Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tíz éve töretlen kapcsolat

2017. december 6. (szerda) 18:03 - Molnár Emese

Kazahsztán függetlenségének évfordulója alkalmából Budapesten, a Marriott Hotelben rendezték meg a hagyományos nagyköveti fogadást.

Nurbakh Rustemov, Kazahsztán budapesti nagykövete erre az eseményre meghívta Farkas Lajost, az Intercisa Múzeum igazgatóját és Farkas Mártát, a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola vezetőjét is. Mint arról Farkas Lajos beszámolt, kazah kapcsolatuk több éves múltra tekint vissza. Tíz évvel ezelőtt a dunaújvárosi múzeumigazgató, mint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezetének igazgató-helyettese, tagja volt az első Kun Világtalálkozó szervezőbizottságának, melybe bevonták a kazah nagykövetség akkori munkatársait is. Azóta töretlen a kapcsolat, és a budapesti fogadáson szóba került egy Kazahsztánt bemutató nap városunkban is. A nagykövet örömmel fogadta az elképzelést, érdekli Dunaújváros, és mindenben támogatja az ötlet megvalósítását. A kazah fogadáson több ország nagykövetségének vezetője is jelen volt.

  

A rovat további hírei: Kultúra

Deák Bill '70

Deák Bill '70

2018. szeptember 19. (szerda)

Hetvenedik születésnapját, öt évtizedes pályáját ünnepli Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből.

Nyílt próbától a kocsmakvízig

Nyílt próbától a kocsmakvízig

2018. szeptember 19. (szerda)

Több színes programot, egyebek mellett nyílt próbát, közös táncolást és éneklést, kocsmakvízt és kulisszajárásokat kínál a Színházak éjszakája szeptember 22-én a Bartókban.

A hadsereg története testközelből

A hadsereg története testközelből

2018. szeptember 17. (hétfő)

Elkezdődtek az Európai Mobilitási Hét programjai városunkban. A Dunaújvárosi Egyetemen a csütörtöki tematikus nap előtt egy másik program is várta az érdeklődőket, méghozzá egy vándorkiállítás a honvédség történetéről.

Találkozás a templom történetével

Találkozás a templom történetével

2018. szeptember 15. (szombat)

A Dunaújváros Római Katolikus Egyházközség két temploma már a város történelmének részei. Szombaton a Nyitott templomok napja országos rendezvényéhez csatlakozva bárki megismerhette ennek a két épületnek a titkait.

Festmények a művésztől, fotók a művészről

Festmények a művésztől, fotók a művészről

2018. szeptember 15. (szombat)

Pleidell János emlékkiállítása péntektől egy hónapig látható az Intercisa Múzeumban, a tárlaton azonban nem csak a művész képeit, hanem a róla készült fotókat is megtekinthetik az érdeklődők.

Mese-mese mátka

Mese-mese mátka

2018. szeptember 14. (péntek)

A CsupaCsoda Birodalom az MMK-ban-Népmesepont vetélkedőt hirdet a dunaújvárosi és Dunaújváros környéki általános iskolák 3-4. osztályos alsó tagozatos tanulói számára.

Higgyünk magunkban! Nem vagyunk "kisebbségiek"!

Higgyünk magunkban! Nem vagyunk "kisebbségiek"!

2018. szeptember 11. (kedd)

Csadi Zoltán, a Bartók Kamaraszínház igazgató helyettese az Amerikai Magyarság hetilapnak adott hosszabb interjút az állami kitüntetése apropóján.