Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Apa és fia természetfotói

2018. január 12. (péntek) 8:11 - Vass Ádám

Új kiállítás nyílt a Bartók színház aulájában, ami több szempontból is különleges. A tárlaton egy apa és egy fiú képei láthatóak, akik mindketten az orvosi szakma mellett választották hobbijuknak a fotózást.

A következő hónapban a téli időjárást ellensúlyozza a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában nyílt kiállítás, ahol csodás nyári természetfotókat láthatnak az érdeklődők. A képeket egy apa és fia, dr. Somorácz György, és dr. Somorácz Áron készítették, akik mindketten az orvosi szakmát választották hivatásul. A csütörtök délutáni megnyitón dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosa köszöntőjében elmondta, nagy büszkeség számára, hogy másfél év alatt a harmadik művészeti kiállítást nyithatja meg, amin a kórház dolgozóinak alkotásai láthatók. Véleménye szerint ugyanis kifejezetten örömteli, hogy az egészségügyi dolgozók találnak egy olyan tevékenységet, amivel feltöltődhetnek, kikapcsolódhatnak a rendkívül stresszes munkaidő után és nem mellesleg másokat is megajándékoznak egy csodás esztétikai élménnyel.

A kiállító apa-fia páros idősebb tagja, dr. Somorácz György 1975-ben kezdett dolgozni városunk kórházában belgyógyászként, majd az infektológia felé fordult, később pedig ki is nevezték a fertőző osztály élére, ahonnan 2011-ben vonult nyugdíjba. A Szent Pantaleon-díjas szakember jelenleg is vezeti a főigazgató szakmai tanácsadó szervezetét, a tudományos bizottságot. Hobbija évtizedek óta a természetfotózás, amihez számára a legkitűnőbb helyszín a kisapostagi Duna-part, ahová rengeteg élmény fűzi. Két önálló kiállítása jelent már meg és egyik alapítója a Mezőföld Természetfotó Egyesületnek is, szenvedélyével pedig fiát is "megfertőzte". A már 34 éves dr. Somorácz Áron jelenleg a Semmelweis Egyetem II. számú Patológiai Intézetének patológusa, akit a kilencvenes évek közepén kerített hatalmába a természetfotózás. Mint mondta, főleg közeli képeket szeret készíteni, ami remek kikapcsolódás számára és jó hatással van a munkájára is, hiszen sok türelemre és kitartásra van szüksége hozzá.

A rovat további hírei: Kultúra

Megyei programok a Magyar Kultúra Napján

Megyei programok a Magyar Kultúra Napján

2018. január 17. (szerda)

Fotó- és képzőművészeti kiállításokkal, zenés irodalmi estekkel ünneplik a Magyar Kultúra Napját Fejér megyében.

2018 Dunaújváros szempontjából a léptékváltás éve lesz

2018 Dunaújváros szempontjából a léptékváltás éve lesz

2018. január 13. (szombat)

A Sándor Frigyes Zeneiskola égisze alatt működő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg Újévi Gálakoncertjét, amin a sztárvendégek mellett felléptek az iskola növendékei és tanárai is.

Alternatív hangszersimogató

Alternatív hangszersimogató

2018. január 13. (szombat)

A Kortárs Művészeti Intézetben december közepe óta látható Ötvözet című kiállítás kísérőprogramján egy igazán különleges zenei élményben lehetett részük a látogatóknak.

Könyv őrzi az alkotói munkásságot

Könyv őrzi az alkotói munkásságot

2018. január 12. (péntek)

Gombos István ötvös- és iparművészeti munkásságának negyven esztendejét bemutató könyv jelent meg a közelmúltban, a retrospektív életmű kiállításához kapcsolódóan. Tavasszal pedig a Pannon Oktatási Központban rendeznek be egy hasonló jellegű kiállítást a rajz és vizuális kultúra tantárgyra építve.

John Newman is fellép az idei EFOTT-on

John Newman is fellép az idei EFOTT-on

2018. január 10. (szerda)

John Newman brit énekes sztár is fellép az idei EFOTT-on. Az egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját idén július 10-től 16-ig Velence-Sukoró térségében rendezik meg - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Két előadás elmarad!

Két előadás elmarad!

2018. január 10. (szerda)

A Bartók Kamaraszínház a honlapján közölte, hogy a január 11-én 15 órára, és a január 12-én 19 órára tervezett Négy évszak/ A falka című táncjáték betegség miatt elmarad.

Vízkereszti Emóciók

Vízkereszti Emóciók

2018. január 07. (vasárnap)

Egy ideje szokásossá vált, hogy a Dunaújvárosi Evangélikus Templomban egymást váltják a különböző kiállítások és tárlatok. A következő hónapban az érzelmek kerülnek a középpontba.