyűjtő óvodát meglepnénk egy garnitúra felszereléssel is.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély az UVSE ellen

Nem volt esély az UVSE ellen

2020. február 24. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

2020. február 24. (hétfő)

Városunkba érkezik március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, melynek főbb céljai közé tartozik a megfelelő kutyatartási kultúra elsajátítása és mindennapi alkalmazása.

Elmaradt a visszavágás

Elmaradt a visszavágás

2020. február 24. (hétfő)

Csak az első harmadban tudta megnehezíteni az Ares HC dolgát a DUE RFT floorball csapata a két gárda vasárnapi bajnokiján.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. február 23. (vasárnap)

A várakozásoknak megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a PTE-PEAC elleni hazai találkozón a Dunaferr SE röplabda csapata.

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

2020. február 23. (vasárnap)

A negyeddöntős párharc második mérkőzését is elveszítette a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az Újpest kényelmes előnyből várhatja a fővárosi folytatást.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.