Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Apa és fia természetfotói

2018. január 12. (péntek) 8:11 - Vass Ádám

Új kiállítás nyílt a Bartók színház aulájában, ami több szempontból is különleges. A tárlaton egy apa és egy fiú képei láthatóak, akik mindketten az orvosi szakma mellett választották hobbijuknak a fotózást.

A következő hónapban a téli időjárást ellensúlyozza a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában nyílt kiállítás, ahol csodás nyári természetfotókat láthatnak az érdeklődők. A képeket egy apa és fia, dr. Somorácz György, és dr. Somorácz Áron készítették, akik mindketten az orvosi szakmát választották hivatásul. A csütörtök délutáni megnyitón dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosa köszöntőjében elmondta, nagy büszkeség számára, hogy másfél év alatt a harmadik művészeti kiállítást nyithatja meg, amin a kórház dolgozóinak alkotásai láthatók. Véleménye szerint ugyanis kifejezetten örömteli, hogy az egészségügyi dolgozók találnak egy olyan tevékenységet, amivel feltöltődhetnek, kikapcsolódhatnak a rendkívül stresszes munkaidő után és nem mellesleg másokat is megajándékoznak egy csodás esztétikai élménnyel.

A kiállító apa-fia páros idősebb tagja, dr. Somorácz György 1975-ben kezdett dolgozni városunk kórházában belgyógyászként, majd az infektológia felé fordult, később pedig ki is nevezték a fertőző osztály élére, ahonnan 2011-ben vonult nyugdíjba. A Szent Pantaleon-díjas szakember jelenleg is vezeti a főigazgató szakmai tanácsadó szervezetét, a tudományos bizottságot. Hobbija évtizedek óta a természetfotózás, amihez számára a legkitűnőbb helyszín a kisapostagi Duna-part, ahová rengeteg élmény fűzi. Két önálló kiállítása jelent már meg és egyik alapítója a Mezőföld Természetfotó Egyesületnek is, szenvedélyével pedig fiát is "megfertőzte". A már 34 éves dr. Somorácz Áron jelenleg a Semmelweis Egyetem II. számú Patológiai Intézetének patológusa, akit a kilencvenes évek közepén kerített hatalmába a természetfotózás. Mint mondta, főleg közeli képeket szeret készíteni, ami remek kikapcsolódás számára és jó hatással van a munkájára is, hiszen sok türelemre és kitartásra van szüksége hozzá.

A rovat további hírei: Kultúra

Tehetségek lepik el a várost

Tehetségek lepik el a várost

2018. március 20. (kedd)

Páros évet írunk, ami a térség tehetséges diákjainak annyit tesz, hogy idén újra Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak április közepén. Az április 13-15. között megrendezésre kerülő programról kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a Bartók Kamaraszínházban, ami ezúttal is az esemény egyik központi színhelye lesz.

Wass Albert öröksége

Wass Albert öröksége

2018. március 20. (kedd)

Emlékest és könyvbemutató várta az érdeklődőket hétfőn délután az MMK-ban, ami Wass Albert életének és munkásságának legfőbb eseményeit járta körbe.

Színházhoz méltó megemlékezés

Színházhoz méltó megemlékezés

2018. március 16. (péntek)

Végletekig feszült, rendkívül emberi és a végsőkig fordulatos darabot láthattak a nézők a Bartók színház stúdiótermében a Lélekharang ma esti premierjén. 

Izgalmas, fordulatos történet az ünnepi bemutatón

Izgalmas, fordulatos történet az ünnepi bemutatón

2018. március 15. (csütörtök)

A Bartók színház az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából egy kevesek által ismert, rendkívül feszült és izgalmas történetet mesél el egy sikertelen merényletről és annak utóhatásairól.

Fafúvósok találkozója

Fafúvósok találkozója

2018. március 10. (szombat)

A környező településekről érkeztek diákok ismét a Sándor Frigyes Zeneiskolába, ahol sor került a második alkalommal megrendezett Fafúvósok találkozójára.

Segítség a Harmonika zenekarnak

Segítség a Harmonika zenekarnak

2018. március 10. (szombat)

Jótékonysági koncertet rendeztek a Sándor Frigyes Zeneiskolában, hogy a Juhos Melinda tanárnő által már húsz éve irányított Harmonika zenekar hangszerállományán végezhessenek javításokat, cseréket.

Öt év esszenciája

Öt év esszenciája

2018. március 09. (péntek)

Év elején jelent meg Érzelmek hullámán címmel Jousse Erzsébet verseskötete, amit csütörtökön az MMK színháztermében mutatott be az érdeklődőknek.