Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tíz éve töretlen kapcsolat

2017. december 6. (szerda) 18:03 - Molnár Emese

Kazahsztán függetlenségének évfordulója alkalmából Budapesten, a Marriott Hotelben rendezték meg a hagyományos nagyköveti fogadást.

Nurbakh Rustemov, Kazahsztán budapesti nagykövete erre az eseményre meghívta Farkas Lajost, az Intercisa Múzeum igazgatóját és Farkas Mártát, a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola vezetőjét is. Mint arról Farkas Lajos beszámolt, kazah kapcsolatuk több éves múltra tekint vissza. Tíz évvel ezelőtt a dunaújvárosi múzeumigazgató, mint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezetének igazgató-helyettese, tagja volt az első Kun Világtalálkozó szervezőbizottságának, melybe bevonták a kazah nagykövetség akkori munkatársait is. Azóta töretlen a kapcsolat, és a budapesti fogadáson szóba került egy Kazahsztánt bemutató nap városunkban is. A nagykövet örömmel fogadta az elképzelést, érdekli Dunaújváros, és mindenben támogatja az ötlet megvalósítását. A kazah fogadáson több ország nagykövetségének vezetője is jelen volt.

  

A rovat további hírei: Kultúra

Vége az utolsó dalnak is

Vége az utolsó dalnak is

2018. június 17. (vasárnap)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Addig viszont sok élmény vár még ránk, élen a Rockmaratonnal, amit most csak még jobban várunk.

Tetőpontján a hangulat

Tetőpontján a hangulat

2018. június 16. (szombat)

A harmadik nap a DUDIK-on egyben eddig a legjobb is volt, köszönhetően a zenekaroknak és a látogatóknak, akik szép számmal képviseltették magukat.

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

2018. június 15. (péntek)

Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók színházban, az elmúlt hónapot értékelése után pedig átadták a díjakat is azoknak, akik a legtöbbet tették idén a színházért.

Beindult a fesztivál

Beindult a fesztivál

2018. június 15. (péntek)

Túl vagyunk a DUDIK felénél és az biztos, hogy nem a csütörtöki számított a legerősebb napnak a négy közül, de a látogatók nem csalódtak, megkapták az igazi fesztiválérzést.

Tombolt a diákköztársaság

Tombolt a diákköztársaság

2018. június 14. (csütörtök)

Elkezdődött a tizedik DUDIK fesztivál, ahol az eső szerencsére elmaradt, de a nagy nevek megérkeztek és meg is alapozták a további három nap hangulatát.

Popstrand, nekünk idén is féláron

Popstrand, nekünk idén is féláron

2018. június 13. (szerda)

Ezen a nyáron is ötven százalékos kedvezménnyel látogathatja minden dunaújvárosi lakcímmel rendelkező érdeklődő az Agárdi Popstrand koncertjeit.

Este már a DUDIK-on bulizunk

Este már a DUDIK-on bulizunk

2018. június 13. (szerda)

Tizedik alkalommal indul el a város és a térség legnagyobb zenei fesztiválja, a Dunaújvárosi Diák Köztársasági Napok. Ebben az évben újra szerdától szombatig tart az őrület. Ma jön a Blahalousiana, a Bëlga és a Punnany Massif. A kisebbik zenei helyszínen a helyi erők adják a muníciót, vagyis a Pentele SKA Club, valamint a BeatKOHO.