Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tíz éve töretlen kapcsolat

2017. december 6. (szerda) 18:03 - Molnár Emese

Kazahsztán függetlenségének évfordulója alkalmából Budapesten, a Marriott Hotelben rendezték meg a hagyományos nagyköveti fogadást.

Nurbakh Rustemov, Kazahsztán budapesti nagykövete erre az eseményre meghívta Farkas Lajost, az Intercisa Múzeum igazgatóját és Farkas Mártát, a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola vezetőjét is. Mint arról Farkas Lajos beszámolt, kazah kapcsolatuk több éves múltra tekint vissza. Tíz évvel ezelőtt a dunaújvárosi múzeumigazgató, mint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezetének igazgató-helyettese, tagja volt az első Kun Világtalálkozó szervezőbizottságának, melybe bevonták a kazah nagykövetség akkori munkatársait is. Azóta töretlen a kapcsolat, és a budapesti fogadáson szóba került egy Kazahsztánt bemutató nap városunkban is. A nagykövet örömmel fogadta az elképzelést, érdekli Dunaújváros, és mindenben támogatja az ötlet megvalósítását. A kazah fogadáson több ország nagykövetségének vezetője is jelen volt.

  

A rovat további hírei: Kultúra

Libri - Ezer könyvet rejtettünk el az országban!

Libri - Ezer könyvet rejtettünk el az országban!

2017. december 11. (hétfő)

Vajon milyen lehet találni egy könyvet? Egy könyvet, ami csak a tiéd? Amit nem véletlenül hagyott el valaki, hanem azért, hogy te megtaláld? A Libri könyveket szeretne ajándékba adni. Sokat. Egészen pontosan ezret. Budapesttől Dunaújvároson át Debrecenig, több mint 20 városban.

Ünnepel az egész város

Ünnepel az egész város

2017. december 08. (péntek)

Vége A mi kis városunk bemutatójának, a nézők pedig egyértelműen odavannak Grover’s Corner városáért és a benne élő hétköznapi emberekért. A sikerre ítélt darab következő bemutatójára december 11-én hétfőn és 17-én vasárnap este hét órakor kerül sor.

Prágai Panoráma

Prágai Panoráma

2017. december 08. (péntek)

A Panoráma Fotó Egyesület öt tagja is ellátogatott a cseh fővárosba, ahol az impozáns épületek közt egy teljesen amatőr is gyönyörű képeket készítene, hát még ők.

Őze Áron és A mi kis városunk - Este premier!

Őze Áron és A mi kis városunk - Este premier!

2017. december 08. (péntek)

Véget értek A mi kis városunk című darab próbái, ma már a premier várja a nagyérdeműt. A főpróbahét a finomhangolásoké és a technika csiszolásáé volt, hogy elkészüljön ez az egyszerűségében nagyszerű darab a Bartók színházban.

Élménnyel teli képek

Élménnyel teli képek

2017. december 08. (péntek)

A Bartók Színház aulájában található galériában ezúttal annak a kiállítása tekinthető meg, aki hosszú évtizedek alatt több ezer gyereknek tanította a művészet szépségeit. A vízkeresztig látható tárlaton Szepesi Ibolya képei láthatók.

A Helloween is fellép a FEZEN-en

A Helloween is fellép a FEZEN-en

2017. december 06. (szerda)

A Mr. Big, az Enter Shikari és a Fozzy után újabb három fellépő vált ismertté a jövő évi Fezen fesztiválon: Székesfehérvárra érkezik a Helloween, az Epica és a Metal Allegiance.

Öt alkotó egy lépcsőn

Öt alkotó egy lépcsőn

2017. november 30. (csütörtök)

A Sándor Frigyes Zeneiskola újabb kiállításnak ad otthont szerda délután óta, ahol az emeletre vezető lépcsőn öt művész alkotásai is helyet kaptak.