Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tíz éve töretlen kapcsolat

2017. december 6. (szerda) 18:03 - Molnár Emese

Kazahsztán függetlenségének évfordulója alkalmából Budapesten, a Marriott Hotelben rendezték meg a hagyományos nagyköveti fogadást.

Nurbakh Rustemov, Kazahsztán budapesti nagykövete erre az eseményre meghívta Farkas Lajost, az Intercisa Múzeum igazgatóját és Farkas Mártát, a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola vezetőjét is. Mint arról Farkas Lajos beszámolt, kazah kapcsolatuk több éves múltra tekint vissza. Tíz évvel ezelőtt a dunaújvárosi múzeumigazgató, mint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezetének igazgató-helyettese, tagja volt az első Kun Világtalálkozó szervezőbizottságának, melybe bevonták a kazah nagykövetség akkori munkatársait is. Azóta töretlen a kapcsolat, és a budapesti fogadáson szóba került egy Kazahsztánt bemutató nap városunkban is. A nagykövet örömmel fogadta az elképzelést, érdekli Dunaújváros, és mindenben támogatja az ötlet megvalósítását. A kazah fogadáson több ország nagykövetségének vezetője is jelen volt.

  

A rovat további hírei: Kultúra

Vivaldi játékossága Bach szemüvegén át

Vivaldi játékossága Bach szemüvegén át

2018. december 14. (péntek)

Városunkban szinte már elmaradhatatlan program Rákász Gergely orgonaművész adventi koncertje, amelynek az evangélikus templom ad otthont minden évben. Az idei koncert december 16-án 18 órakor lesz.

Izgalmas alkotások kerültek a Bartókba

Izgalmas alkotások kerültek a Bartókba

2018. december 12. (szerda)

Az idei év utolsó kiállítását Csomák Lászlóné Cserzsi hozta el a Bartók színház aulájába. A kedden nyílt tárlaton a művész paverpol technikával készült alkotásai láthatók.

Textilművészet és jótékonykodás

Textilművészet és jótékonykodás

2018. december 11. (kedd)

Gobelines, keresztszemes, varrott és gyöngyös képekből nyílt kiállítás hétfőn a Munkásművelődési Központ folyosógalériájában, amelyek Égető Ilona keze munkáját dicsérik.

Kultúr Rovat a főtéren

Kultúr Rovat a főtéren

2018. december 11. (kedd)

Folytatódik a Városháza téren az Adventi Forgatag ünnepi rendezvénysorozata. A második hét nyitónapján a Kultúr Rovat elnevezésű akusztikus duó szórakoztatta a kilátogatókat.

Küszöbön az újabb közönségsiker

Küszöbön az újabb közönségsiker

2018. december 10. (hétfő)

Megkezdődtek a Bartók színház következő előadásának, a Twist Olivérnek az olvasópróbái, amivel folytatódik a Valahol Európábannal megkezdett hagyomány, vagyis helyi gyerekszereplők alakítják majd a főbb szerepeket.

Már ég a remény gyertyája is

Már ég a remény gyertyája is

2018. december 10. (hétfő)

Advent második vasárnapján is várták az érdeklődőket a főtéren zajló Adventi Forgatagra. Az öt órakor kezdődő ökumenikus ima követően meggyújtották a második gyertyát is, majd folytatódtak a színpadi programok.

Bejött a Bartók merész húzása

Bejött a Bartók merész húzása

2018. december 07. (péntek)

Hiába készült Tamási Áron egyik legizgalmasabb regényéből és hiába nyújt minden korosztálynak kellemes élményt a Jégtörő Mátyás, nem volt egyértelműen sikerre ítélve a Bartók legújabb előadása. A bonyolult technika és a díszlet pedig feladta a leckét az alkotóknak, de bejött a számításuk, hatalmas ováció fogadta őket a premier után.