Vereség nagy csatában

spigott - 2017. december 30. 20:41

Küzdelmes mérkőzésen szenvedett 4-3-as vereséget az Újpest otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga idei utolsó fordulójában.

Az Újpest elleni fővárosi mérkőzéssel zárta a 2017-es esztendőt ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A találkozó mindkét gárda számára kiemelt fontosságú volt, ugyanis a kezdés előtt a Bikák a harmadik, míg a hazaiak a negyedik helyen álltak a tabellán úgy, hogy a mieink mindössze négy ponttal előzték meg vendéglátójukat.

Ahogy arra számítani is lehetett, mindkét gárda nagy elánnal kezdte a mérkőzést, melynek első öt percében igen hamar bemelegedtek a kapusok. A lila-fehérek a 6. percben kapták meg az első lehetőségüket az emberelőnyös játékra, s a DAB drukkereinek sajnálatára, élni is tudtak az eséllyel, s Benk András góljával meg is szerezték a vezetést a 8. percben (1-0). Nem sokkal később a DAB került emberfórba, s bár az első előnnyel nem sikerült élni, a másodikból Izacky lövése már átcsorgott Sila kapuson, így a 12. percben ismét egált mutatott az eredményjelző (1-1). Ebben a játékrészben bőven volt dolga a speciális soroknak, ugyanis a következő előnyt is a Bikák kapták, ám ezt már nem tudták kihasználni, nem úgy, mint az újpestiek, akik alig tíz másodperc alatt váltották újabb gólra második fórjukat (2-1). A harmad hajrájában mindkét csapat előtt több lehetőség adódott a gólszerzésre, de egyenlő létszámban ez már nem ment a feleknek, így a szünetig nem változott az eredmény.

A második harmadot egy áthúzódó emberelőnnyel kezdte a DAB, ám ezt sem tudták gólra váltani a mieink, akik továbbra is nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, ám igazán nagy bravúrra nem késztették a hazaiak hálóőrét. Az előzmények alapján nem tűnt biztatónak, hogy a 27. percben megkapta harmadik fórját is az UTE, de ezt a két percet szerencsére sikerült kivédekeznie a Bikáknak. A folytatásban még kétszer próbálkozhattak játékosaink előnyben az egyenlítő találat megszerzéséért, ám rengeteg volt a pontatlanság, a technikai hiba a mieink játékában, így a lilák meg tudták őrizni előnyüket. A harmad hajrájában Silló sajnos kihagyta a meccs legnagyobb ziccerét, miután az üresen hagyott kapunál a jégen fekvő Sila korcsolyájába emelte a pakkot, így a záró etapnak is a lilák vághattak neki minimális előnyből.

Képek: DO-archív

A harmadik felvonást viszont nagyon rosszul kezdték a mieink, mert Caladi mindössze tizenhat másodperc elteltével megduplázta a hazaiak vezetését, majd Turcotte kiállításai miatt négy percig játszhatott előnyben az Újpest, s bár ezt sikerült kivédekezni, elég volt egy pillanatnyi kihagyás, s Benk már a negyedik hazai gólt szerezte (4-1). A Bikák azonban ekkor sem adták fel, Hári révén az 50. percben szépítettek, majd Nageler és Azari kiállítását is kivédekezték sőt, utóbbi kisbüntetése alatt Skrypets lőtt parádés gólt a levegőből, minimálisra csökkentve ezzel a mieink hátrányát (4-3). Nem jött jól az 57. percben Odnoga kiállítása, s bár ezt is megúszták a Bikák, már nem maradt idejük arra, hogy kapusukat lehozva próbálkozzanak meg az egyenlítéssel, így a nagy csatát az UTE nyerte 4-3-ra, mely ezzel a sikerrel egy pontra megközelítette a továbbra is harmadik Acélbikákat.

UTE – DAB 4-3 (2-1, 0-0, 2-2)

UTE: Sila – Huba, Kiss R., Benk 2 (2), Caladi 1, Sági, Kiss D., Kovács, Frolik (1), Ropret (2), Sikorcin 1 (1), Nagy, Varga, Horváth, Pápa, Schmál, Dósa, Nemes, Pichler, Turbucz. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek – Erdélyi, Hüffner, Azari, Novotny (1), Odnoga (1), Léránt, Orbán (1), Izacky 1, Nageler (1), Turcotte (1), Hruby, Lencsés, Hári 1, Németh, Silló, Makovics, Skrypets 1, Nagy, Tanka, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.