Ovisok fociztak a Mikulás Kupáért

2017. december 4. (hétfő) 18:02 - spigott

Tizennégy óvodás csoport ifjú tehetségei mérték össze erejüket egymással a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett I. Ovi Mikulás Kupa elnevezésű focitornán.

Kisgyermekek vették birtokba hétfőn délelőtt a Dunaújvárosi Sportcsarnok kisebbik labdatermét. Itt rendezte meg ugyanis a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és városunk önkormányzata az I. Ovi Mikulás Kupa elnevezésű labdarúgó tornát, melyen tizenkét helyi tagóvoda mellett két apostagi ovis csoport növendékei mérték össze egymással erejüket. A két labdarúgó pályán megrendezett viadal remek szórakozási lehetőséget nyújtott az ifjú palántáknak, akik nagy elszántsággal vetették magukat a küzdelembe, s izgalmas, jó mérkőzéseket vívtak, melyek végén a Napsugár tagóvoda fiataljai örülhettek a tornagyőzelemnek, megelőzve az apostagiak első csapatát, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Csillagvirág növendékei állhattak.

Az eredményhirdetés előtt a Mikulás is meglepte a viadal résztvevőit, s egy-egy ajándékcsomaggal örvendeztette meg a fiatalokat, érthetően jókedvűen vont mérleget a torna végén Petrás Gábor főszervező is, aki elmondta, hogy a jövőben is sok szeretettel várják majd a mozogni vágyó óvodás csoportokat.

- Az volt a célunk, hogy megszerettessük a gyermekekkel a labdajátékokat, s azon belül a labdarúgást, s lássák, hogy ha eredményesek, akkor ajándékokat is tudnak kapni, amit ezúttal a Mikulás hozott számukra. Fontos volt emellett, hogy bekapcsolódtunk az Adventi Forgatag programjaiba, ahonnan eddig hiányzott a sport. Nagyon örültünk annak, hogy városunk mind a tizenkét tagóvodája mellett, Apostagról két ovis csoport is részt vett a Mikulás kupán, s ahogy azt lehetett is látni, nagyon jó kis meccseket vívtak egymással a fiatalok.

A nap végén mindenkit meglepett a Mikulás egy-egy ajándékcsomaggal, a legjobbak éremmel és kupával gazdagodtak, ráadásul egyik támogatónknak köszönhetően egy-egy nagy szelet pizzát is elfogyaszthattak a gyermekek a fárasztó focitorna után. Úgy érzem, hogy kiválóan sikerült a mai rendezvény, melyet egyértelműen hagyományteremtő jelleggel tartottunk meg, s kitűzött célunk, hogy tavasszal, az őszi időszakban, valamint télen is rendezzünk hasonló tornákat, így egy évben háromszor is megmozgathatnánk az óvodás korosztály képviselőit, ráadásul a három torna alapján legtöbb pontot összegyűjtő óvodát meglepnénk egy garnitúra felszereléssel is.

A rovat további hírei: Sport

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Felmérték az utánpótlást

Felmérték az utánpótlást

2020. május 24. (vasárnap)

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

2020. május 23. (szombat)

Fiatalok, idősebbek, a sportágat komolyan űzni vágyók és a játék öröméért játszók is megtalálhatják számításaikat a Danubius KSE tollaslabdázóinál.

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

2020. május 23. (szombat)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

2020. május 22. (péntek)

A tervezettnél egy évvel később, 2021. december 13. és 18. között rendezi meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a soron következő rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

2020. május 22. (péntek)

Jó esetben két másodosztályú együttessel vehetne részt a következő bajnokságban a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya.

Most az intenzív osztálynak segítettek

Most az intenzív osztálynak segítettek

2020. május 21. (csütörtök)

A kórtermek tisztítására, fertőtlenítésre alkalmas ózongenerátort adományozott a kórház intenzív osztályának a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.