Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tíz éve töretlen kapcsolat

2017. december 6. (szerda) 18:03 - Molnár Emese

Kazahsztán függetlenségének évfordulója alkalmából Budapesten, a Marriott Hotelben rendezték meg a hagyományos nagyköveti fogadást.

Nurbakh Rustemov, Kazahsztán budapesti nagykövete erre az eseményre meghívta Farkas Lajost, az Intercisa Múzeum igazgatóját és Farkas Mártát, a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola vezetőjét is. Mint arról Farkas Lajos beszámolt, kazah kapcsolatuk több éves múltra tekint vissza. Tíz évvel ezelőtt a dunaújvárosi múzeumigazgató, mint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezetének igazgató-helyettese, tagja volt az első Kun Világtalálkozó szervezőbizottságának, melybe bevonták a kazah nagykövetség akkori munkatársait is. Azóta töretlen a kapcsolat, és a budapesti fogadáson szóba került egy Kazahsztánt bemutató nap városunkban is. A nagykövet örömmel fogadta az elképzelést, érdekli Dunaújváros, és mindenben támogatja az ötlet megvalósítását. A kazah fogadáson több ország nagykövetségének vezetője is jelen volt.

  

A rovat további hírei: Kultúra

A Dal 2018 - Az AWS nyert

A Dal 2018 - Az AWS nyert

2018. február 24. (szombat)

Az AWS és a Viszlát nyár című szám nyerte A Dal 2018 című show-műsort szombaton Budapesten. A zenekar tagjai elmondták, most az ünneplés következik, utána aztán nagyon intenzív munkás időszak fog elkezdődni.

Felolvasás egész nap

Felolvasás egész nap

2018. február 24. (szombat)

Wass Albert születésének 110. és halálának 20. évfordulója alkalmából újabb nemzetközi maratoni felolvasásra került sor, melyhez városunkban is többen csatlakoztak.

Egyből kettő

Egyből kettő

2018. február 23. (péntek)

Teljesen eltérő karakterek, teljesen eltérő életművek, és teljesen különböző technikák fogadják az érdeklődőket csütörtöktől a Kortárs Művészeti Intézetben.

Már a Toldira készülnek

Már a Toldira készülnek

2018. február 20. (kedd)

Arany János Toldiját viszik színre musical formájában a Bartókban március 23-án, Sipos Imre rendezésében. A darab első olvasópróbáját tegnap tartották.

Keserédes búcsú a színpadtól

Keserédes búcsú a színpadtól

2018. február 18. (vasárnap)

Lapis Erika öt hónapos kismamaként lépett utoljára a Bartók színpadára, most minden erejével az anyaságra koncentrál fog. 

Dunaújváros is szóba került

Dunaújváros is szóba került

2018. február 13. (kedd)

Két monostort építene Magyarországon a bécsi ortodox egyházközség. Ennek érdekében egyházi delegáció tett látogatást városunkban is.

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

2018. február 11. (vasárnap)

A keddi jazz koncert után szombaton ismét programot tervezhettek a műfaj szerelmesei az egyre ismertebb és látogatottabb Művész Presszóba.