Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Apa és fia természetfotói

2018. január 12. (péntek) 8:11 - Vass Ádám

Új kiállítás nyílt a Bartók színház aulájában, ami több szempontból is különleges. A tárlaton egy apa és egy fiú képei láthatóak, akik mindketten az orvosi szakma mellett választották hobbijuknak a fotózást.

A következő hónapban a téli időjárást ellensúlyozza a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában nyílt kiállítás, ahol csodás nyári természetfotókat láthatnak az érdeklődők. A képeket egy apa és fia, dr. Somorácz György, és dr. Somorácz Áron készítették, akik mindketten az orvosi szakmát választották hivatásul. A csütörtök délutáni megnyitón dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosa köszöntőjében elmondta, nagy büszkeség számára, hogy másfél év alatt a harmadik művészeti kiállítást nyithatja meg, amin a kórház dolgozóinak alkotásai láthatók. Véleménye szerint ugyanis kifejezetten örömteli, hogy az egészségügyi dolgozók találnak egy olyan tevékenységet, amivel feltöltődhetnek, kikapcsolódhatnak a rendkívül stresszes munkaidő után és nem mellesleg másokat is megajándékoznak egy csodás esztétikai élménnyel.

A kiállító apa-fia páros idősebb tagja, dr. Somorácz György 1975-ben kezdett dolgozni városunk kórházában belgyógyászként, majd az infektológia felé fordult, később pedig ki is nevezték a fertőző osztály élére, ahonnan 2011-ben vonult nyugdíjba. A Szent Pantaleon-díjas szakember jelenleg is vezeti a főigazgató szakmai tanácsadó szervezetét, a tudományos bizottságot. Hobbija évtizedek óta a természetfotózás, amihez számára a legkitűnőbb helyszín a kisapostagi Duna-part, ahová rengeteg élmény fűzi. Két önálló kiállítása jelent már meg és egyik alapítója a Mezőföld Természetfotó Egyesületnek is, szenvedélyével pedig fiát is "megfertőzte". A már 34 éves dr. Somorácz Áron jelenleg a Semmelweis Egyetem II. számú Patológiai Intézetének patológusa, akit a kilencvenes évek közepén kerített hatalmába a természetfotózás. Mint mondta, főleg közeli képeket szeret készíteni, ami remek kikapcsolódás számára és jó hatással van a munkájára is, hiszen sok türelemre és kitartásra van szüksége hozzá.

A rovat további hírei: Kultúra

Gyulára megy a Rák Jóska

Gyulára megy a Rák Jóska

2018. június 19. (kedd)

A Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, amelyet július 9-15. között rendeznek Gyulán, a várszínházi évad keretében.

Vége az utolsó dalnak is

Vége az utolsó dalnak is

2018. június 17. (vasárnap)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Addig viszont sok élmény vár még ránk, élen a Rockmaratonnal, amit most csak még jobban várunk.

Tetőpontján a hangulat

Tetőpontján a hangulat

2018. június 16. (szombat)

A harmadik nap a DUDIK-on egyben eddig a legjobb is volt, köszönhetően a zenekaroknak és a látogatóknak, akik szép számmal képviseltették magukat.

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

2018. június 15. (péntek)

Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók színházban, az elmúlt hónapot értékelése után pedig átadták a díjakat is azoknak, akik a legtöbbet tették idén a színházért.

Beindult a fesztivál

Beindult a fesztivál

2018. június 15. (péntek)

Túl vagyunk a DUDIK felénél és az biztos, hogy nem a csütörtöki számított a legerősebb napnak a négy közül, de a látogatók nem csalódtak, megkapták az igazi fesztiválérzést.

Tombolt a diákköztársaság

Tombolt a diákköztársaság

2018. június 14. (csütörtök)

Elkezdődött a tizedik DUDIK fesztivál, ahol az eső szerencsére elmaradt, de a nagy nevek megérkeztek és meg is alapozták a további három nap hangulatát.

Popstrand, nekünk idén is féláron

Popstrand, nekünk idén is féláron

2018. június 13. (szerda)

Ezen a nyáron is ötven százalékos kedvezménnyel látogathatja minden dunaújvárosi lakcímmel rendelkező érdeklődő az Agárdi Popstrand koncertjeit.